Primaria ar putea da joi primii bani la Poli, dupa doi ani! Datoriile, platite in rate lunare de 50.000 euro

Primăria Timișoara ar putea da, în această săptămână, primii bani pentru ACS Poli, după doi ani de „secetă”. Nicolae Robu speră să obțină chiar marți certificatul fiscal de la ANAF, astfel încât în plenul din 3 august să poată fi alocată o sumă. UPDATE: ANAF a emis certificatul fiscal. Datoria către stat va fi plătită în 3 ani, în rate lunare de 50.000 de euro.

ACS Poli a fost învinsă luni seară la scor de neprezentare la Giurgiu. Supărat, la finele meciului, antrenorul Ionuț Popa a declarat că echipa s-ar putea retrage din campionat, din cauza banilor. Sau, mai exact, din lipsa lor. „Jucătorii sunt nemulțumiți, am intrat în a șasea lună cu neplata. Ce mai pot sa le spun? (…) Primarul vrea, dar sunt pârghii care nu permit să sperăm. Conducerea vrea, dar uite că nu se poate. Banii de la televiziuni i-a luat ANAF (…) Eu simt că unii jucători chiar n-au chef să joace. Este foarte greu să gestionez situația. Dacă nu se rezolvă săptămâna asta problemele financiare, cred că Timișoara renunță la Liga 1. Permanent iau Xanax, mă mai liniștește puțin”, a spus Popa.

Primarul Nicolae Robu face, din nou, apel la răbdare. „Antrenorul ar trebui să se mai abţină de la declaraţiile neinspirate pe care uneori le face. Eu îl aprecieze pe Ionuţ Popa. Se ştie foarte bine că eu mi-am dorit să îl aducem antrenor şi în primul rând mi se datorează mie că este antrenor la Poli. A făcut treabă foarte bună aici. Sunt convins că va face şi în continuare, dar deocamdată îl mai ia gura pe dinainte (…) Mereu le-am spus să fie calmi, să aibă răbdare, că nu sunt decât două alternative. Ori merg pe drumul acesta, ori hotărâm că închidem porţile. Nu cred că este cazul să recurgem la varianta a doua”, a declarat, marți, edilul. Situația de la club este dificilă, în condițiile în care ANAF a luat din conturi integral suma din drepturile de televizare. Robu se baza pe o parte din acești bani pentru plata restanțelor la salarii.

„Am reușit să plătim toate datoriile, mai puțin dările către stat care au ajuns la circa 10 milioane de lei, mai precis la 2 milioane de euro (…) Nouă ni s-a pus proprire pe conturi și banii de la ligă au fost luați de ANAF. Am crezut că mai întâi se vor plăti 3 salarii și apoi diferența va fi luată de ANAF. Nu s-au plătit salariile (…) Evident că pentru jucători a fost extrem de neplăcut, dar cine e de vină pentru asta? Cele 8 puncte de penalizare de anul trecut nu se datorează și jucătorilor? S-a plătit absolut tot ce era datorie la acest club. Acum, s-au luat acești circa 700.000 de euro și prin urmare datoria către stat a scăzut, dar nu numai că a scăzut, acum sunt îndeplinite condițiile de eșalonare a datoriei rămase (…) Datoria către stat s-a împuținat și atât cât a rămas se va eșalona pe trei ani. Asta va însemna o plată lunară de circa 50.000 de euro, către ANAF. Această datorie nu va fi plătită din bani publici, ci din ceea ce vom strânge din vânzare de bilete, din publicitate”, a explicat primarul. Conform acestuia, salariile de la club sunt confidențiale. „Salariile nu sunt publice, și acum este Legea confidențialității salariilor, pentru că a face publice salariile într-o organizație de genul acesta înseamnă perturbarea activității organizației. Se flutură tot felul de salarii, că noii veniți iau 7-8.000 de euro pe lună, nimeni nu ia 8.000 de euro pe lună (…) Sunt dezinformări, nu e adevărat, nu are nimeni atât. În tot clubul există un singur salariu de 7.000, în rest nu are nimeni peste 6.000 de euro”, a mai spus Robu.

