O firmă din Baia Mare face aplicația de turism a PMT. Nu se știe cine scrie conținutul

Avem cei mai mulți specialiști IT din țară, dar ei nu se înghesuie să colaboreze cu primăria. Mult lăudata aplicație de turism a municipalității va fi făcută de o firmă din Baia Mare. Rămâne întrebarea cine va furniza conținutul efectiv, câtă vreme licitația vizează doar partea tehnică, iar operatorii de turism locali, supărați pe PMT, au refuzat să-l ofere gratuit, cum li s-a cerut.

În luna mai, Primăria Timișoara anunța că este în căutare de specialiști în IT care să facă o „aplicație mobilă de turism”. Aceasta trebuie să fie una complexă, care să ofere vizitatorilor informații în limbile română și engleză. Este vorba despre „un sistem prin care se pot partaja și gestiona toate informațiile despre obiectivele, atracțiile și serviciile de turism ale unei destinații: texte, traduceri, galerii foto și video, recenzii, ratinguri și reviewuri de pe alte platforme, ghiduri audio, colecții de recomandări, articole cu caracter de marketing și promovare, rute turistice, oferte și pachete, integrări cu sisteme de rezervări sau ticketing”. Suma pe care era dispusă s-o plătească municipalitatea era de 100.100 lei, cu tot cu TVA, adică peste 21.600 de euro. Pe 9 august, PMT a semnat un contract cu Holisun SRL, din Baia Mare. Maramureșenii vor face mult dorita aplicație de mobil a primăriei cu 71.400 de lei, cu TVA cu tot, adică 15.000 de euro. Aplicația va funcționa pe sistemele Android și iOS, iar furnizorul va fi obligat să-i asigure funcționalitatea timp de cinci ani.

„Drepturile de proprietate intelectuală ale aplicației vor fi ale Municipiului Timișoara. După finalizarea aplicației se vor oferi pe suport electronic toate fișierele în format editabil și codul sursă al aplicației, precum și o scurtă descriere a modului cum a fost concepută. Orice rezultate sau drepturi legate de materialele realizate, inclusiv drepturi de autor și/sau orice alte drepturi de proprietate intelectuală obținute ca urmare a prestării serviciilor ce fac obiectul caietului de sarcini vor fi proprietatea Municipiului Timișoara”, este stipulat în contractul semnat joi.

Această aplicație de turism este unul dintre motivele care au dus la ruptura între PMT și reprezentanții operatorilor de turism. La jumătatea lunii iulie, aceștia spuneau că primăria pune căruța înaintea boilor. „Bani există doar pentru crearea aplicaţiei, pentru găzduire şi întreţinere, nu şi pentru realizarea conținutului, acesta din urmă fiind solicitat membrilor COT/ CCT (Comisia Operativă de Turism / Consiliul Consultativ de Turism -n.r.) să-l furnizeze în mod gratuit. Membrii COT au venit cu soluţii (achiziţionarea unor aplicaţii deja funcţionale şi «umplerea» acestora cu contentul necesar, colaborarea cu alte instituţii culturale,Centrul Cultural German, Centrul Cultural Francez, care dezvoltă aplicaţii similare de turism cultural, cu o importantă componentă de realitate augumentată. Considerăm că aceste propuneri ar fi trebuit măcar analizate înainte să fie respinse cu vehemenţă”, spuneau specialiștii în turism.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Costel a spus: (august 9th, 2018 at 18:02 )

1 trackba la: Prostul nu e prost destul: pai aia scriu aplicația, care trebuie umplută cu informații, poze, date concrete. Dar na, mintea nu e pentru oricine..

 
Turistul a spus: (august 13th, 2018 at 22:33 )

Adică între ce ore este deschis infocentrul turistic, sau muzeul x, sau ce spectacole sunt la Opera. Și ar fi bine sa fie conținut și în engleza… Tare mi-e ca fa fi o chestie care va zăcea nefolosita, precum audioghidurile de la infocentrul turistic, făcute pe un proiect european

 

1 Trackbacks pentru acest articol

O firmă din Baia Mare face aplicația de turism a PMT. Nu se știe cine scrie conținutul – Banat24 Says:

[…] The post O firmă din Baia Mare… […]

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta

Prezent la Cluj, președintele Pro România, Victor Ponta, s-a declarat un susținător al Alianței Vestului (AVE), fondată de primarii municipiilor Arad, Cluj, Oradea și Timișoara. Fostul premier mai spune că numai idioții pot să creadă că cei patru primari care au fondat AVE vor să rupă România. Prezent la Cluj la o întrunire a Biroului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Datorită succesului de care s-au bucurat cursurile de formare organizate anul trecut în rândul firmelor și la solicitarea acestora, anul 2019 începe la CCIAT cu o serie de șase cursuri acreditate. În 2018, CCIAT a organizat 50 de cursuri, la care au participat 606 cursanți. Cursurile din acest an organizate de Direcția Formare și Perfecționare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră