Jumătate din cea mai nouă stradă pietonală din Timișoara a devenit, fără voie, focat de infecții. Este vorba de porțiunea care mărginește Spitalul de Boli Dermato-Venerice. De când strada a fost închisă traficului de mașini, aceasta este populată exclusiv de pacienți ai instituției medicale.
Bolnavii care s-au internat pentru tratarea unor diverse eczeme sau boli venerice grave au un nou loc de promenadă: strada Mărășești. Deși normele medicale le impun să stea pe durata bolii în spații restrictive, pentru a nu contamina alte persoane, ei părăsesc fără probleme spitalul pentru a se relaxa pe băncile montate săptămâna trecută.
Oricine trece prin zonă este martorul unui spectacol ciudat: toată porțiunea din strada Mărășești din apropierea spitalului de dermato-venerologie este evitată de pietoni. „Toate băncile sunt ocupate de bolnavi. Sunt oameni cu boli de piele sau de altă natură, ușor transmisibile, nu e firesc să se amestece cu restul populației. Este și rațiunea pentru care oamenii sunt scoși din mediul familial și internați în spital: ca să nu transmită boala și altor persoane.
Acum ei au ajuns stăpânii porțiunii respective de stradă. Stau pe bănci, mănâncă, se văd cu rudele și prietenii”, spune Marian Mocanu. Timișoreanul crede că, în această situație, autoritățile locale expun orașul la un val de îmbolnăviri.
Strada Mărășești a fost deschis, duminică, exclusiv traficului pietonal, fiind prima „arteră” adoptată de o firmă printr-un program al municipalității. Compania Continental a dotat-o cu mobilier stradal în valoare de 25.000 de euro.
Comentarii prin facebook