Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat că municipalitatea a recâștigat în instanță dreptul de proprietate asupra stadionului CFR. Sentința este definitivă și irevocabilă, vine de la Înalta Curte de Casație și Justiție și se pare că pune capăt epopeii bazei sportive a CFR-ului, situată într-o zonă foarte bună, de mare interes pentru dezvoltarii imobiliari.
În 1991, Mircea Dorobanțu și Pavel Roman s-au intitulat continuatori ai Clubului Sportiv Banatul și au primit dreptul de a se intabula pe terenul de peste cinci hectare pe care se află baza sportivă a CFR, cu stadionul aferent. În 1998, aceasta a fost vândută lui Dorel Gheorghiu și Florian Ionescu, pentru 1,5 miliarde de lei vechi. Din acel moment a început sarabanda proceselor.
În 2003, o sentință a Curții de Apel Timișoara a hotărât „revenirea la situația anterioaraă de carte funciară, în sensul rectificării falsului și reînscrierii proprietarului real al imobilului (Primaria Timisoara –n. r.)”. Funcționarul de la Cartea Funciară care operase în acte schimbarea de proprietar a fost găsit vinovat de fals și uz de fals, fiind condamnat la un an cu suspendare.
Dorel Gheorghiu, care între timp cumpărase și partea lui Florian Ionescu, a deschis un alt proces, care, după mai multe etape, s-a întors la Curtea de Apel Timiș. Doi judecători au constatat că hotărârea penală dispunea anularea înscrisurilor efectuate în Cartea Funciară în favoarea clubului sportiv, dar nu și anularea dreptului de proprietate al lui Gheorghiu!
În 2005 pe fir a intrat și Primăria Timișoara, cea care deținuse în proprietate baza sportivă. Municipalitatea a solicitat instanței să constate nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare 2.162/1998 şi a contractului de vânzare-cumpărare 3.498/1998, contracte care priveau Stadionul CFR. Procesul s-a încheiat săptămâna trecută, cu decizia definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Bucureşti, în favoarea municipalității.
Comentarii prin facebook