Timişoara trăieşte vara renaşterii echipelor care odinioară făceau istorie în România. După Poli Timişoara, înviată prin două proiecte, unul al oficialităţilor locale şi judeţene, celălalt al suporterilor, care îl resping pe primul, a venit rândul Ripensiei.
Faţă de Poli Timişoara, care, din păcate, nu a câştigat niciodată titlul, Ripensia s-a bucurat de primul loc în patru rânduri, între 1928 şi 1938. La fel ca Poli, Ripensia are în vitrină două cupe ale României. Revenirea Ripensiei în fotbalul mioritic se produce de la nivelul campionatului municipal, acolo unde va evolua şi ASU Politehnica Timişoara, echipa suporterilor alb-violeţi.
Proiectul Ripensiei este extrem de serios şi în concordanţă cu istoricul acestui club, primul profesionist din România. Activitatea se desfăşoară după modelul socios. „Admiterea Membrilor Asociaţi se face printr-o cerere adresată de persoana în cauză sau de un reprezentant legal, dacă persoana respectivă este minoră sau se află în incapacitatea de a face acest lucru”, se arată pe site-ul oficial al clubului. Tot aici, cei interesaţi găsesc şi formularul care trebuie completat pentru a deveni membri.
Nu oricine poate deveni însă membru al FC Ripensia Timişoara 1928. „Procesul de admitere se consideră încheiat atunci când persoana solicitantă a satisfăcut toate cerinţele stabilite de club. După încheierea procedurii de admitere, persoana solicitantă va primi numărul unic şi netransferabil de membru al F.C. Ripensia şi va fi invitat la proxima întrunire a Consiliului Director pentru a i se înmâna pachetul de bun venit şi pentru a-i cunoaște personal pe cei care adiministrează clubul”, se arată pe acelaşi site.
Taxa de înscriere în asociaţia ce formează FC Ripensia Timişoara 1928 este 80 de lei. Cotizaţia anuală a membrilor asociaţi va fi de 60 de pentru copii (până la vârsta de 5 ani), tineri (6-18 ani) şi seniori (peste 65 de ani), respectiv 120 de lei pentru adulţi. FC Ripensia Timişoara 1928 va evolua pe arena Electrica, arenă care se învecinează cu fostul stadion UMT, acolo unde Ripensia Timişoara a făcut istorie în perioada interbelică, atunci când a dominat autoritar fotbalul românesc.
Conducerea clubului va fi aleasă periodic. De asemenea, FC Ripensia Timişoara 1928 are şi un Senat, care „este un organ onorific, de natură consultativă, și instanța finală în cazul litigiilor interne ale clubului, alcătuit din primii 20 de Membri Asociați ai Clubului (…), care nu fac parte din structurile de conducere și administrative ale clubului”, se arată tot pe site-ul clubului timişorean.
Comentarii prin facebook