A făcut un SF pentru o firmă, iar acum, prin firma proprie, îl verifică! Pe bani de la Primăria Timișoara

Tu centrezi și tot tu dai capul. Sau cum ar fi să faci un proiect, apoi te verifici singur, pe alți bani, și, eventual, constați că ai greșit? Este și cazul unui arhitect care, în februarie, făcea un studiu de fezabilitate pentru Primăria Timișoara, iar acum a câștigat contractele pentru… verificare.

Pe 7 august, Primăria Timișoara a semnat cu firma Global Design SRL, reprezentată prin administratorul Augustin Răzvan Hamza, un contract pentru „servicii de verificare tehnică de calitate a proiectului tehnic pentru obiectivul «Zonă sportivă și de agrement Calea Buziașului: bazin de înot acoperit, bazin în aer liber, teren rugby/fotbal, tribune, alte amenajări exterioare»”. Acesta are o durată de 14 zile, de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, iar prețul convenit între cele două părți este 11.900 lei, cu tot cu TVA. Pe 12 iulie, PMT a semnat, cu aceeași firmă, un contract care viza „servicii de verificare tehnică de calitate a proiectului SF + PT Complex sportiv zona Lipovei: bazin de înot acoperit, bazin în aer liber, terenuri de tenis, teren multifuncțional, alte amenajări interioare și exterioare. Prețul, de această dată, a fost de 7.500 lei, cu tot cu TVA. „Verificatorul de proiect va analiza: completitudinea pieselor desenate și scrise ale proiectului, modul de îndeplinire a criteriilor de satisfacere a cerințelor esențial de calitate, respectarea prevederilor reglementărilor tehnice aplicabile proiectului”, scrie în cele două contracte.

Să ne întoarcem un pic în timp. În martie 2018, a fost predat primăriei studiul de fezabilitate pentru complexul sportiv din zona Lipovei, cu bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, terenuri de tenis, teren multifuncţional, alte amenajări, pe str. Verde-Silistra. Serviciile de proiectare, care include atât SF-ul, cât și pregătirea caietelor de sarcini pentru viitoare licitație care va desemna executantul, au fost adjudecate, prin licitație, de SC Rheinbrucke SRL, la valoarea de 170.765 lei, cu tot cu TVA. Aceeași societate a câștigat, tot la licitație, „servicii de proiectare SF+PT Zonă sportivă și de agrement Calea Buziașului”, la prețul de 345.100 de lei, cu tot cu TVA.

Studiul de fezabilitate pentru complexul sportiv din Calea Lipovei estima un cost al investiției de 24,5 milioane de euro, cu tot cu TVA, adică 5,2 milioane de euro. Șeful de proiect, așa cum este trecut în documentul datat februarie 2018, este arh. Hamza Augustin Răzvan, care reprezenta Rheinbrucke SRL. Vi se pare cunoscut numele? Poate că da, pentru că este administratorul firmei care… va verifica acest SF. Cum ar veni, cel care a făcut SF-ul se verifică pe el însuși și primește și bani pentru asta. E adevărat că, de această dată, din postura de reprezentant al altei firme. Curat meritocratic!

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

leo di taio a spus: (august 9th, 2018 at 14:06 )

De tot rasul.CU CERTITUDINE E MAI RAU IN ANUMITE(MULTE) PRIVINTE DECAT IN TIMPURILE COMUNISTILOR.

Mada a spus: (august 9th, 2018 at 18:22 )

Probabil firma lui Hamza va subcontracta verificarea proiectului, evident, la un pret binisor mai mic decat contractul. Si uite asa, eu Hamza proiectez, iar tu angajatul/subcontractorul meu, verifici. Si sa asteptam atunci proiecte bune!

anteconbega a spus: (august 10th, 2018 at 06:16 )

Ilegalităţi în Primăria condusă de ALDERobu, sub ochii viceprimarilor Dan Diaconu şi Farkas? Complicitate şi neglijenţă în serviciu? Corpul de Control al bocsigarulu ar trebui fie mai vigilent, că uşor se poate ajunge la DNA… Dna Otilia i-a cam prins cu mâţa-n sac.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

luptatori Heracle

Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb

Un nou examen european pentru luptătorii de greco-romane de la Heracle Timişoara. Elevii antrenorului Roman Zgardan vor participa sâmbătă la o competiţie organizată la Zagreb de federaţia de profil din Croaţia. Pe saltea se vor afla cadeţi (născuţi în perioada 2003-2005) şi sportivi sub 15 ani (născuţi în anii 2006-2007).
Citeşte tot articolul Citeste articolul Luptătorii de la Heracle Timişoara, în competiţie la Zagreb
iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social

Accident violent la intrare în Timișoara

Un accident a avut loc în această după-amiază, pe DN 6, între localitățile Remetea Mare și Timișoara (pe direcția de mers Remetea Mare-Timișoara), în care au fost implicate un autobuz și un autoturism. În accident au fost implicate un autobuz și un autoturism. Șoferul din autoturism a rămas blocat. A fost extras și predat echipajului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident violent la intrare în Timișoara