Vestea cât de cât bună ar fi emiterea certificatului fiscal care ar permite primăriei să aloce clubului bani de la bugetul local este o chestiune poate chiar de ore. „Au fost duse toate actele la ANAF, mi s-a spus că în momentul în care acest lucru se va întâmpla va veni și certificatul fiscal. Ei (cei de la ANAF – n.r.) au mai văzut acte de la club. Este posibil ca acest certificat să fie emis chiar azi (marți, 1 august – n.r.). Aș vre ca în plenul de joi să apară pe ordinea de zi acest punct referitor la banii pentru Poli. Încă nu știu suma, urmează să convoc comisiile CL, pentru ca votul să fie dat în cunoștință de cauză”, a spus Robu.

UPDATE: ANAF a emis certificatul fiscal atât de așteptat de primarul Nicolae Robu. „ANAF Timiș ne-a comunicat că s-a aprobat eșalonarea pe trei ani a datoriilor către stat ale clubului Poli și, drept consecință, emiterea certificatului fiscal pe 0! Joi, 3 august, voi supune la vot în consiliul local alocarea de bani pentru Poli de la bugetul local, fiind întrunite, acum, condițiile legale pentru acest demers!”, a postat, marți, pe Facebook, edilul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (august 1st, 2017 at 13:44 )

BOY’S! BANII TREBUIE INVESTITI IN INFRASTRUCTURA! NU LA FOTBAL! JOS CEAUSESCU!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
gigica a spus: (august 1st, 2017 at 14:03 )

Acuma patru zile Robu tipa ca are 81000lei(aprox 18000euro) in conturile primariei.Pai atunci de unde bani?

 
£a€ Baro$$anu a spus: (august 1st, 2017 at 15:34 )

V-am spus buey fraerilor ca se rezolva cu lovelele? Cine s-a indoit de valuarea mea e lache coclit, la fel ca hahalera care se crede EU si scrie prostii pe aici. Vine banii la baetzii, ca sa muara toti ciumetii.

 
++ a spus: (august 1st, 2017 at 20:35 )

ce circ pe degeaba, a ramas 0-3 si asta nu din cauza ANAF-ului.

 
++ a spus: (august 1st, 2017 at 20:49 )

si lui Dobra tot i se va parea dubios si imposibil. doar inchiderea pravaliei e o alternativa pentru Dobra si trupa de la ASU ca brincovan si altii.

 
pipo a spus: (august 2nd, 2017 at 00:09 )

CUM sa nu……fara numar, fara numar pentru POLI! Platim cu bani publici un Club PRIVAT. Asa vrea primarul!!!!!!! Si el stie ce e bine pentru noi!!!!! Asa ca daca ai restante la impozite fugi repede si achitale ca Primaria nu are LICHIDITATI sa pompeze in sportul ce ne invata cum sa ne lementam pentru incompetenta si daca cineva comenteaza ceva chiar sarim la bataia, doar suntem cu rozeta de aur pe mana, iar lanticu e la locul lui.

 
INO a spus: (august 2nd, 2017 at 00:45 )

NEWS!ROBU IUBEȘTE TIMIȘOARA ȘI BANII VOR VENI DAR DISPERATUL DE POPA FACE BANATUL DE RĂS CU ECHIPA LUI FANTOMĂ!!MĂCAR DE ȘI AR TINE FLEANCA CĂCI DEBITEAZĂ DOAR TÂMPENII PENTRU MITICI CARE SE BUCURĂ CÂND ÎL AUD PE ACEST CLOVN ȘI TÂMPENIILE LUI!!SPER SĂ PLECE CÂT MAI REPEDE ȘI SĂ VINĂ CINEVA CARE ȘTIE SĂ FACĂ ECHIPA MĂCAR!!MULȚUMIȚI I LUI ROBULAN PENTRU CĂ ESTE UN POLIST ADEVĂRAT ȘI A ȚINUT ACEASTĂ ECHIPĂ AȘA CUM A PUTUT!NU ESTE O ECHIPĂ IDEALĂ DAR ASTA ESTE!!SĂ VINĂ BANII SĂ PLECE POPA ȘI MAI VEDEM!!PENTRU CEILALȚI CARE SCRIEȚI ÎN NUMELE MEU SUNTEȚI VAI DE MAMA VOASTRĂ ȘI VĂ DORESC NUMAI BINE SĂ AVEȚI PARTE DE NOROCUL LUI POMOHACI,SPURCACIUNILOR ȘI OAMENI DE NIMIC CE SUNTEȚI!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Muntean a spus: (august 2nd, 2017 at 04:24 )

