Universitarul Robu recidivează: “lichele cu suflet negru și minte puțină și nici aia bună”

Nicolae Robu telefon

Nicolae Robu telefon

Primarul Nicolae Robu s-a dezlănțuit din nou împotriva “lichelelor cu suflet negru și minte puțină” care nu înțeleg să-i preamărească realizările, cam tot mai puțin detectabile în ultima perioadă. De această dată sunt luați la țintă toți cei care au comentat faptul că primăria are mari restanțe la tot felul de firme sau colaboratori.

Mult prea-galonatul și ilustrul universitar doctor docent inginer doctor honoris causa Nicolae Robu nu renunță la limbajul de interlop atunci când se referă la toți cei care nu-i ridică osanale pentru strălucitele realizări și munca neobosită dusă pentru modernizarea în forță a Timișoarei. Cu deja mult utilizatul titlu “Nu mor caii când vor câinii”, Robu a scris un lung mesaj pe pagina sa de Facebook prin care se laudă din nou cu realizările sale, făcute în condiții mai grele. “Ei bine, de când subsemnatul, cu sinceritatea arhicunoscută, am făcut cunoscut că Primăria Timișoara nu mai poate plăti diversele facturi la fel de prompt cum o făcea până în toamna lui 2017, niște lichele autopretinse ba jurnaliști, ba politicieni, ba… analiști, comentatori etc cântă non-stop prohodul Timișoarei! Oameni cu suflet negru și minte puțină și nici aia toată bună!”, și-a început Robu postarea.

Apoi, el se lamentează vizavi de situația în care s-a ajuns, aruncând responsabilitățile în stânga și dreapta. Astfel, Guvernul e vinovat că n-a plătit daunele produse de furtuna din 2017; fostul primar Gheorhe Ciuhandu că a lăsat o datorie la RATT/STPT; certificatele verzi pe care trebuia să le plătească Colterm. Mai mult, el se plânge că veniturile primăriei pe perioada aprilie – august au fost mai mici cu 20 de milioane de lei decât în perioada precedentă a anului trecut din cauza scăderii de către Guvern a impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Dar în pofida condițiilor vitrege – să moară haterii de ciudă! – el nu s-a lăsat și continuă să ducă Timișoara pe cele mai înalte culmi ale progresului. “Și, cu toate acestea, sub hater-eala continuă a indivizilor și individelor cu suflet negru și minte puțină și nici aia toată bună, referiți / referite mai sus, noi am reușit în acest timp:

– să finalizăm pasajele Jiul și Popa Șapcă pe venituri proprii (doar incompetenții apelează la venituri proprii, când sunt fonduri europene pentru așa ceva – n.a); – să plătim până la ultimul, troleibuzele și autobuzele contractate de administrația Ciuhandu și plătite de administrația Robu;

– să plătim 23 din cele 25 de tramvaie excelente Armonia (câte dintre ele s-au stricat deja? – n.a.);

– să plătim 10 din cele 13 minibuze Mercedes excelente și ele; – să susținem cu 12 milioane lei doar în 2018 și cu alte milioane în 2017 lucrările la Spitalul de Copii (de ce vrea constructorul să plece? – n.a);

– să reabilităm la superlativ Parcul Alpinet și să amenajăm / reabilităm o mulțime de locuri de joacă în cartiere (la Alpinet tot mobilierul e deja ruginit n.a.);

– să susținem financiar cu zeci de milioane lei o mulțime de lucrări și de proiecte de dotare cu echipamente la școli, grădinițe și spitale;

– să susținem cu milioane de lei proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii și cu alte milioane bogata agendă culturală a orașului, mulțimea de festivaluri de toate felurile cu acces liber pt toată lumea. (Sunt probleme fianciare extrem de mari la TCCE 2021 n.a.);

– să susținem cu cca 10 milioane lei sportul timișorean, în special echipele de rugby, handbal și baschet. (Salariile sportivilor nu s-a plătit de trei luni. Clubul are mari datorii peste tot. Mai mulți rugbyști au refuzat să intre pe teren la ultimele meciuri. De ce nu spune nimic de creația sa personală ACS Poli? – n.a)”, și-a enumerat Robu “realizările”.

