A făcut un SF pentru o firmă, iar acum, prin firma proprie, îl verifică! Pe bani de la Primăria Timișoara

Tu centrezi și tot tu dai capul. Sau cum ar fi să faci un proiect, apoi te verifici singur, pe alți bani, și, eventual, constați că ai greșit? Este și cazul unui arhitect care, în februarie, făcea un studiu de fezabilitate pentru Primăria Timișoara, iar acum a câștigat contractele pentru… verificare.

Pe 7 august, Primăria Timișoara a semnat cu firma Global Design SRL, reprezentată prin administratorul Augustin Răzvan Hamza, un contract pentru „servicii de verificare tehnică de calitate a proiectului tehnic pentru obiectivul «Zonă sportivă și de agrement Calea Buziașului: bazin de înot acoperit, bazin în aer liber, teren rugby/fotbal, tribune, alte amenajări exterioare»”. Acesta are o durată de 14 zile, de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, iar prețul convenit între cele două părți este 11.900 lei, cu tot cu TVA. Pe 12 iulie, PMT a semnat, cu aceeași firmă, un contract care viza „servicii de verificare tehnică de calitate a proiectului SF + PT Complex sportiv zona Lipovei: bazin de înot acoperit, bazin în aer liber, terenuri de tenis, teren multifuncțional, alte amenajări interioare și exterioare. Prețul, de această dată, a fost de 7.500 lei, cu tot cu TVA. „Verificatorul de proiect va analiza: completitudinea pieselor desenate și scrise ale proiectului, modul de îndeplinire a criteriilor de satisfacere a cerințelor esențial de calitate, respectarea prevederilor reglementărilor tehnice aplicabile proiectului”, scrie în cele două contracte.

Să ne întoarcem un pic în timp. În martie 2018, a fost predat primăriei studiul de fezabilitate pentru complexul sportiv din zona Lipovei, cu bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, terenuri de tenis, teren multifuncţional, alte amenajări, pe str. Verde-Silistra. Serviciile de proiectare, care include atât SF-ul, cât și pregătirea caietelor de sarcini pentru viitoare licitație care va desemna executantul, au fost adjudecate, prin licitație, de SC Rheinbrucke SRL, la valoarea de 170.765 lei, cu tot cu TVA. Aceeași societate a câștigat, tot la licitație, „servicii de proiectare SF+PT Zonă sportivă și de agrement Calea Buziașului”, la prețul de 345.100 de lei, cu tot cu TVA.

Studiul de fezabilitate pentru complexul sportiv din Calea Lipovei estima un cost al investiției de 24,5 milioane de euro, cu tot cu TVA, adică 5,2 milioane de euro. Șeful de proiect, așa cum este trecut în documentul datat februarie 2018, este arh. Hamza Augustin Răzvan, care reprezenta Rheinbrucke SRL. Vi se pare cunoscut numele? Poate că da, pentru că este administratorul firmei care… va verifica acest SF. Cum ar veni, cel care a făcut SF-ul se verifică pe el însuși și primește și bani pentru asta. E adevărat că, de această dată, din postura de reprezentant al altei firme. Curat meritocratic!

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

leo di taio a spus: (august 9th, 2018 at 14:06 )

De tot rasul.CU CERTITUDINE E MAI RAU IN ANUMITE(MULTE) PRIVINTE DECAT IN TIMPURILE COMUNISTILOR.

 
Mada a spus: (august 9th, 2018 at 18:22 )

Probabil firma lui Hamza va subcontracta verificarea proiectului, evident, la un pret binisor mai mic decat contractul. Si uite asa, eu Hamza proiectez, iar tu angajatul/subcontractorul meu, verifici. Si sa asteptam atunci proiecte bune!

 
anteconbega a spus: (august 10th, 2018 at 06:16 )

Ilegalităţi în Primăria condusă de ALDERobu, sub ochii viceprimarilor Dan Diaconu şi Farkas? Complicitate şi neglijenţă în serviciu? Corpul de Control al bocsigarulu ar trebui fie mai vigilent, că uşor se poate ajunge la DNA… Dna Otilia i-a cam prins cu mâţa-n sac.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta

Prezent la Cluj, președintele Pro România, Victor Ponta, s-a declarat un susținător al Alianței Vestului (AVE), fondată de primarii municipiilor Arad, Cluj, Oradea și Timișoara. Fostul premier mai spune că numai idioții pot să creadă că cei patru primari care au fondat AVE vor să rupă România. Prezent la Cluj la o întrunire a Biroului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Vestului are un susținător surpriză: Victor Ponta
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Datorită succesului de care s-au bucurat cursurile de formare organizate anul trecut în rândul firmelor și la solicitarea acestora, anul 2019 începe la CCIAT cu o serie de șase cursuri acreditate. În 2018, CCIAT a organizat 50 de cursuri, la care au participat 606 cursanți. Cursurile din acest an organizate de Direcția Formare și Perfecționare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noi serii de cursuri la început de an la CCIA Timiș

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră