Stirile din ziua: 10 iunie 2016

Rezultate finale la alegerile locale: PSD a castigat aproape 38% din CJ-uri, iar PNL, aproape 32%

Rezultate finale la alegerile locale: PSD a castigat aproape 38% din CJ-uri, iar PNL, aproape 32%

Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor locale din 5 iunie. PSD a câștigat aproape 1.700 de primari și peste 16.500 de mandate de consilier local. Pe locul al doilea este PNL, cu exact 1.081 de primării adjudecate. Nicio solicitare de renumărare a voturilor nu a fost acceptată.

Hotii din zona Dambovita, ridicati de politistii locali / FOTO

Aproximativ 12 camioane de gunoaie au fost ridicate, vineri, de pe un teren viran de pe strada Sulina. Polițiștii locali au trecut la curățirea zonei unde locuiau fără forme legale peste 20 de persoane, majoritatea minori. Printre aceștia, și hoții care acționau, în bandă, în zona Dâmbovița – Calea Șagului.

Popa explica situatia PNL la CJ Timis: Am pierdut urat in unele locuri, sondajele noastre nu au fost OK

Copreședintele PNL Timiș, Dan Popa, e mai puțin exuberant decât colegul său, Nicolae Robu. Liberalii au mai multe primării decât înainte de alegeri, dar au pierdut în locuri în care nu se așteptau. Popa admite că anumite candidaturi au fost un eșec și că s-a bazat pe sondaje interne eronate.

Robu: Sunt persoane care nu voi putea da niciodata mana, Dugulescu e una dintre ele

Cu PMP s-ar putea, cu Marius Dugulescu însă nu. Asta susține liberalul Nicolae Robu, conform căruia negocierile pentru o majoritate în CL Timișoara se pot purta doar în anumite condiții și sigur fără anumite persoane. Momentan, discuțiile se poartă cu UDMR și ar putea fi încheiate săptămâna viitoare.

PNL Timis, intre… Bojin si Grindeanu

PSD a confirmat, joi, că a bătut palma cu UNPR, urmând ca împreună să conducă Consiliul Județean Timiș, pentru următorii patru ani. Sorin Grindeanu (PSD) va fi președintele CJ, iar Titu Bojin (UNPR) și Viorel Matei (UNPR) vor fi vicepreședinți. Cele două tabere au viziuni diferite despre PNL și modul în care vor colabora cu liberalii.

Cat costa nepasarea proprietarilor de cladiri istorice din Timisoara? 42.000 de euro anul trecut, nimic in 2016!

În continuare, multe din clădirile istorice ale Timișoarei se distrug încet, dar sigur. În urmă cu câteva săptămâni, o terasă din centru a fost distrusă de bucățile căzute de pe fațada unui imobil și nu au fost victime doar pentru că incidentul s-a petrecut noaptea. În 2016, Poliția Locală nu a amendat niciun proprietar de clădire istorică!

Patura care citeste s-a intins din nou in Piata Unirii: timisorenii iubesc lectura in aer liber / FOTO

O seară plăcută, muzică relaxantă, prieteni și o mulțime de cărți. Acestea au fost „ingredientele” folosite de Biblioteca Județeană Timiș pentru a crea o atmosferă perfectă. A fost „Pătura care citește”, eveniment ajuns la a patra ediție, care a revenit în Piața Unirii, locul unde s-a ținut prima dată.

Bravo, timisoreni! Datorita voua, in jur de 150 de copii pot merge, in sfarsit, la scoala

Caietele, cărțile, penarele sau ghiozdanele par ceva obișnuit. Din păcate, acestea sunt luxuri pe care o mulțime de copii nu și le pot permite. Excepție nu face nici Timișul. Din fericire, cu ajutorul timișorenilor cu inimă mare, aproximativ 150 de copii vor avea ce le trebuie pentru a merge la școală.

Intreruperi de curent

Enel a programat vineri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Armoniei, I. Barbu, Gr. T. Popa, Armoniei, Aurora, T. Arghezi, Leonard, Calea Șagului nr. 58, 64, 50, orele 9 – 17; Săcălaz – Zona str. I și II), Giarmata – Zona str. Bătrână, Jimbolia – Zona Clarii Vii, orele 9 – 17; Românești

Top