Stirile din ziua: 6 ianuarie 2011

Apa sfintita, la robinetele din Timisoara

Credincioşii din toată ţara au mers astăzi la biserici, pentru a lua apă sfinţită. Preoţii au pregătit mii de litri de agheasmă, dar, la Timişoara, de ani buni, cei care nu ajung la lăcaşurile de cult au totuşi parte de apă tămăduitoare. Ea curge la robinete, în tot oraşul, graţie slujbei de sfinţire oficiate la uzina de apă.

PNL + PC = Alianta Centru Dreapta

Alianţa Centru Dreapta – aceasta este noua înţelegere politică între liberali şi conservatori, care va fi semnată, la nivel naţional, la începutul săptămânii viitoare. Liderii locali ai celor două partide, Nicolae Robu, respectiv Maria Grapini, vor însă să participe pe cont propriu în cursa pentru Primăria Timişoara.

Titu Bojin, castigator la Loteria aliantelor

Nici n-au digerat bine piftiile şi sarmalele de Revelion, că liderii Opoziţiei s-au pus să combine tot felul de alianţe politice. Cap de afiş a fost în acest context liderul liberal Crin Antonescu. A negociat la un moment dat cu PSD, pentru a bate apoi palma cu PC-ul lui Felix. În următoarea perioadă se pritoceşte însă şi atragerea PSD în această alianţă antiguvernamentală.

Timisoara, promovata de nemti

Un altfel de ghid turistic al Timişoarei va apărea, în această primăvară, la Berlin. O poveste spusă de oamenii care locuiesc în urbea de pe Bega, dar şi de oaspeţi, va scoate la lumină oraşul de dincolo de ghidurile oficiale.

Sarbii aprind stejarul de Ajunul Crăciunului

Sârbii din Timişoara aprind, în această seară, badnjak-ul. Ei sărbătoresc astfel Ajunul Crăciunului, după ritul ortodox vechi. Sărbătoarea începe astăzi, în jurul orei 16, cu o degustare de bucate tradiţionale şi un concert de colinde interpretate de copiii din ansamblul Mladost.

Top