Stirile din ziua: 29 august 2017

3 sportivi straini au devenit romani cu acte. Doi dintre ei joaca in Timisoara

3 sportivi straini au devenit romani cu acte. Doi dintre ei joaca in Timisoara

Trei sportivi de performanță, voleibalistul Filip Despotovski și jucătorii de fotbal în sală Sávio Valadares și Felipe Oliveira, au depus marți jurământul de credință față de România.

Daca nu se implica nici acum comunitatea locala, Poli ajunge rau. Robu, atac la impresari: Sunt niste nemernici

Dacă nu se implică nici acum comunitatea, e greu de spus ce soartă va avea în viitor ACS Poli. Primarul Nicolae Robu spune că n-ar vrea ca echipa să fie dată unui singur investitor și tună și fulgeră contra impresarilor „nemernici”, care le bagă gărgăuni în cap jucătorilor! Proiectul privind finanțarea de la bugetul local va fi repus la un moment dat pe ordinea de zi a plenului CL.

30.000 de lei amenzi pentru firmele care sparg strazile prin Timisoara si lasa dezastru in urma

Vin, sparg strada, își termină lucrarea și pleacă. Uneori semnalizează șantierul, însă în urmă rămân, aproape de fiecare dată, mormane de pământ sau asfalt spart, care contribuie din plin la „decorarea” diverselor cartiere din Timișoara. Poliția Locală a amendat, în ultima săptămână, mai mulți furnizori de utilități care nu s-au sinchisit să strângă mizeria făcută.

Timisoara e „modernizata in forta”, dar cam fara cap

Chiar și cei mai mari detractori ai primarului Nicolae Robu n-au cum să nu admită faptul că, în ultimii ani, lucrurile s-au mișcat în Timișoara. E adevărat și faptul că un reper de raportare ar putea fi ultimele două mandate ale lui Gheorghe Ciuhandu, perioadă în care orașul a lâncezit.

Nicolae Robu pe santier

Pasajul Jiul se deschide inainte de inceperea scolii, pe cate o banda pe sens

Traficul prin Pasajul Jiul va fi deschis înaintea începerii anului școlar, dar numai pe o bandă pe fiecare sens. Primarul Nicolae Robu crede că, de la acel moment, circulația nu va mai oprită în zonă, dar, dacă acest lucru va fi necesar, întreruperile vor fi de scurtă durată.

Santierul de la Opera Romana incepe doar la primavara. Pana acum s-a fusarit documentatia

Lucrările de reabilitare a Operei Române au primit un aviz de la Ministerul Culurii, dar nu e cel final, așa că șantierul nu va începe mai devreme de primăvara lui 2018. Adică la doi ani de când a fost adjudecată licitația! Proiectul are nevoie de modificări și abia apoi va fi aprobat, în integralitatea lui, la București.

uvt

Masterat pe tema imigratiei si terorismului, la Universitatea de Vest

Imigrația, terorismul și securitatea cibernetică devin din acest an subiect de masterat la Universitatea de Vest Timişoara. „Studii de securitate globală” este numele noului program de studiu introdus în rândul celor care pot fi studiate la instituţia de învăţământ superior timişoreană.

Bac, editia de toamna. Peste 200 de copii isi testeaza abilitatile in utilizarea calculatorului

Candidaţii la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, mai au de susţinut două probe până la finalizarea testului maturităţii. Dacă la testarea competenţelor lingvistice doar 42 de elevi dintre 158 prezenţi au primit calificativ „experimentat” la proba orală de limba română, marţi şi miercuri copiii pot demonstra că sunt specialişti în domeniul calculatoarelor.

Primul pas spre… aprinderea luminii in Parcul Botanic. Costa aproape 2.000 de euro

Primăria Timișoara caută firmă care să facă studiul de fezabilitate pentru extinderea iluminatului public în Parcul Botanic. Dacă totul merge bine, până la finele anului ar trebui să fie atribuit și contractul de execuție, astfel că, în 2018, pe aleile din Botanic s-ar putea aprinde, în sfârșit, lumina.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

E-Distribuție a programat marți, 29 august, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Deliblata nr. 3, Steaua, Bârsei, Titus Mureșan (p), Secerii (p), orele 9 – 17; Sînandrei (p), Ghiroda (p), Moșnița Nouă (p), Moșnița Veche (p), orele 9 – 17; înlocuiri contoare Smart Meter – Fârdea (p),Barna (p),Botinești (p), Hauzești (p), Surducu Mic

Top