Stirile din ziua: 23 iunie 2016

Plimbare anti-parlament si anti-nesimtire prin Piata Victoriei / FOTO

Plimbare anti-parlament si anti-nesimtire prin Piata Victoriei / FOTO

Aproximativ 100 de timișoreni au mărșăluit joi seară, pe o căldură înnăbușitoare, prin Piața Victoriei. Ei au participat la plimbarea anti-parlament intitulat „Nu mai tolerăm nesimțirea voastră!”. Pentru că nu aveau autorizație de protest, oamenii au decis să plece în marș, dar au promis că se vor întoarce.

Pe Grindeanu nu-l mai deranjeaza Candea! Acum patru ani, voia boicot la CJ

Patru ani și jumătate au trecut de când Sorin Grindeanu cerea PSD să boicoteze ședințele CJ, atâta timp cât la masă lua loc și „infractorul de drept comun” Dorin Cândea, la acea vreme membru PDL. Acum, liderul social-democrat nu mai vede un impediment în prezența lui Cândea, care a și semnat un protocol cu PSD!

Cum se va circula in zona Pasajului Jiul, dupa deschiderea santierului

Pasajul Jiul va fi extins la cinci benzi de circulație, în timpul unui șantier programat să dureze 14 luni, dar care n-a început încă. Pe durata lucrărilor, traficul rutier și așa îngreunat va fi suferi modificări majore, iar unele străzi vor fi închise total. Cei de la PMT spun că au găsit soluția cea mai bună, în condițiile date.

Premiera nationala la CCIAT: Birou Unic de consultatii pentru mediul de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș vine din nou în sprijinul antreprenorilor. De data aceasta, este vorba despre un Birou Unic la care oamenii de afaceri vor putea să apeleze săptămânal pentru a obține informațiile de care au nevoie. Aici vor fi întâmpinați de reprezentanți ai administrației locale și județene.

colterm

Colterm se pregateste de iarna: incepe revizia, apa calda ar putea avea presiune scazuta

Colterm se ghidează pe principiul „înțeleptul își face iarna car și vara sanie”, așa că se pregătește deja de sezonul rece. Reprezentanții companiei de termoficare încep reviziile tehnice, astfel că ne putem aștepta și la perioade de sistare a furnizării apei calde. Acestea vor fi însă anunțate din timp.

PSD il vrea pe Marius Dugulescu viceprimar! Grindeanu: Opozitia de pana acum a fost pistol cu apa

Social-democrații încă nu s-au decis dacă boicotează ședința de constituire a CL Timișoara, programată vineri dimineață. Sunt sigure însă două lucruri: PSD nu vrea o funcție de viceprimar, dar îl va susține, în schimb, pe Marius Dugulescu! Sorin Grindeanu îi cere lui Nicolae Robu să aibă altă atitudine, dacă vrea ca lucrurile să funcționeze.

episcop romano-catolic

Domul din Piata Unirii, readus la gloria de demult cu 4 milioane de euro

Una dintre clădirile emblematice ale Timișoarei va primi o nouă față. Domul Romano-Catolic din Piața Unirii va fi reabilitat în interior și în exterior, pentru a se putea dezvălui atât credincioșilor, cât și turiștilor în toată splendoarea sa. Este vorba despre un proiect de patru milioane de euro, bani din fonduri europene.

Imre Farkas, viitor viceprimar al Timisoarei, este deja subiect de presa in Ungaria

Desemnarea unui viceprimar al UDMR la Timișoara a devenit subiect de presă în Ungaria. Portalul de știri în limbă engleză Hungary Today a dedicat un articol numirii lui Imre Farkas în această funcție, prima deținută, după 1989, la Timișoara, de un reprezentant al unei minorități naționale.

Sase pentru un trofeu: Filme unul si unul la Ceau, Cinema! / FOTO

Şase filme din Austria, Croația, Polonia, Rusia, Serbia și Ucraina își dispută în acest an Marele Premiu şi Premiul Publicului la cea de-a treia ediţie a Festivalului „Ceau, Cinema!”. La jumătatea lunii iulie sunteți așteptați la Timișoara și Gottlob, pentru seri de neuitat, cu filme care nu ar trebui ratate.

Zilele Lacului Surduc: weekend in aer liber, pentru mici si mari

Show aerian, concursuri pe apă, tiroliană pentru copii, concerte și o plimbare de 15 kilometri cu bicicleta – toate acestea fac parte din programul celei de-a doua ediții a Zilelor Lacului Surduc, programate la acest sfârșit de săptămână. Oricât de frumoasă ar fi zona, problemele sunt în continuare aceleași: lipsa de locuri de cazare și de transport.

apa calda

Fara apa calda o zi intreaga

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecțiuni, va întrerupe joi, 23 iunie, între orele 8 și 18, furnizarea apei calde la PT 71, 72, 73, 74, 74A, 75 și 20. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondați străzilor Calea Lugojului, Simion Bărnuțiu, Dorobanților, Al. Golescu, Baader, Drăgășani, Înfrățirii, Splaiul Industria Lânii, T.

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ion Ionescu de la Brad bl. A91, sc. B, Stuparilor (p), Verde (p), Calea Șagului nr. 42, 48, orele 9 – 17; Lăpușnic, orele 9 – 17; Comloșu Mare (p), orele 9 – 13.

Top