Discriminati si cu banii luati

Medicii de familie din Timişoara susţin că taxa de evaluare a furnizorilor de servicii medicale este discriminatorie şi le va diminua veniturile.

Nu aduce nimic nou, dar ia banii medicilor de familie. În plus, este şi discriminatorie faţă de cabinetele din mediul urban. Mai mulţi medici de familie din Timişoara sunt nemulţumiţi de noua taxă de evaluare a furnizorilor de servicii medicale. Aceştia spun că trebuie să plătească, anual, 1.000 de lei pentru ca doi reprezentanţi ai casei de asigurări sănătate să verifice anumite documente şi spaţiul în care funcţionează cabinetele. „Prin această taxă, casa de asigurări nu aduce nimic nou în evaluarea furnizorilor de servicii medicale. Inspectorii vin la cabinetul medical, verifică nişte documente care au fost în prealabil depuse la Casa de Asigurări de Sănătate, apoi alţi doi inspectori verifică spaţiul respectiv. Taxa se încasează la intrarea în contract cu CJAS”, spune medicul Iulius Jugănaru. Acesta acuză Ministerul Sănătăţii de discriminare, deoarece taxa percepută cabinetelor de medicină de familie din mediul urban este de 1.000 de lei, în timp ce cabinetele din mediul rural trebuie să plătească numai 250 de lei. „Mi se pare discriminant să se facă o asemenea diferenţă. Un spital care are sub 400 de paturi trebuie să plătească la evaluare 2.500 de lei ,iar spitalele cu un număr mai mare de 400 de paturi plătesc 3.500 de lei. Vrem ca taxă să fie redusă în ceea ce priveşte cabinetele de medicină de familie, pentru că nu este justificată diferenţa dintre un cabinet de medicină de familie şi un spital şi, de asemenea, este discriminare între cabinetele din mediul urban şi mediul rural”, spune Jugănaru.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

Centrul Multiplexity

A fost lansat oficial concursul de soluţii pentru proiectul MultipleXity

Disputa fără rezultat dintre consilierii locali, de la ultima şedinţă de plen, legată de proiectul MultipleXity, a ajuns la faza publicării anunţului în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP). Aşadar, se caută specialişti care să ofere servicii de proiectare pentru complexul amintit, soluţia aleasă pentru găsirea constructorului fiind concursul de soluţii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost lansat oficial concursul de soluţii pentru proiectul MultipleXity
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Politehnica, victorie la scor în primul amical al iernii

Terenul sintetic din cadrul complexului Baza Sportivă Nr. 2 Universitatea Politehnica din Timișoara a găzduit în 25 ianuarie primul joc amical al stagiunii de pregătire pentru gruparea violetă. Adversari au fost cei de la ACS Pobeda Star Bișnov, echipă care este clasată în prezent pe locul 8 în Liga a IV-a Timiș. Pe o vreme...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politehnica, victorie la scor în primul amical al iernii
Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Cel mai important centru comercial din Timişoara îşi aşteaptă clienţii cu oferte de distracţie pe placul tuturor. În acest weekend prelungit, Iulius Town își întâmpină clienții cu târguri tematice, sesiuni prelungite de shopping și concursuri la patinoar, dar și ateliere de creație pentru prichindei. De vineri până duminică inclusiv, în perioada 24 – 26 ianuarie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distracţie pentru toată lumea, în acest weekend, la Iulius Town

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Albirea dentară

albirea dentara
Albirea dentară este una dintre cele mai frecvente manopere care se fac în ziua de azi în cabinetele de medicina dentară. Pentru ca albirea să fie corect efectuată,  trebuie însă ca înainte să fie tratate toate afecţiunile stomatologice prezente.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Albirea dentară
Accident cu victimă, sâmbătă seara, în localitatea timişeană Cărpiniş. O autospecială aparţinând Poliţiei de Frontieră, condusă de un angajat al instituţiei, a accidentat o femeie care traversa pe bicicletă pe trecerea de pietoni.   În cursul serii de sâmbătă, la ora 19:47,  A. B. G., angajat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră,  din anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un poliţist de frontieră a accidentat grav o tânără,  pe trecerea de pietoni
Disputa fără rezultat dintre consilierii locali, de la ultima şedinţă de plen, legată de proiectul MultipleXity, a ajuns la faza publicării anunţului în Sistemul Electronic pentru Achiziţii Publice (SEAP). Aşadar, se caută specialişti care să ofere servicii de proiectare pentru complexul amintit, soluţia aleasă pentru găsirea constructorului fiind concursul de soluţii.
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost lansat oficial concursul de soluţii pentru proiectul MultipleXity
Top