De ce permite primăria, în continuare, PSD Timiș să stea într-un imobil pentru care n-a plătit chirie mai bine de un an și jumătate, deși contractul prevede evacuarea în 60 de zile de la neachitarea datoriilor? Asta se întreabă consilierul local Petrică Folică (PNL), care a găsit deja și o utilitate pentru clădirea de pe Spl. Vladimirescu.
Liberalul Petrică Folică vrea, cu orice preț, ca PSD să plece din sediul pe care l-a primit de la PMT. În septembrie 2013, pe când era membru PP-DD, votul lui Folică a blocat vânzarea imobilului de peste 1.100 metri pătrați, evaluat, la vremea respectivă, la mai puțin de 100.000 de euro. După o reevaluare în care prețul a crescut de șapte ori, PSD a renunțat să mai cumpere clădirea, dar, între timp, a uitat, timp de peste un an și jumătate, să achite chiria de aproape 1.463 lei. La începutul lunii mai, Petrică Folică a întrebat, în plen, de ce PSD stă pe gratis în clădirea primăriei, având, la vremea respectivă, restanțe de 44.527 lei, însemnând chiria restantă plus penalități. Social-democrații și-au plătit ulterior datoriile, dar liberalul nu renunță și aruncă săgeți către Direcția Fiscală.
„PSD Timiş foloseşte abuziv patrimoniul Timişoarei, în detrimentul interesului public, iar acest lucru a fost trecut cu vederea de către Direcţia Fiscală, timp de un an şi șase luni (…) Acţionarea în instanţă a PSD Timiş, pentru rezilierea contractului de închiriere, a fost făcută cu mare întârziere, la data de 24 aprilie 2015. (…) Intenţia exprimată de către Directorul Direcţiei Fiscale de a renunţa la acţiunea în instanţă de reziliere a contractului de închiriere, contract reziliat de drept din noiembrie 2013, în cazul confirmării plăţii datoriilor de către PSD, contravine interesului timişorenilor”, susține Petrică Folică.
Consilierul local a găsit deja un posibil ocupant al imobilului de pe Spl. Tudor Vladimirescu. „Fiind o clădire impozantă, cu patru niveluri, 957 mp suprafeţe locative şi 1.360 mp teren aferent, aflată în patrimoniul Timişoarei, este potrivită pentru a fi utilizată ca sediu de instituţie publică. În acest timp, unele instituţii publice, inclusiv Inspectoratul Şcolar Timiş, plătesc pentru sediu chirie lunară de mii de euro către privați”, mai spune Folică. Interesant este, în toată această poveste, că ADP a făcut lucrări la imobilul preluat într-o stare foarte proastă evaluate la peste 770.000 de lei, în condițiile în care prețul propus pentru vânzare, în septembrie 2013, era de 441.176 lei. De asemenea, procesul-verbal de recepție a lucrărilor efectuate de ADP a fost semnat în ultima zi a anului 2012…
Întrebat cine trebuia să verifice încasarea la timp a chiriilor și respectarea obligațiilor contractuale, primarul Nicolae Robu dă vina pe „scurtcircuitele” din instituția pe care o conduce. „Aparatul primăriei trebuie să verifice încasarea chiriei, de la direcția de specialitate. Voi avea o discuție cu cei de acolo, să vedem de ce s-a ajuns la cumularea unei astfel de datorii. Nu e vorba despre o datorie a PSD, este o datorie a cuiva, a oricui ar fi. Nimeni nu trebuie să beneficieze de o astfel de păsuire, numai că acest aparat, știți bine, a avut destule disfuncții și evident că există și la ora actuală unele disfuncții”, susține edilul. Nici măcar dacă va fi sancționat cineva nu se știe. „Nu poți să sancționezi direct. Mecanismul e foarte complicat, este instituit prin codul muncii și întotdeauna când sunt semne că un angajat nu-și face datoria sau greșește trebuie să fie deferit comisiei de disciplină. Aceasta este cea care analizează faptele și propune o sancțiune”, a conchis primarul.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook