Aventurile lui Trica si Popoviciu prin Regionala CFR

Pierderi de milioane de euro. Atât consideră sindicaliștii din Regionala CFR Timișoara că au fi costat afacerile necurate derulate în ultimii ani de directorul Valeriu Trică. La unele dintre acestea, Trică a fost „ajutat” și de bunul său prieten, deputatul PD-L Alin Popoviciu.

La puține zile după ce a ajuns premier, Victor Ponta anunța că actualul guvern nu se va grăbi să schimbe șefii de companii, regii sau „deconcentrate”, cu excepția celor implicați politic. Un caz elocvent despre implicarea unui director la stat în afaceri și în viața politică este cel al lui Valeriu Trică, directorul Regionalei CFR Timișoara. Pentru câteva luni, cu sprijinul lui Alin Popoviciu, Trică a fost director general al Companiei Naționale CFR, fiind îndepărtat în momentul în care Anca Boagiu a ajuns ministru al Transporturilor.

În noiembrie 2009, Trică și-a amenințat subordonații cu concedierea, în cazul în care nu vor fi prezenți la mitingul electoral al lui Traian Băsescu din Parcul Rozelor. Valeriu Trică este un partener de afaceri oneroase al deputatului Alin Popoviciu, secretar executiv al PD-L și prim-vicepreședinte al PD-L Timiș, care nu ratează nicio ocazie pentru a se bate cu pumnii în piept că nu are afaceri cu statul.

Contractul pe care firma lui Popoviciu, Prozax SRL, îl are cu Regionala CFR este celebru. În 2009, societatea a primit aproape moca, de la regională, un spaţiu ultracentral din Timişoara, fostul sediu al Clubului CFR. Contractul a fost semnat pentru 4.000 de lei pe lună, fără o evaluare corectă şi fără un anunţ public clar. Pentru dezafectarea clubului era nevoie de un acord al Ministerului Culturii, dar acesta n-a existat. Astfel, în loc de minimum 25 de euro/mp, prețul real în zona respectivă, spaţiul s-a închiriat cu 0,65 de euro/mp. Paguba produsă CFR-ului: 30.000 de euro pe lună. Printr-un act adițional, contractul a fost prelungit ulterior la 15 ani. Așadar, o „gaură” de 5,4 milioane de euro în conturile unei societăți oricum cu mari pierderi. Aceeaşi societate a lui Popoviciu deţine aproape toate spaţiile comerciale, chioşcuri, buticuri din Gara de Nord.

Alin Popoviciu are grijă și de prietenii săi în relația cu CFR. Sorin Cociobea, fost consilier al deputatului, este patronul firmei Sifco Plast. Aceasta a primit de la CFR un contract de 115.000 de euro, pentru lucrări de reparaţii la faţadele clădirilor unor gări şi halte. În urmă cu mai puțin de trei ani, în 2009, firma avea un singur angajat şi un profit de 854 de lei. În acelaşi an, firma înregistrase datorii în valoare de 320.664 lei. Tot în 2009, Sifco Plast a donat către PD-L, în preajma alegerilor prezidenţiale, 63.000 de lei.

Afacerile pe care le derulează Trică în regională nu le pică bine sindicaliștilor feroviari. Aceștia pregătesc o adresă oficială pentru noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, prin care vor să ridice mai multe probleme și afaceri cel puțin dubioase.

Un exemplu este firma „Carina și Flavia” SRL din Arad, la care Trică este acționar. Societatea aprovizionaeză cu diverse materiale Regionala CFR sau firme care au contracte cu aceasta. Sindicaliștii afirmă că, prin intermediul lui Popoviciu, aceeași firmă are mai multe contracte cu primăriile din colegiul deputatului.

O altă firmă care ar derula contracte tari cu Regionala este SC Daria SRL din Satu Mare, firmă aparținînd unui fin al lui Trică. Societatea are mai multe lucrări de întreținere și reparații la nivelul regionalei și se aprovizionează de la „Carina și Flavia”. Un alt fin al lui Trică, Ioan Simu, șef Divizie în Regională, a primit pentru firma sa, Ramsime SRL, un contract privind executarea parcării din Gara de Nord.