El mai spune că Primăria are capacitatea de-a plăti datoriile, care ar fi obișnuite, dacă nu regulă, pentru România. “Mergem înainte! Stimați timișoreni de bună credință -dv, majoritatea covârșitoare contați pentru mine, nu cei referiți de două ori în prima parte a postării și nu-i mai numesc!-, vă asigur că tot ce facem este făcut cu bună credință, cu cinste, cu corectitudine și dăruire, pt dv., pt orașul nostru! Noi nu ne lamentăm, noi găsim soluții, luptăm, răzbim!”, și-a terminat primarul lunga epistolă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

diedre a spus: (august 30th, 2018 at 10:27 )

Da, intra devar, realizari de exceptie:Spitalul de Copii (inceput acum 7 ani!) -lucrari stopate pt neplata facturilor,Sptalul V Babes-lucrari stopate ptr neplata constructorului, Parcul Central-inchis de circa 15 luni-lucrari stopate (motive necunoscute-nu se lucreaza nici in prezent), poduri Iosefin-lucrari stopate (nu se lucreaza absolut nimic),C Girocului (baricada) -inceput 2016-neterminat pana azi-motive necunoscute, mizeria abunda la fiecare colt de strada, nu se face curat (Retim i-a facut cadou Mercedesul , deci…).Iluminatul public este dezastruos (adica mai mult nu exista-STPT nu face inca nimic, oare de ce?))Sa mai continuam?
Nimeni nu contesta ce s-a facut, ci mai degraba ceea ce s-a inceput si s-a lasat paragina.
Cand aveti de gand sa finalizari taote cele de mai sus si din ce bani!?

miutelu a spus: (august 30th, 2018 at 11:32 )

de ce va mirati? uitati va cu cine populeaza robu si ai lui CA-urile de la regii. toate firmele, gen colterm, ratt, sdm, horicultura etc. subordonate Primariei sunt folosite doar pentru a fi spoliate de bani. Coltermul ear baza sportiva, pe care joaca diverse echipe, de ex putea sa si faca panoori solare pe ea si nu mai platea atitea certificate verzi.

Sirius a spus: (august 30th, 2018 at 13:29 )

M-am uitat din curiozitate la comentariile primite de edil la postarea sa de pe feisbuc: delir total din partea unora… nici la fanaticii religiosi nu am vazut asa ceva. Si cand te gandesti ca astia o sa voteze!

Orban a spus: (august 30th, 2018 at 13:36 )

Hai Robu, termina ce ai inceput! Nu te opri pana nu distrugi tot!

vest a spus: (august 30th, 2018 at 13:37 )

Problema cu acest personaj este nu ca nu vrea, ci ca nu poate, iar asta se intampla pentru ca e incompetent si lipsit de caracter.

£a€ Baro$$anu a spus: (august 30th, 2018 at 15:31 )

Buey zdrențelor, vă luminez eu sufletul ăla negru de hahalere care nu mă iubește, cu foc veșnic de la Colterm, ca să vedeți că nu ie falimentar. Și vă curentez cu firele de troleie de la RATT, ‘reatzi voi ale dreq de fraeri care nare școală dar comentează de parcă ie rectori și prorectori

Radu Moraru a spus: (august 30th, 2018 at 17:53 )

Nu cred ca exista articol in „debanat” la care domnul Brancovan sa nu scrie macar un comentariu. Cred ca ar scrie si la adventoriale sau la reclame daca ar putea. Domnule Brancovan, stati linistit: nu va alege nimeni indiferent pentru ce functie ati candida!

Bene a spus: (august 30th, 2018 at 20:34 )

Robu a uitat sa zica de cele 30 milioane lei pe care le-a dat din bugetul local catre AC Recas, si pe care curtea de conturi i-a gasit ca fiind plata ilegala. Si de cei 100.000 euro pentru poarta de intrare in oras, care a ucis acel tanar nevinovat. Concluzie: Robu e vinovat de infractiune economica si de crima, pentru care trebuie sa plateasca!

anteconbega a spus: (august 31st, 2018 at 09:32 )

Nu reiese din nici un comentariu semnat de Cristi Brâncovan că şi-ar dori să candideze la vreo funcţie. Omul critică din belşug nebuniile Cănitului că are de unde, bolânzeli robuliene căcălău, din păcate!

Radu Moraru a spus: (august 31st, 2018 at 10:44 )

@anteconbega, iti respect comentariile, intotdeauna obiective si pline de substanta. Insa ma indoiesc ca domnul Brancovan nu urmareste nimic prin toata asa zisa sa implicare civica. Nu cred in aparitii mesianice. Sa asteptam primavara lui 2020 si o sa vedea atunci cine are dreptate. Eu zic ca o sa-l vedem pe domnul Brancovan pe lista USR-ului, a lui Ciolos sau, de ce nu, chiar pe lista PNL-ului la locale. De ce PNL? Pentru ca exista un precedent: Ciprian Mihok, consilier local PNL Timisoara.

anteconbega a spus: (septembrie 1st, 2018 at 17:31 )

