Stirile din ziua: 2 august 2018

picnic

Cu piranda la picnic, în față la Spitalul Județean Timișoara

Cu piranda la picnic, în față la Spitalul Județean Timișoara

Spațiul verde din fața Spitalului Județean este un adevărat magnet… pentru șatre improvizate! La fel ca în fiecare vară, un grup de romi și-a instalat tabăra la doi pași de intrarea în cea mai mare unitate sanitară din vestul României. Fără să-i deranjeze vreun om al legii…

apa calda

Apă caldă oprită vineri și sâmbătă

Colterm anunță că, din cauza unor lucrări efectuate de Enel SA la rețeaua de medie tensiune, care vor genera opriri în alimentarea cu energie electrică, va întrerupe vineri, 3 august, și sâmbătă, 4 august, între orele 9 și 17, furnizarea apei calde la PT 41. Vor fi afectați consumatorii arondați străzilor Borzești (parțial), I.I. de

polivalentă

Sala Polivalentă, tot între Timișoara și Giroc. Primăria ar avea încă o propunere

Unde va fi ridicată viitoarea sală polivalentă de 16.000 de locuri încă nu se știe, dar în această toamnă este așteptată o decizie a Companiei Naționale de Investiții. Primăria Timișoara ar fi venit cu a patra propunere de amplasament.

Retim încheie noile contracte cu populația. Tarifele sunt mai mici decât cele anterioare

Din 5 august intră în vigoare noul contract de colectare Retim în Timișoara. Compania a început semnarea contractului cu populația, cu agenții economici, cu instituțiile publice și cu asociațiile de proprietari. Noul contract favorizează populația, tarifele pentru persoanele fizice fiind mai mici decât cele anterioare.

horticultura

BMW-ul de la Horticultura intervine de zor la spații verzi pe pietonale

Veste bună pentru șeful de la Horticultura. Comisia de Circulație din PMT i-a prelungit avizul, așa că își poate parca liniștit BMW-ul, în continuare, în zona pietonală. Joi, de exemplu, el făcea amenajări la spațiile verzi, din întâmplare inexistente, de pe strada VV Delamarina. Sau poate uda petuniile.

dividende

Primăria a făcut rost de 3,5 milioane de lei. CL a încasat dividendele de la Horticultura, Piețe și SDM

CL Timișoara și-a luat partea leului din profitul înregistrat anul trecut de cele trei societăți pe plus la care este acționar unic. Dividendele colectate de la Horticultura SA, Piețe SA și SDM însumează puțin peste 3,5 milioane de lei, bani care nu vor fi reinvestiți în dezvoltare, ci vor merge către vistieria aproape goală a PMT.

vaporașe

Hai cu vaporașul! STPT are voie să plimbe călătorii pe Bega, de Ziua Timișoarei se fac probe

S-a terminat, în sfârșit, epopeea obținerii autorizației de transport de care avea nevoie STPT, pentru cele 7 vaporașe. Aceasta a fost emisă pe 1 august și este valabilă până în noiembrie 2021. De Ziua Timișoarei se fac curse de probă, gratuite, între orele 11 și 21, cu plecare de la Flora.

apa calda

Fără apă caldă

Colterm anunță că, din cauza unor lucrări efectuate de Enel SA. la rețeaua de medie tensiune, care vor genera opriri în alimentarea cu energie electrică, va întrerupe joi, 2 august, între orele 9 și 16, furnizarea apei calde la PT 4A. Vor fi afectați consumatorii arondați de pe str. Asănești, Bd. Eminescu și str. Robespierre.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție a programat joi, 2 august, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Răscoala din 1907 nr. 51, orele 10 – 13, str. 20 Decembrie 1989 nr. 3, Muzeul Satului, orele 9 – 17; Utvin, Moșnița Veche (p), Margina Colonie, Beregsău Mic (p), orele 9 – 17.

Top