Stirile din ziua: 9 august 2018

italian

Italian îndrăgostit, fraierit cu 9.000 de euro. Polițiștii au rupt lanțul de iubire

Italian îndrăgostit, fraierit cu 9.000 de euro. Polițiștii au rupt lanțul de iubire

A cunoscut o româncă pe un site de matrimoniale, a intrat cu ea în vorbă și a vrut s-o cunoască. E povestea unui italian care a fost îndeajuns de naiv să „decarteze” o sumă uriașă pentru a 0 întâlni în carne și oase pe femeiea visurilor lui. Acum, atât ea, cât și complicii ei au ajuns pe mâna polițiștilor.

O firmă din Baia Mare face aplicația de turism a PMT. Nu se știe cine scrie conținutul

Avem cei mai mulți specialiști IT din țară, dar ei nu se înghesuie să colaboreze cu primăria. Mult lăudata aplicație de turism a municipalității va fi făcută de o firmă din Baia Mare. Rămâne întrebarea cine va furniza conținutul efectiv, câtă vreme licitația vizează doar partea tehnică, iar operatorii de turism locali, supărați pe PMT, au refuzat să-l ofere gratuit, cum li s-a cerut.

proiect

A făcut un SF pentru o firmă, iar acum, prin firma proprie, îl verifică! Pe bani de la Primăria Timișoara

Tu centrezi și tot tu dai capul. Sau cum ar fi să faci un proiect, apoi te verifici singur, pe alți bani, și, eventual, constați că ai greșit? Este și cazul unui arhitect care, în februarie, făcea un studiu de fezabilitate pentru Primăria Timișoara, iar acum a câștigat contractele pentru… verificare.

chirie

Vin studenții, cresc chiriile. Timișoara e însă mai accesibilă decât Clujul

Marile orașe se pregătesc de venirea studenților. Cererea pe piața închirierilor de apartamente a început deja să crească. O analiză realizată de Imobiliare.ro arată că, la jumătatea lui 2018, chiriile medii sunt vizibil mai mari decât în perioada similară a anului trecut, recordul fiind la Cluj-Napoca.

balon

Balon uriaș cu heliu, lăsat să plutească în Gara de Nord. Cel mai nou proiect al Capitalei Culturale

Cum ar fi să ajungeți în Gara de Nord și, în timp ce așteptați să vă luați bilet, să urmăriți cum plutește deasupra tuturor un uriaș balon cu heliu? S-ar putea întâmpla la Timișoara, unde unul dintre concursurile de proiecte ale Capitalei Culturale 2021 și-a desemnat câștigătorul.

antim ivireanu

S-a înființat Liceul Teologic Ortodox Antim Ivireanu. Ministrul Educației a semnat ordinul

Școala privată ortodoxă „Antim Ivireanu” din Timișoara devine școală de stat. Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a semnat ordinul prin care se acordă autorizația de funcţionare provizorie și se înființează Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara.

nicusor miuț

Nicușor Miuț, fost șef al Direcției Patrimoniu a PMT, rămâne după gratii. El ceruse să fie liberat condiționat

Veste cât se poate de proastă pentru Nicușor Miuț, fostul director al Direcției Patrimoniu din PMT. Deși Judecătoria Timișoara fusese de acord cu liberarea sa condiționată, instanța superioară a decis altceva. Miuț poate încerca din nou după 1 octombrie.

aquatim

Apă rece oprită în zona Take Ionescu, inclusiv la IPJ

Aquatim anunță că joi, 9 august, între orele 9 și 15, va opri furnizarea apei reci pe străzile Academician Dimitrie Gusti, Protopop Meletie Drăghici și Take Ionescu, între Baader și Academician Dimitrie Gusti. Se va lucra la intersectia străzilor Academician Dimitrie Gusti cu Protopop Meletie Drăghici, în vederea cuplării conductei ce va alimenta noul cartier

apa calda

Fără apă caldă

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni la rețeaua primară, va întrerupe joi, 9 august, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde la PT 34, 43A, 43M, 44, 46,. Vor fi afectați cei care locuiesc în imobilele arondate străzilor Brediceanu, Bogdăneștilor, Cetății, Circumvalațiunii, Ghe. Cucu, Hamlet, Mendeleev, Popa Laurențiu, Suceava, Zenit, Cascadei, Dornei,

Top