În 2009, Trică, împreună cu actualul director general al CFR, Ion Stoichescu, pe atunci șef de Divizie în Regionala CFR Timișoara, ar fi pus de o afacere imobiliară la Arad. Cei doi ar fi vândut către ICIM un teren de 10.000 mp, aparținând regionalei, situat în Stația CFR Arad, cu 16,50 de euro/mp. În aceeaşi zi, firma arădeană a vândut același teren către un trust de investiţii cu… 235 euro/mp. Evaluarea terenului nu a fost făcută de o firmă de specialitate, ci de un angajat CFR. Paguba s-ar fi ridicat la trei milioane de euro. Un fleac pentru o companie cu pierderi de sute de milioane de euro.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

Gordo a spus: (mai 23rd, 2012 at 08:44 )

Al doilea sondaj pentru Primaria Sinandrei (15-22 mai) – http://primarsinandrei.blogspot.com/2012/05/al-doilea-sondaj-pentru-primaria.html

curios a spus: (mai 23rd, 2012 at 08:44 )

Toate arestarile din ultimii ani arata ca nu s-a tinut cont de apartenenta politica. Daca e asa cum scrieti voi, sunt curios de ce DNA nu face nimic, de ce institutiile statului nu au reactionat la fel ca in alte cazuri. Sa nu-mi spuneti mie ca Popoviciu sau Trica are spate asa de puternic incat toata lumea tace. Asta e articol scris la comanda, care cititor credeti ca verifica firmele enumerate de voi ca sa se convinga?

ciupilica a spus: (mai 23rd, 2012 at 09:14 )

Are dreptate d-nul ,,Curios,,. E clar ca lumina zilei ca acest articol e la comanda politica si ai are ca autori pe sindicalistii pupincuristi ca Epure,Apostu et.Company,pentru ca sub conducerea lui TRICA nu si-au facut mendrele jegoase si meschine,cand ei schimbau si puneau pe functii pe toti papagalii.

cititor a spus: (mai 23rd, 2012 at 09:23 )

E clar ca acuma o sa caute nod in papura la toti ca sa-i schimbe ca doar si-a dat cuvantu Ponta ca nu va face asta dar e clar ca listele sunt pregatite ca intotdeauna numa cuvantu e cuvant si tre sa se mentina aparentele, nu?

raluca a spus: (mai 23rd, 2012 at 09:24 )

mesajele de mai sus, al doilea si al treilea, ne prezinta o mostra formidabila de pupincurist. tot ceea ce este impotriva stapanului, trebuie sa fie neaparat facut la comanda. oameni buni, mergeti si inchiriati un spatiu in centrul orasului si vedeti cat platiti. dupa asta faceti investitia lui popoviciu si vedeti daca va merge afacerea.

pisoiasu vesel a spus: (mai 23rd, 2012 at 09:31 )

si acum vom asista cum infractorii din pdl se vor victimiza acuzand actuasla putere ca-i haituieste. la fel de adevarat este si ca uselisti, in special pesedistii, isi vor infinge ghearele si trompele in tarisoara asta si vor face ce au facut pana acum, timp de 8 ani, pedelistii. ne asteapta vremuri de tot rahatul.

Toma necredinciosul a spus: (mai 23rd, 2012 at 10:02 )

Incredibil! Sa stii exact ca s-a furat ca ijn codru in timpul lui Trica, iar niste curiosi citittori cu ciupllicfa sa ii ia apararea. Numai dc nu toti trei poarta un singurt nume: Valeriu Ioan Trica.

degeaba! a spus: (mai 23rd, 2012 at 10:13 )

E clar ca USListii inlatura tot acum, starpesc tot ce a mai ramas din fosta guvernare ca sa se pune ei pe muls banu public. Cand a fost Iliescu la conducere nu ai auzit odat macar de arestarea dapai de condamnarea vreunuia din structuri, ce credeti ca acum va fi diferit cu Ponta?

@degeaba a spus: (mai 23rd, 2012 at 10:20 )

Si USL-istii sunt vinovati ca PD-L-istii au furat, in cazul de fata Trica si Popoviciu?

CFR a spus: (mai 23rd, 2012 at 10:43 )

Cfr-ul asta e o gaura neagra pentru ca toti au furat! Si cel mai mare tun l-a dat Mitrea care e bine mersi pe scaunul de parlamentar. Asa ca lasati-ma cu gargara asta de Trica si Popoviciu ca e evident.

las k vine Mitrea iara a spus: (mai 23rd, 2012 at 10:45 )

Va bucurati PSDilor ? Vine Mitrea si va face iar plinul? Sunteti de kkt!

Iulia draga a spus: (mai 23rd, 2012 at 10:50 )

Ce-mi plac expresiile de genu: se pare ca un fin de-al lui X si surse din apropierea lui Y sustin ca….Eu v-as da in judecata pentru calomnie si defaimare. Desi Popoviciu si Trica merita trasi de urechi si facuti de kkt pentru comportamentul lor de cartier. Un articol adevarat se bazeaza pe investigatii, informatii oficiale, documente etc, nu pe barfe pe care le pot inventa chiar si eu, fara sa ma dau mare ziarist.

ciupilica a spus: (mai 23rd, 2012 at 14:31 )

Nu spune nimeni ca pe vremea PSD-ului cu Mitrea – Ministrul Tranporturilor si Mihai Necolaiciuc – Director General la CNCFR sau dat cele mai mari ,,tunuri,, si ce masuri s-au luat….0,cu totii sunt bine merci.Dreptate are ,,Iulia draga,,.

