Stirile din ziua: 9 februarie 2011

Operatii cu taxa de urgenta

Unica soluţie pentru eliminarea listelor de aşteptare la Spitalul Judeţean ar fi o eventuală taxă de urgenţă, care să fie achitată de pacienţii care vor să fie operaţi înainte de programarea standard. Gheorghe Nodiţi, directorul SCJUT, spune însă clar că sistemul nu poate fi pus în practică, deoarece nu există cadru legal.

Pe Ghita Ciobanu nu-l intreaba nimeni despre vami?

Marele scandal al descinderilor în vămile din vestul ţării este departe de-a fi stins. Rămân şi acum unele semne de întrebare, cum ar fi conotaţia politică a acestei acţiuni, mai exact dacă nu cumva în spate ar fi un război între şeful statului şi gruparea din PD-L condusă de Vasile Blaga. Apoi trebuie spus că s-a intervenit într-un moment în care activitatea (a se citi contrabanda cu ţigări) chiar stagna.

Omul lui Blaga, carotat in razboiul vamilor

În războiul vămilor a căzut şi primul cap mai important. Este vorba de Radu Mărginean, şeful Autorizăţii Naţionale Vamale (ANV). Acesta a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în dosarul şpăgii de 430.000 de euro din Vama Halmeu.

Dubluri la facturile de incalzire, timp de zece luni

Plătesc cea mai scumpă gigacalorie din ţară şi tot nu e de ajuns! Timişorenii vor achita, timp de zece luni, două facturi pentru căldură şi apă caldă. Acestea vor acoperi pierderile din intervalul septembrie 2009 – august 2010, cât a durat procesul referitor la mărirea gigacaloriei, intentat primăriei de către prefectură.

Sorin Ghionea a semnat cu Poli

Poli se întăreşte cu un gălăţean pentru a detrona Oţelul Galaţi în lupta pentru titlu. Site-ul oficial al Politehnicii Timişoara (www.politimisoara.com) anunţă că Sorin Ghionea a semnat cu echipa alb-violetă.

35 de persoane urmarite penal de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală împotriva a 35 de persoane, între care ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră și lucrători vamali de la punctele de trecere a frontierei Moraviţa și Foeni, dar și persoane suspectate de trafic de țigări.

Top