Țânțarii din Timișoara, încă fără adversar. Nu e gata a doua licitație organizată de primărie

Încă așteptăm anunțarea câștigătorului licitației pentru dezinsecție la Timișoara, iar în România s-a înregistrat primul deces cauzat de virusul West Nile transmis de țânțari. În orașul de pe Bega se fac ultimele stropiri pe contractul provizoriu.

Până în 8 august, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a anunțat că în România au fost confirmate 23 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, transmis de țânțari. A fost înregistrat și un deces, al unui bărbat din Galați. Între timp, în Timișoara nu există încă un contract de dezinsecție pe termen lung. Primăria a fost obligată să reia licitația pentru dezinsecție și deratizare, după ce procedura a fost contestată. Ea fost demarată în primăvara lui 2018, deși acest lucru se putea face încă din toamna lui 2017. Contractul era pentru 4 ani, pentru sumă maximă de 46,02 milioane de lei, cu TVA, adică aproape 10 milioane de euro. Licitația a fost contestată, iar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dispus inițial suspendarea procedurii de atribuire, iar apoi a decis că PMT trebuie să refacă documentația.

În februarie 2018, consilierii locali au aprobat studiul de oportunitate, caietul de sarcini, acordul-cadru şi contractul subsecvent „privind delegarea gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitatea de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare pe domeniul public al Municipiului Timişoara”. Suprafața pe care trebuie să se facă tratamente terestre include parcuri, scuaruri, spații verzi, Pădurea Verde, perdele forestiere – 1,9 milioane mp, locuri de joacă – 91.930 mp, Canalul Bega, bălți, lacuri și ștranduri – 243.600 mp și aliniamente stradale – 7,9 milioane mp. De asemenea, trebuie făcute tratamente aeriene pe 13,3 hectare. În perioada 2011-2013, municipalitatea a plătit, pentru servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public 14,4 milioane de lei.

La a doua licitație au fost 3 oferte, s-a finalizat verificarea datelor tehnice și s-a trecut la verificarea ofertei economice. Dacă nu sunt contestații, se va putea „da” de țânțari chiar de la finele lunii. Timișoara nu are servicii complete de dezinsecție și deratizare din toamna lui 2013, de când licitația organizată de primărie a fost contestată de firma Romprest. A urmat un proces care a durat patru ani și în care PMT a avut câștig de cauză. Între timp, în oraș s-a făcut, în 2016, dezinsecție în regim de forță majoră, din cauza virusului Zika, iar anul trecut a fost încheiat un contract limitat, timp de 6 luni. În prezent, există un contract provizoriu de dezinsecție cu o firmă din Arad, care va primi 150.000 lei pentru serviciile sale. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a cerut administrațiilor locale măsuri urgente pentru prevenirea răspândirii virusului West Nile.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

5 comentarii pentru acest articol

Costel a spus: (august 11th, 2018 at 16:07 )

„o firmă din Arad, care va primi 150.000 lei pentru serviciile sale”. Care servicii, că li s-a stricat trotineta după două ore, în Soarelui, și după aia nu i-a mai văzut nimeni.

 
Deneapa a spus: (august 12th, 2018 at 01:25 )

Din pacate nu se ancheteaza subiectul. De procurori.

 
Nelu a spus: (august 12th, 2018 at 01:33 )

ce incomptent primarul asta. Ba stai, el raspunde doar cand e vorba despre merite. Altfel altii is de vina.

 
anteconbega a spus: (august 12th, 2018 at 09:10 )

Orice caz de îmbolnăvire grav sau chiar, Doamne fereşte!, de deces, din cauza virusului West Nile îl poate va aduce pe Nicolae Robu şi gaşca lui de incompetenţi la Tribunal: despăgubiri majore sau chiar „internarea” pe câţiva ani buni!

 
Gigi a spus: (august 13th, 2018 at 04:52 )

Mare cretin,Robu!Nu sunt capabili de nimic!

 

1 Trackbacks pentru acest articol

Țânțarii din Timișoara, încă fără adversar. Nu e gata a doua licitație organizată de primărie – Banat24 Says:

[…] […]

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Planurile primăriei de a cumpăra zeci de tramvaie cu bani de la UE s-au schimbat, după ce proiectul a fost respins de trei ori! S-a ajuns acum la o altă variantă, încă nedepusă la finanțare. Nicolae Robu nu vrea comparații cu Oradea, de exemplu, și spune că specialiștii din PMT știu mai bine de ce are nevoie orașul și nu există riscul să se piardă vreun ban.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul de cumpărare de tramvaie cu bani de la UE, respins de trei ori. Robu: Ne-am mirat, dar am revenit
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com