Stirile din ziua: 27 ianuarie 2011

Cei mai buni carnati din Banat se fac la Satchinez

Cel mai bun mezelar din Banat este Nicolaus Griphaton din Satchinez. Bărbatul şi-a adjudecat premiul I la Worschtkoschtprob, tradiţionala degustare a cârnaţilor bănăţeni, organizată de redacţia timişoreană a suplimentului Banater Zeitung (BZ) al ziarului Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien” (ADZ). Concursul cârnaţilor bănăţeni a aliniat la start 15 sortimente produse de bănăţeni în propriile gospodării,

Gata, la Timisoara doar parcarile vor mai fi subterane

Legislativul municipal timişorean a decis atribuirea a opt hectare de teren Administraţiei Domeniului Public pentru realizarea, în parteneriat public-privat, a trei parcări subterane în zona centrală a oraşului, cu ajutorul unei investiţii de 30 milioane de euro asumate de o firmă americană. Faptul că s-a votat în unanimitate, 25 de voturi din cei 25 consilieri prezenţi, mă face să mă simt ca la Mare Unire.

Bani putini pe primul trimestru, pentru sanatate

La o populaţie de aproape 680.000 de locuitori, conform ultimelor date oficiale, Timişul trebuie să se mulţumească cu cât mai puţin. Este vorba de banii pe care îi împarte, pentru investigaţii şi diferite servicii medicale, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Top