Nu mai puţin de 70 de timişoreni au venit, însoţiţi de copii sau de alţi membri ai familiilor, la cursul de preparat cozonaci organizat de cea mai celebră bloggeriţă culinară din Timişoara, Ama (http://amainbucatarie.blogspot.com).
Adunarea s-a dat, cu făină Boromir, la fabrica Prospero. Fiecare participant a primit şorţ, bonetă, făină şi indicaţii secrete despre tehnica de frământarea cozonacului, despre cum se ornează şi cum se aşteaptă coca să „crească”, pentru a face cel mai delicios şi arătos cozonac tradiţional. „În cinci ore de la postarea anunţului pe blog, locurile erau deja ocupate”, spune Ama, care, alături de Camelia Minişan, pune la cale, din trei în trei săptămâni, astfel de ateliere. Ideea cursurilor de gătit ţine în primul rând de socializare. „Ne facem prieteni, cunoaştem oameni noi, de calitate, pentru că alţii nu s-ar implica în aşa ceva”, spune un participant. Aproape jumătate din participanţi la cursul de cozonaci au fost bărbaţi, unii veniţi din proprie iniţiativă, alţii aduşi de „jumătăţile” lor. Chiar dacă s-au mişcat stângaci în faţa planşetei, au fost la fel de fericiţi, la final, să vadă că au făcut prăjituri aurii. Fiecare a plecat acasă cu propriul cozonac, plus câteva delicii din partea casei. „Cererea este foarte mare. Oamenii vin aici ca să înveţe să gătească şi să se relaxeze. De regulă, fiecare participant aduce cu el, la următorul curs, încă două sau trei persoane”, povesteşte Ama Petriţan. Tânăra de 26 de ani a învăţat să gătească în urmă cu trei ani şi tot atunci a pornit şi blogul culinar, ajuns unul dintre cele mai bine cotate din ţară, cu o medie de 26.000 de vizitatori unici lunar. Anul acesta a început să organizeze seminarii culinare practice, care se bucură de un foarte mare succes.
Comentarii prin facebook