Multe blocuri din Timişoara ar putea rămâne în aer cu cheltuielile! Câteva sute de preşedinţi şi administratorii au anunţat FALT că vor să renunţe la această activitate. Ei spun că nu-şi permit să stea zile în şir la cozi pentru declaraţiile de la pensii şi şomaj.
FALT s-a trezit cu administratorii şi preşedinţii de bloc la uşă, supăraţi din cauza investiţiilor pe care trebuie să le facă pentru depunerea declaraţiilor la pensii şi şomaj. Oamenii sunt nemulţumiţi că trebuie să meargă în fiecare lună la Casa de Pensii şi AJOFM. Din cauza cozilor, ei spun că pierd, lunar, cel puţin trei zile, numai pentru depunerea actelor. Unii vor să renunţe la activitate din cauza bătăilor de cap şi deja câteva sute şi-au anunţat intenţia în mod oficial.
Cu aproape 3.500 de membrii, FALT s-a trezit cu activitatea blocată în zilele de dinaintea datei de 25 a lunii. Preşedinţii şi administratorii de bloc vin, în acea perioadă, să-şi printeze documentele şi să ceară ajutor la completarea declaraţiilor. Când au văzut cât au de aşteptat, unii au preferat să apeleze la prieteni sau, pur şi simplu, au plătit din buzunare serviciile de Internet şi printare.
„Acum, din cauza convenţiile civile încheiate cu admnistratorii şi femeile de serviciu, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari trebuie să depună, în calitate de angajatori, declaraţiile respective. Or, şi declaraţiile trebuie completate, printate… au nevoie de calculator, de imprimanta, aşa că ori le cumpără, ori plătesc pentru aceste servicii, apoi se aşază la coadă. Toate astea sunt costuri suplimentare pentru asociaţie, că nu există voluntari. Ajung să ceară bani mai mulţi. În plus, dacă lucrează, ce fac, îşi iau liber de la serviciu ca să stea la coadă la declaraţii?”, spune Petru Olariu, preşedintele FALT.
Federaţia Asociaţiilor de Locatari din Timişoara a trimis către guvern şi parlament cereri pentru modificarea legislaţiei, în aşa fel încât aceste obligaţii să poată fi plătite semestrial. În plus,FALT solicită eliminarea contribuţiilor la pensii, şomaj şi sănătate în cazul veniturilor din convenţii civile încheiate între asociaţiile de proprietari şi administratorii şi femeile de serviciu, urmând ca aceste persoane să plătească numai impozitul pe venit, 16% anual.
Comentarii prin facebook