Petru Ehegartner: „Pentru Timisoara, e important sa fie cat mai multi parlamentari USL de Timis”

Petru Ehegartner, candidatul USL pe Colegiul II Senat Timişoara, a început politica relativ târziu, în 1997. La alegerile din 2000 a fost director de campanie şi a obţinut pentru PNL un rezultat dublu faţă de media pe ţară. În acelaşi an a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale a PNL. Din 2008 este consilier local. Are o afacere din care ar putea trăi liniştit. Vrea însă mai mult. Cu trei proiecte care ar putea schimba nu numai faţa Timişoarei, ci și a întregii ţări, Petru Ehegartner vrea să intre în parlament.

Domnule Ehegartner, care sunt principalele motive care v-au determinat să candidați pentru un loc în Senat?

Fac politică de aproape 15 ani. Am fost o lungă perioadă activist şi simpatizant PNL. Am intrat apoi pe rând în competiţiile interne. Am fost preşedinte la municipiu în 2000, a urmat apoi o perioadă mai tulbure până în 2006.

Am revenit în 2007 în prim-plan. Am acces pe listele de consilieri locali în mandatul 2008-2012. Am redevenit preşedinte la municipiu în 2011 şi, având în vedere că USL are şanse foarte mari la aceste alegeri de a accede la guvernare, am considerat firesc să accept această provocare. Să candidez la nivelul politicii mari.

Cum ați putea ajuta mai mult Timișoara dintr-un fotoliu de senator, decât dintr-unul de consilier local, așa cum sunteți acum?

În momentul de faţă, pentru ca administraţia locală să-și atingă obiectivele pentru proiectele cu care am câştigat Primăria Timişoara este foarte important să fie cât mai mulţi parlamentari USL de Timiş în viitorul parlament. Aceştia pot susţine proiectele locale şi pot face lobby în vederea obţinerii fondurilor necesare pentru proiectele locale cu care ne-am angajat în campania electorală.

Care ar fi cele mai importante probleme ale Timișoarei care pot fi rezolvate doar în parlament?

Toţi parlamentarii USL de Timiş trebuie să se implice în susţinerea proiectelor pentru Timişoara. În programul meu de candidatură mi-am propus trei direcţii majore de acţiune. Prima ar fi crearea unui cadru legislativ propriu, pentru ca investitorii din Timişoara să preia o parte din responsabilitatea socială care rezidă din activitatea în zonă. În Occident se aplică pe scară largă. Vorbim în primul rând despre marile companii, pentru care vreau să creez un cadru favorabil preluării unor părţi din responsabilitatea socială. Apoi ar fi promovarea sportului în Timişoara şi iniţierea unei acţiuni legislative de stopare a abuzurilor băncilor şi companiilor de leasing.

Ce proiecte în sprijinul Timișoarei aveți de gând să propuneți la București?

Nicolae Robu a câştigat primăria având ca unul din obiectivele principale dezvoltarea sportului în Timişoara. România a scăzut în ultimii ani foarte mult în performanţa sportivă. Nu mai avem bază de selecţie. Fostele maidane nu mai există, şcolile au regim de funcţionare diferit, tineretul dintre blocuri nu mai are acces la bazele sportive.

Îmi propun ca în fiecare zonă a Timişoarei să facem măcar câte un teren sportiv polivalent, unde tinerii să poată practica sportul în mod gratuit. Activităţile vor fi bugetate de la bugetul local. Putem accelera această problemă prin atragerea unor fonduri, ca aceste terenuri să devină realitate cât de curând. Am identificat deja în Colegiul II Senat Timişoara patru sau cinci locuri în care s-ar putea construi astfel de terenuri.

Ați fost multă vreme un apropiat al primarului Nicolae Robu, ați stat lângă el în campania electorală de la locale. Formați și acum o echipă?

Am fost apropiat proiectului Robu. Unul dintre angajamentele mele când am candidat la preşedinţia organizaţiei locale PNL a fost câştigarea Primăriei Timişoara cu Nicolae Robu candidat. A fost un obiectiv atins.

Va trebui să confirmăm că alegerea noastră e în folosul cetăţeanului. Rezultatele au început să se vadă, mai repede decât s-ar fi aşteptat unii. Eu şi Nicolae Robu vom face echipă până la capăt.

Sunteți un cunoscut om de afaceri. Nu vor avea de suferit afacerile dumneavoastră după intrarea în Senat?

Sunt doar un înterprinzător, niciodată nu m-am considerat om de afaceri. Afacerile mele au fost toate pe direcţia de producţie. Nu am avut nici contract cu statul, nicio factură emisă de autorităţile locale sau de cele naţionale. În momentul de faţă m-am restrâns foarte mult.

Economia merge tot mai prost, producţia a fost vitregită de toate guvernările. Nimeni nu a pus bază pe această direcţie. Nu am niciun motiv să cred că afacerile mele ar avea de suferit dacă ajung în Senat. Ele suferă din cu totul alte motive, care nu depind de mine.

Vă numărați printre foarte puținii politicieni care au refuzat o funcție extrem de călduroasă la stat, respectiv director la Transelectrica. De ce?

(Zâmbeşte) Este adevărat am avut această oportunitate de a fi numit director la direcţia regională a Transelectrica. Am refuzat. În primul rând, nu am vrut să fiu director din principiu. Nu am intrat în politică ca să obţin o funcţie în administraţie sau altundeva. Am vrut doar o ascensiune politică. Şi o funcţie politică, dacă se poate. Cred că este momentul maximei mele maturităţi şi nu vreau să ratez posibilitatea care mi s-a oferit de a accede în Parlamentul României.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Marius a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 12:29 )

Tu gandesti,nu gluma.Pai ce sa zici acum,ca vrei sa fie cat mai multi parlamentari ARD?Mai bine incuie-te in casa decat sa iesi cu astfel de articole penibile.

Alle a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 13:10 )

Domnule Ehegartner aveti perfecta dreptate, mult succes tuturor.

Ari a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 13:13 )

Vrem o schimbare .. VOTAM USL

Cristi a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 14:34 )

Timisoara a fost intotdeauna impotriva Bucurestiului cum s-ar spuie ( politic ) acuma e momentrul sa fie la fel ! Toata lumea voteaza USL !!!!

oleg a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 15:07 )

asa este, de acum trebuie sa fie tara noastra unita si impreuna toti vom duce romania pe drumul cel bun, celorlalte guvernari le-a convenit ca banatul sa fie dezbinat, usl-ul arata ca banatul conteaza pt ei si nu il lasa de izbeliste, dupa cum s-au si observat varsarea de fonduri, succes echipei USL

misu a spus: (noiembrie 22nd, 2012 at 21:33 )

PDL (ARD-ul) a fost un obstacol in dezvoltarea Timisului si a Timisoarei. Faptul ca acum in loc sa blocheze fondurile pentru judet prin interminabile contestatii, PDL-ul si PNTCD-ul au dat mana si au format ARD-ul nu e de natura sa linisteasca populatia. Timisorenii au votat pentru binele orasului in iunie si o vor face si in decembrie la fel.

Vlad a spus: (noiembrie 25th, 2012 at 17:18 )

Clar,e foarte bine pentru tine,sa poti sa iti faci jocurile cum vrei,ca oricum de orasul asta nu te intereseaza o iota,si probabil nu o sa te mai vedem pana in 2016 deloc pe aici

o cetateanca a spus: (noiembrie 29th, 2012 at 12:39 )

basescu e cea mai proasta combinatie de pana acum. poate nu vin nici astia sa faca minuni, dar ii schimbam frate pana vin aia potriviti.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Top