Felicitări domnule Robu pentru tot ce faceți.

 
Sorin a spus: (august 2nd, 2017 at 07:09 )

In sfarsit

 
INO a spus: (august 2nd, 2017 at 07:12 )

BOY’S! ŞI SĂ SPERĂM CA ÎN IARNĂ ADUCE POPA VREO 4 PLOMBE CĂ ALTFEL IAR NE BATEM PT LIGA 2! SUNTEM CA NIŞTE POPONARI, AŞA JUCĂM! SA VINĂ POMOHACI CĂPITAN!! HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
INO a spus: (august 2nd, 2017 at 07:13 )

BOY’S! ŞI SĂ SPERĂM CA ÎN IARNĂ ADUCE POPA VREO 4 PLOMBE CĂ ALTFEL IAR NE BATEM PT LIGA 2! SUNTEM CA NIŞTE PPOPPONARI, AŞA JUCĂM! SA VINĂ POMOHACI CĂPITAN!! HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

 
Dacian a spus: (august 2nd, 2017 at 07:14 )

E bine.

 
Dacian a spus: (august 2nd, 2017 at 07:15 )

O veste buna

 
koks a spus: (august 2nd, 2017 at 07:26 )

Trei anchete separate ale Comisiei Europene au scos la iveala nereguli financiare la 7 cluburi spaniole: Real Madrid, Barcelona, Bilbao, Osasuna, Valencia, Hercules si Elche.Cluburile au primit ilegal bani sau bunuri din fondurile publice, lucru interzis prin lege.”Sa folosesti banii contribuabililor pentru a finanta cluburi de fotbal creeaza competitie neloiala. Fotbalul profesionist este o activitate comerciala, iar finantarea din bani publici nu trebuie sa afecteze in niciun fel concurenta din piata.”, a spus comisarul european Margrethe Vestager.

 
birlic a spus: (august 2nd, 2017 at 07:47 )

Doamne ajuta

 
sam a spus: (august 2nd, 2017 at 08:30 )

si iata cum un nesimtit de la curtea de conturi a provocat o criza de 2ani si o datorie de 2 mil euro……ii doresc viata lunga ,sa aiba parte de bucuriile pe care ni le-a provocat el noua

 
rebel a spus: (august 2nd, 2017 at 09:54 )

Urasc fotbalul!Urasc aglomeratia care se produce pe strazile adiacente stadionului cand e eatapa.Urasc oprirea iluminatului public din cauza ca trebuie sa functioneze nocturna,si apoi 3 nopti la rand pentru ca trebuie recuperati banii cheltuiti pentru curentul consumat de nocturna.Platesc impozit si ,orbecaiesc pe strada din cauza ca primarul se ocupa de afaceri dubioase cu fotbal,deci nu-l mai votez,clar sa fie.Crese gradinite scoli,locuri de parcare n-avem dar avem echipa fara valoare,mancatoare de bani publici,iata!Cui foloseste?

 
vio dau a spus: (august 2nd, 2017 at 09:54 )

De banii astia mai bine ar face un spital de psihopati gen INO si Pohomaci

 
sfeclosul a spus: (august 2nd, 2017 at 10:10 )

Da-le fotbal la prosti ca sa nu vada gropile din asfalt

 
nole a spus: (august 2nd, 2017 at 10:23 )

7000 euro din bugetul local pentru un cocalar care mimeaza fotbalul in fata unui stadion gol ? Ca sa ce ? Sa fie cool pe Heaven si sa arunce banii in lautari ?