Domnule Radu Moraru, dacă dl Brâncovan urmăreşte ceva politic, apăi atunci ascunde foarte bine această dorinţă. Dar poate că nu doreşte şi atunci ne facem păcat. E drept, să aşteptăm anul douăzeci-douăzeci. Cât despre limbajul de vidanjor politic al lui ALDERobu, ce să zic: de unde nu e nici Dumnezeu nu cere! În rest, mulţam fain pentru aprecieri, mă onorează.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni

Nu doar David Popovici a furat priviriile ultimul campionat de nataţie, sportivii de la Politehnica fiind şi ei printre medaliaţi. Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni. Emil Dăncăneț a câștigat două dintre ele la seniori, iar Darius Nistor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şi înotătorii de la Poli s-au remarcat la Naţionalele de la Otopeni
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare

Peste tot în lume, în data de 23 aprilie se sărbătoresc Ziua Bibliotecarului și Ziua Mondială a Cărții, la inițiativa UNESCO, începând din 1996. În această zi, în aproape toate țările lumii au loc acțiuni de omagiere a cărții, a autorilor, a editorilor, a librarilor, a bibliotecarilor și, implicit, a cititorilor. Ideea marcării Zilei Bibliotecarului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT a sărbătorit Ziua Bibliotecarului, cu accent pe digitizare
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Hannover Messe 2024

Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Despre Hannover Messe 2024: 22 – 26 Aprilie 2024 | Hannover Hannover Messe 2024, care se desfășoară în perioada 22-26 Aprilie, promite a fi o ediție memorabilă, reunind lideri globali din diverse industrii pentru a prezenta cele mai noi inovații și tendințe în domeniul tehnologiei și automatizării. Iată o sinteză a principalelor atracții. Tara partenera...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hannover Messe 2024: O privire de ansamblu asupra inovațiilor și tendințelor tehnologice

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Tinerii din liceele și școlile timișorene pot vedea ”pe viu” cum se produce îmbrăcămintea ”Fast Fashion”. Ei pot să ”experimenteze” în aceste zile condițiile de lucru dintr-o fabrică de Fast Fashion, fiind invitați să interacționeze cu o instalație artistică realizată în cadrul proiectului „Cultura sustenabilității în școlile din Timișoara”, implementat de Asociația CRIES – Centrul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii pot experimenta ce înseamă producția ”Fast Fashion” și ce impact are aceasta asupra mediului/FOTO
Echipa care conduce Prefectura Timiș e din nou completă, Guvernul României a aprobat în ședința de marți numirea ex-liberalului Raul Ambruș, acum membru PSD, în funcția de subprefect. El renunță la calitatea de membru al Consiliului Local Timișoara, acolo unde a fost ales pe listele PNL, iar după ce a asigurat majoritatea celor de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raul Ambruș a fost numit de Guvernul României în funcția de subprefect al județului Timiș
Dominic Fritz, președintele USR Timiș și Primarul Timișoarei, Ligia Dugulescu, președinta PMP Timiș, Claudiu Chira, deputat și președinte Forța Dreptei și Alin Nica, președinte al Consiliului Județean Timiș și candidat al Alianței Dreapta Unită pentru al doilea mandat, au depus azi protocolul de constituire al Alianței, pentru a putea candida la alegerile din 9 iunie....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz: Vom câștiga aceste alegeri cu ajutorul timișorenilor și timișenilor
Primăria Timișoara anunță că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor acestora, pe domeniul public al orașului, programate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, se decalează și urmează să fie efectuate între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ploaia strică treaba. Primăria Timișoara amână pentru zilele viitoare dezinsecția
Locuitorii aflați în partea de oraș unde se reconstruiește pasarela pietonală Gelu de peste Bega rămân fără apă. Firma care se ocupă de lucrări a spart conducta magistrală de alimentare cu apă. Societatea Aquatim a fost nevoită să întrerupă alimentarea cu apă a unei zone vaste, fiind afectate mai multe cartiere din acea parte a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firma care face pasarela Gelu a inundat toată zona. Conducta magistralei de alimentare cu apă a fost spartă/VIDEO
O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere de pictură, de olărit, de creație vestimentară, expoziții, tururi expoziționale ghidate, spectacole de muzică ușoară, clasică și populară și un seminar de cultură și artă cu invitați speciali. Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Invitaţi speciali şi evenimente deosebite pentru Ziua Porților Deschise la Școala de Arte din Timișoara
Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real succes în rândul studenților, crescând de la an la an. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit din nou așteptările. Un număr...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mult interes la UPT pentru Liga AC LABS! Record de înscrişi într-un proiect special
Top