Stirile din ziua: 28 august 2018

Bienala de arhitectură, la Timișoara: instalație de lumină la Gara de Nord și expoziție Despre Locuit

Bienala de arhitectură, la Timișoara: instalație de lumină la Gara de Nord și expoziție Despre Locuit

La Timișoara va avea loc un eveniment euroregional al cărui scop final este îmbunătățirea proceselor prin care construim orașele și modificarea modului în care oamenii înțeleg și apreciază mediul construit. Cea de-a doua ediție a bienalei timișorene de arhitectură BETA 2018 organizată de către Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș, va avea loc în perioada 28 septembrie – 28 octombrie 2018.

S-a rezolvat! Toți elevii de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara vor face ore doar de dimineață

Elevii din patru clase ale Colegiului Național Bănățean erau în postura ca din 10 septembrie 2018 să fie nevoiți să vină la cursuri de după-amiază, după ce unitatea de învățământ a rămas fără spații disponibile care să garanteze cursuri într-un singur schimb. Această situație s-a rezolvat și toți elevii vor veni la școală doar de dimineață! O spune vicprimarul Timișoarei Dan Diaconu.

Se închide Piața Mărăști pentru traficul rutier. În fine, Primăria Timișoara anunță rutele alternative

Cu doar câteva ore înainte de închiderea Pieței Mărăști, Primăria Timișoara face și anunțul oficial în acest sens. Tot pe ultima sută de metri reprezentanții municipalității au anunțat care sunt rutele alternative în zonă. Circulaţia mijloacelor de transport în comun nu va fi afectată. Lucrările ar trebui finalizate până pe data de 8 septembrie, înainte de începerea noului an școlar.

Pe străzile Timișoarei ca în Vestul Sălbatic. Trei cai lăsați liberi pe drum

Polițiștii locali au găsit trei cai lăsați liberi pe strada Inocențiu Klein din Timișoara. Proprietarul, un cetățean care locuiește pe str. Batania, a fost identificat și sancționat pentru lăsarea în libertate a animalelor care pot reprezenta un real pericol pentru cetățeni și pentru traficul rutier, sancțiunile pentru astfel de situații ajungând până la 500 lei.

Bega Bulevard se apropie de start. Trei zile de concerte, curse pe apă, ateliere, spectacole pentru copii. Programul complet

Tradiționalul și îndrăgitul festival Bega Bulevard, ajuns la cea de-a XI-a ediție, se va desfășura în perioada 7-9 septembrie. Concertele vor avea loc în primele două zile, pentru ca principala atracție a festivalului, cursa rățuștelor, să fie organizată în ultima zi. Organizatorii au anunțat programul complet al celor trei zile de distracție.

Au plecat la munte! Fetele de la Agroland sunt în cantonament

UVT Agroland Timișoara a început stagiul de pregătire centralizată. Formația antrenată de Bogdan Paul a plecat de ieri spre Cheile Grădiștei, acolo unde va fi cantonată în următoarele 10 zile. După o săptămână de antrenamente în efectiv redus, în programul echipei intră și jucătoarele care au fost convocate la loturile naționale ale României și Slovaciei.

Congres de Fizioterapie la Timișoara, cu 200 de participanți și specialiști din Franța și România

La Timișoara va avea loc primul Congres de Fizioterapie organizat de Colegiul Fizioterapeuților din România. Lucian Galoși, președinte al Consiliului Teritorial al Fizioterapeuților din Timiș, arată că la acest congres sunt așteptați aproximativ 200 de participanți. Este un eveniment la care vor împărtăși din experiența lor specialiști din Franța și România.

întreruperi

Întreruperi de curent

E-Distribuție nu a programat marți, 28 august, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Mașloc (p), Giroc – str. Carpați, Semenic, Mureș, Bicaz, Satul Bătrân, Muncitorilor, Românești (p), Pietroasa, Crivina de Sus, Poieni, Fărăsesti, Homojdia, Beregsău Mic (p), orele 9 – 17.

Top