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Vreme rea în Timiș

Cod portocaliu de vreme rea în Timiș

Norii se adună asupra județului Timiș. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de fenomene meteo periculoase pentru vestul județului Timiș. Sunt așteptate fenomene meteo precum căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice și averse torențiale care vor acumula și 35 l/mp. Localitățile din Timiș vizate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cod portocaliu de vreme rea în Timiș

Economic vezi arhiva Economic

La Iulius Mall se vor deschide noi magazine, sub brand-urile Zara Home şi Oysho

La Iulius Mall s-au deschis noi magazine, sub brand-urile Zara Home şi Oysho / FOTO

Noi magazine ale unor brand-uri cunoscute s-au deschis la Timişoara, în cadrul Iulius Mall. Zara Home şi Oysho, disponibile în noile spaţii comerciale, vor oferi clienţilor produse de calitate. Iulius Mall, parte a ansamblului mixt Iulius Town din Timișoara (denumit anterior Openville), își diversifică și modernizează oferta pentru clienţi, care vor găsi aici cele mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Iulius Mall s-au deschis noi magazine, sub brand-urile Zara Home şi Oysho / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Furtuna care s-a abătut seara trecută asupra județului Timiș a lăsat urme în mai multe localități din județ, dar și în Timișoara. Vântul puternic a pus mai mulți copaci la pământ, iar în orașul de pe Bega, chiar în Piața Unirii, un acoperiș a fost smuls. Pompierii au intervenit în localitatea Berini, pentru degajarea unui...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Furtuna a smuls un acoperiș în Piața Unirii și a rupt mai mulți copaci, în localități din Timiș
Norii se adună asupra județului Timiș. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de fenomene meteo periculoase pentru vestul județului Timiș. Sunt așteptate fenomene meteo precum căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice și averse torențiale care vor acumula și 35 l/mp. Localitățile din Timiș vizate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cod portocaliu de vreme rea în Timiș
Sondajul politic iniţiat de Nicolae Robu pe teme politice, retras de pe Facebook pentru că rezultatele nu au corespuns cu aşteptările, a iscat reacţia uneia dintre formaţiunile politice trimise de şeful PNL Timiş în categoria a doua sau a treia, fără a preciza nominal care. Vorbim despre PLUS, formaţiunea îl acuză pe Robu că ar fi cuprins de panica apariţiei unei iniţiative politice noi.
Citeşte tot articolul Citeste articolul PLUS reacţionează după sondajul dispărut al lui Robu: Trebuie să vă fie teamă, se poate face politică și altfel
Una dintre cele mai periculoase intersecţii din Timişoara, cea aflată la graniţa dintre Timişoara şi Dumbrăviţa, pe Calea Lipovei, a fost „rezolvată” de Primăria Timişoara prin interzicerea accesului dinspre strada Constructorilor, stânga, pe Calea Lipovei. Imediat, primarul Nicolae Robu a şi iniţiat un sondaj având ca temă măsura luată. Gata cu blocajele de trafic apărute...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Atenţie, s-a modificat semnificativ circulaţia la intrarea în Dumbrăviţa dinspre Timişoara
Mândru foc după mitingul PNL de la Bucureşti, liderul pe Timiş al partidului a decis să-şi consulte prietenii de pe Facebook asupra intenţiilor de vot pentru europarlamentare. Problema e că, se pare, rezultatele nu au ieşit aşa cum trebuia, iar sondajul respectiv a dispărut pur şi simplu! Dacă nu iese cum trebuie, rezolvăm simplu problema:...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cum a dispărut un sondaj! După răspunsuri neaşteptate, Nicolae Robu a şters consultarea de pe internet legată de popularitatea PNL
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com