Blonda de Timișoara este deja un personaj cunoscut în lumea iubitorilor de bere. De la începutul lunii mai, ea are o „soră” care o va însoți în toate aventurile de acum încolo. Bruna de Timișoreana își propune să cucerească piața, începând din vestul României, unde va fi disponibilă exclusiv în următoarele luni.
Timișoreana Brună este o bere cu gust complex, datorat folosirii specialităților de malț caramelizat, specific berilor brune. Cu toate acestea, e la fel de „băubilă” ca și cea blondă, datorită nivelului de alcool de 5%. Spre deosebire de clasicele beri brune, care sunt mai consistente și sunt consumate mai ales în sezonul rece, Timișoreana Brună este o bere limpede, perfectă pentru vară. În plus, are un conținut de alcool mai redus în comparație cu alte beri brune sau negre.
„Până în anii 1850-1900, majoritatea berilor în lume erau brune. Acel gust caramelizat, dulceag, era cel mai popular pe terasele vremii și in Timișoara. Nu era însă acea bere pe care o știm azi. Atunci berea brună avea un gust bogat dar ușor, de vară, și nu era tare, ci echilibrată ca și conținut de alcool. Din vremurile de atunci și pentru oamenii de acum ne-am inspirat pentru Timișoreana Brună”, explică Mihai Bârsan, vicepreşedintele de Marketing al Ursus Breweries.
Bănățenii sunt primii care au ocazia să guste acest nou sortiment de bere, o premieră oferită de Timișoreana consumatorilor săi locali. Bruna de Timișoreana poate fi găsită la sticlă de 0,5 litri și doză. Ea se alătură celorlalte sortimente deja existente pe piața locală – Timișoreana Blondă, Timișoreana Nepasteurizată și Timișoreana Nefiltrată.
Comentarii prin facebook