Robu exulta: Vom avea centura! Exista si un calendar privind constructia

Dacă nu a fost vineri primarul Nicolae Robu la București la o întâlnire cu Cătălin Homor, șeful CNAIR, a venit Homor la Timișoara. S-a întâmplat sâmbătă, iar discuțiile cu edilul timișorean au fost promițătoare, fiind fixate și etapele realizării Centurii de Sud.
Sâmbătă dimineață, a doua zi după programata întâlnire de la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastucturii Rutiere (CNAIR, fosta CNADR), directorul general al companiei, Cătălin Homor, a venit la Timișoara. El a avut o discuție cu primarul Nicolae Robu, având două mari teme: Centura ocolitoarea Sud și, respectiv racordul la autostradă de la Sînandrei. Pe pagina sa de Facebook, Robu susține că s-a ajuns la un acorrd clar, astfel încât centura a ajuns o prioritate pentru CNAIR. Mai exact aceasta se va realiza în regia proprie a conpaniei, fiind stabilit și un calendar în acest sens. Iată însă concluziile acestei întâlniri, așa cum au fost ele prezentate de primarul Robu: „1. Centura auto ocolitoare Sud va fi unul din obiectivele prioritare ale CNAIR (CNADNR) pentru perioada imediat următoare. 2. Expresie a aserțiunii 1, Centura auto ocolitoare Sud va fi executată cu antrepriza generală asigurată de CNAIR (CNADNR) în regie proprie. 3. Traseul centurii va fi cel deja stabilit, cu lungimea de cca 25 Km. 4. Suma pusă la dispoziția proiectului va fi de cca 85 milioane euro, în cea mai mare parte proveniți din fonduri europene nerambursabile pe exercițiul 2014-2020. 5. Până la finele lunii noiembrie se va organiza licitația pentru actualizarea SF și PT, date fiind modificările de normative europene în domeniu. Nu vor fi făcute modificări de fond față de ce s-a propus prin SF-ul existent. SF-ul actualizat va fi disponibil la 01.08.2017. 6. În perioada 01.08.2017 – 31.10.2017, se va pregăti HG de aprobare a obiectivului de investiții, conform SF, cu indicatorii săi tehnico-economici. 7. În perioada 01.11.2017 – 15.02.2018 se vor realiza exproprierile, se va obține autorizația de construcție și se vor subcontracta de către CNAIR (CNADNR) activitățile subsecvente (reamintim: antrepriza generală va fi asigurată de CNAIR (CNADNR) în regie proprie). 8. În perioada 15.02.2018 – 31.12.2019 se va face execuția propriu-zisă. 9. Noul racord la autostradă de la bifurcația Arad – Sînandrei va fi parte din autostrada Timișoara – Belgrad, aceasta fiind considerată soluția cea mai rațională”.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

tmx a spus: (octombrie 30th, 2016 at 10:26 )

bule de sifon inainte de alegeri ! catranitule se vede clar ca arunci cu stiri fanteziste asa cum ti-e si capul ala catranit poate, poate urci un pic esecul de la alegeri ….cine dracu te mai crede .

 
george a spus: (octombrie 30th, 2016 at 12:50 )

Si care e meritul lui?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top