Mierea, minunatul dar al naturii, este folosită de milenii pentru întărirea sănătăţii. Este produsă de albine din nectarul florilor şi reprezintă o sursă de energie ce conţine elemente de care organismul are nevoie pentru dezvoltare şi refacere.
Mierea conţine toate vitaminele pe care nutriţioniştii le consideră necesare sănătăţii, precum şi multe minerale (cupru, mangan, calciu, potasiu, sodiu, magneziu, fier, fosfor, siliciu). Datorită proprietăţilor sale terapeutice, mierea este folosită nu numai ca supliment nutritiv, ci şi ca medicament. Ea poate fi folosită cu succes, ca adjuvant în tratarea diverselor afecţiuni, atât intern, cât şi extern, cum ar fi: ulceraţii ale pielii, tratarea rănilor, diverse afecţiuni gastroenterologice, începând de la banala gastrită, până la ulcer, diaree etc, abcese, inflamaţii ale gâtului, sinuzite, candidoze, micoze. Este un puternic nutritiv în afecţiunile degenerative şi în bolile terminale. Singură sau în combinaţie cu polen, lăptişor de matcă şi propolis, mierea poate fi folosită pentru creşterea imunităţii organismului. Important de reţinut este faptul că acest aliment-medicament nu trebuie să lipsească din nicio casă. Nu ar trebui să treacă nici măcar o zi în care să nu consumăm un ceai de plante pe care să-l îndulcim cu miere.
Comentarii prin facebook