Universitatea de Vest din Timișoara a dat oficial startul perioadei de admitere. La două dintre facultățile instituției se pot face deja înscrieri pe bază de dosar. Mai mult, pentru tinerii care vor să studieze la UVT, dar nu sunt din orașul de pe Bega, există centre de admitere în patru orașe din țară.
Ziua de 4 iulie a marcat începerea procedurii de admitere la UVT pentru viitorul an universitar. Primele facultăți care-și așteaptă noii studenți sunt Facultatea de Arte și Design și Facultatea de Fizică. Cei care vor să învețe aici sunt așteptați să-și depună dosarele de înscriere. În cazul celorlalte specializări, procedura de admitere este programată pentru săptămânile următoare, până pe 26 iulie. Fiecare facultate își va stabili propriul calendar de admitere așa că, pentru detalii, cei interesați pot accesa site-ul universității. Pentru admiterea din acest an, UVT va scoate la concurs peste 2.000 de locuri bugetate, în 11 facultăți: Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie și de Administrare a Afacerilor; Educație Fizică și Sport; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică și Informatică; Muzică și Teatru; Sociologie și Psihologie; Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. Mai există și aproximativ 3.500 de locuri cu plată.
De asemenea, pentru tinerii din țară, care-și doresc să studieze în cadrul Universității de Vest, există patru puncte de admitere. Acestea se găsesc la Colegiul Național „Decebal” Deva, Colegiul național „Traian Lalescu” Reșița, Colegiul național „Gheorghe Țițeica” Drobeta-Turnu Severin și Colegiul național „Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea. Aceste centre, din afara Timișoarei, vor fi deschise în perioada 18 – 21 iulie. O măsură devenită deja tradiție la UVT prevede că absolvenții de liceu cu rezultate foarte bune la olimpiadele naționale și la concursurile instituției de învățământ superior au acces facil pe locurile bugetate, după un regulament adoptat de către fiecare facultate în parte. „Oferta UVT corespunde cerințelor de pe piața muncii, programele de studii fiind concepute a transmite competențe relevante pentru locul de muncă. De exemplu, avem specializări puse în practică în legătură directă cu diverse companii, cu implicarea activă a specialiștilor din diferite domenii. Îi asigur pe toți cei care sunt interesați să studieze la Universitatea de Vest că nu lăsăm nimic la voia întâmplării, ci «așezăm» totul în așa fel încât să fie în acord cu ceea ce își dorește studentul, dar și viitorul angajator al acestuia”, spune Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea. Nu în ultimul rând, pe lângă specializările în limba română la Universitatea de Vest, absolvenții de liceu pot alege dintre 21 de specializări în șase limbi străine. Printre acestea se număr: Finanțe și bănci, Management, Contabilitate și informatică de gestiune, Informatică, Artele spectacolului-Actorie, Relații internaționale și studii europene.
Comentarii prin facebook