Ghiocelu' a spus: (mai 23rd, 2012 at 20:52 )

„Iulia draga”, nu știi vorba aia cu ‘nu iese fum fără foc’ ? Ai rămâne tare mirat de s-ar adeveri „bârfele” din articol despre prozacu’ de Popo-viciu ? Puțintică răbdare, încă n-a ieșit tot kktul la suprafață…

connaisseur a spus: (mai 24th, 2012 at 00:57 )

Ptr. Ciupilică: Bravos, Ciupilică, ai descoperit mersul pe jos (şi pe din dosul PDL)! Şi cine basca mea e Necolaiciuc decât o rudă de-a lui Băsescu (prin nevastă) ? Şi cine a fost si a ramas mare shogun al transporturilor, iar pe vremea guvernului Boc pregătea vânzarea CFR pe mana Boagoiaicăi, nu tot Băsescu?
Greu cu voi, nu realizati că apărând infractori puteti fi acuzati cel putin de … complicitate?!?

traciatu a spus: (mai 24th, 2012 at 09:11 )

sa vina dom Pompoviciu secretare la primarie in locu lu cojocare care pliaca la puscarie dupe alegeri cu toata banda lui de hotz. noi lasteptam cu drag.

Viobota a spus: (mai 24th, 2012 at 11:04 )

Trica e ținut de Frunzaverde p(r)ostacilor, mason ca si el, in Loja lu’ Șerban exvicele de CAp Timiș, in prezent „studentul” lui Bala. Bineinteles ca in curind va fi coleg cu fostul sau Mare Maestru si cu…mulți din agramatii care populeaza articolele Dvs scrise la comanda sindicalistilor cărora nu le mai ajung hotiile cu motorina sustrasa!

Timisoara Nord a spus: (mai 27th, 2012 at 13:13 )

Priviti ce face la Calatori dl. Silvasan – profesoru’ lu’ Trica:

http://www.pressalert.ro/2012/05/sindicalistii-nealiniati-pd-l-sicanati-de-conducerea-cfr-calatori-timisoara/

Gigel a spus: (mai 27th, 2012 at 15:31 )

Pt. Iulia draga, nu sunt birfe nici speculatii,vrifica Registrul Comertului Arad si vezi ca TRICA este actionar la una din firmele de mai sus.Pt. CIUPILICA, ori esti prost,ori pupincurist.De la revolutie niciodata Reg.CFR T-soara nu a mai avut la conducere o asemenea adunatura de hoti,TRICA(vezi afacerile cu firmele,spatiile comerciale),STOICHESCU(spatii si locuinte),SIMU (parcarea), ALEXANDRU(aprovizionare,lemne care nu au mai ajuns la statii) si DROASCA(care dupa ce s-a ocupat de disparitia sinei din unele statii a fugit la alta firma).Pt. VIOBOTA ori fi si sindicalisti in spatele unor informatii(probabil) dar daca vrei sa stii cei cu motorina, fa niste sapaturi la statia ARAD VEST (sef st.PUTEVET STEFAN) si vei afla care-i treaba si cu motorina si nu vei mai face acuzatii fara sa cunosti adevarul.O sa ai mari surprize.

megan a spus: (mai 27th, 2012 at 20:21 )

ultimul tun (mai 2012) dat de trica, marin alexandru, ivan marin, chezan calin, roibanescu alexandru si patrut dragana se numeste SC New Global Corp SRL Deva (fosta Tehno Devis, fosta Global Corp). Prejudiciul adus cfr: cca.7.000.000 lei RON
droasca, si-a dat demisia de la cfr, si a „fugit” la „culoarul” 4 paneuropean, care a inceput pe relatia curtici-simeria. a mirosit ca este de furat la greu
patrut dragana, si-a dat demisia si a plecat cica in privat. mana dreapta a lui trica, in fraudele economice, fosta contabila sefa, nu a mai asteptat alegerile, ascultand de sfatul sorei sale care lucreaza pe un post important la ORC Timis

ionica a spus: (iunie 1st, 2012 at 18:43 )

Tot articolul cuprinde lucruri adevarate, insa sunt fapte pe care presa le-a mai publicat. Autoarea ar fi putut sa se documenteze putin si ar fi avut material pentru un adevarat serial. Afacerile gen Flavianda-Rapido Gusto, Spatii comerciale, parcari au produs numai maruntisul. Vilele au fost produse prin Daria si Sifco.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top