Parlamentarii PNL de Timis: intre ambrozie, Ziua Ardelenilor, canepa si… educatia din Taiwan

PNL Timiș are, după alegerile din decembrie 2016, patru parlamentari: un senator și trei deputați. Sunt doi „boboci” și doi cu experiență. Pe unii i-a interesat combaterea ambroziei și soarta cânepei, pe alții, echivalarea diplomelor de studii obținute în Asia, iar alții au fost ignorați, cu mare artă, de instituții ale statului către care au făcut interpelări.

Deputatul Ben-Oni Ardelean este la doilea mandat în parlament, după cel de senator din perioada 2012-2016. Pe durata acestuia, el s-a remarcat prin numeroasele vizite în Coreea de Sud, Turcia sau SUA și discuțiile despre cât de bine va fi după eliminarea vizelor pentru Țara Făgăduinței, și mai puțin, spre deloc, pentru preocuparea pentru bunăstarea celor care l-au trimis în parlament. După primele șase luni din al doilea mandat, Ardelean se poate lăuda cu o singură interpelare, extrem de importantă pentru binele timișenilor. El a vrut să știe cum pot fi recunoscute în România diplomele din… Taiwan! Altfel, deputatul de Timiș și-a pus semnătura pe mai multe proiecte legislative cu autori multipli, printre care și aprobarea „Autostrăzii Unirii”. Iată ce proiecte au stârnit interesul lui Ben-Oni Ardelean: modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fisca, modificarea Legii 1/2011 a educaţiei naţionale, combaterea ambroziei, modificarea şi completarea Legii 202/1998 privind organizarea Monitorului Oficial al României, aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, modificarea Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor, modificarea art. 199 din Legea 286/2009 privind Codul Penal, modificarea şi completarea Legii 98/2016 privind achiziţiile publice, modificarea şi completarea Legii 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Marilen Pirtea, rectorul UVT, este la primul mandat de parlamentar și a bifat în prima sesiune șapte interpelări. Acestea se referă la viitorului Muzeu Naţional al Revoluţiei din 1989, Sala Polivalentă, Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, salarizarea personalului din cadrul Organismelor Intermediar-Regionale pentru POSDRU, legislaţia culturilor gospodăreşti de cânepă românească, recunoaşterea diplomei de doctor şi a titlului de doctor în ştiinţe sau într+un domeniu profesionist, obţinute în străinătate și navigația pe Canalul Bega. Trebuie precizat că, deși avea termen până pe 24 mai pentru a răspunde solicitării lui Pirtea, Compania Națională de Investiții nu a catadicsit nici până acum să ofere detalii despre sala polivalentă. Pirtea și-a pus semnătura pe 12 propuneri legislative: modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal, modificarea Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, modificarea şi completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, unele măsuri de cotizare retroactivă în sistemul public de pensii, combaterea ambroziei, modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, modificarea şi completarea Legii 227/2015 – Codul Fiscal, completarea şi nodificarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, modificarea Legii 286/2009 privind Codul Penal, modificarea şi completarea Legii 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului.

Pavel Popescu, și el la primul mandat în parlament, a avut șase interpelări în sesiunea recent încheiată. Acestea se referă la finanţarea activităţii structurilor sportive locale, eficientizarea serviciilor Poştei Române, situaţia privind efectuarea analizelor medicale în baza calităţii de asigurat, amânarea punerii în aplicare a Legii 229/2016, situația Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” și vaccinurile obligatorii. Popescu a semnat, ca și co-inițiator, 21 de propuneri legislative. Printre acestea, Autostrada Unirii, combaterea ambroziei și Ziua Ardelenilor. Iată lista completă: modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul Fiscal, abrogarea OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii 286/2009 privind Codul penal, modificarea Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, modificarea Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, completarea Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, modificarea şi completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, interzicerea temporară a exportului de lemne de foc, modificarea şi completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, combaterea ambroziei, modificarea şi completarea Legii 202/1998, aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi – Târgu Mureş, interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naţionale, asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice, modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, instituirea zilei de 15 mai – Ziua Ardelenilor, completarea OUG 40/2013 pentru finanţarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi imunologie „Cantacuzino”, modificarea şi completarea Legii 227/2015, modificarea Legii educaţiei naţionale 1/2011, completarea şi nodificarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, modificarea Legii 286/2009 privind Codul Penal

Senatorul Alina Gorghiu este la al doilea mandat în parlament, după ce, în perioada 2012-2016, a fost deputat. Are o singură interpelare, referitoare la criteriile de admitere în instituţiile de învătământ ale Ministerului Afacerilor Interne, și a formulat două întrebări către membrii guvernului: una despre pista de cicloturism transfrontalieră româno-sârbă și una despre situația copiilor nevaccinați care frecventează o instituție de învățământ. Gorghiu a semnat, de asemenea, mai multe propuneri legislative: modificarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, modificarea şi completarea OG 13/2011 privind dobânda legală remuneratorie, modificarea OG 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, modificarea şi completarea Legii 227/2015 – Codul Fiscal, modificarea şi completarea OG 89/2000, modificarea şi completarea Legii 208 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, modificarea Legii 186/2016, modificarea şi completarea Legii 373 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, modificarea şi completarea Legii 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, modificarea OUG 2 / 2017, combaterea exploatării ilicite a locurilor de parcare, modificarea şi completarea Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, măsuri alternative de executare a pedepselor privative de libertate, completarea Legii educaţiei naţionale 1/2011.

Altfel, reprezentanții PNL au deschis totuși gura – cu cât folos e altă discuție – de la tribuna parlamentului: Ben-Oni Ardelean a vorbit de 4 ori, Marilen Pirtea și Pavel Popescu – de câte 6 ori, iar Alina Gorghiu – de 26 de ori.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

Centrul de Echitatie Herneacova

Sport vezi arhiva Sport

MNB – Muzeul Național al Banatului
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Politia Locala Timisoara, tot mai aproape sa ramana fara sefi. Puterea anunta o lege binevenita

Coaliția de guvernare va modifica legea astfel încât persoanele care ies la pensie să nu mai poată fi angajate la stat. Anunțul a fost făcut de șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. În momentul în care legea va intra în vigoare, cei doi șefi ai Poliției Locale Timișoara vor fi nevoiți să demisioneze.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Politia Locala Timisoara, tot mai aproape sa ramana fara sefi. Puterea anunta o lege binevenita

Economic vezi arhiva Economic

Centura de Sud a Timisoarei va distruge pista de biciclete de la Giroc. Poti sa reclami aberatia

Ireal: CNAIR face praf, cu bună știință, o pistă de biciclete realizată, în Timiș, pe fonduri europene! Este vorba despre cea care duce la Pădurea Giroc, care va fi „ruptă” de Centura de Sud a Timișoarei. Anomalia a fost sesizată de deputatul USR Cătălin Drulă. Licitația pentru șoseaua ocolitoare a fost amânată recent pentru a cincea oară.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centura de Sud a Timisoarei va distruge pista de biciclete de la Giroc. Poti sa reclami aberatia

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Etno-rock. Etno-psihedelic. Etno-pop. Orice, dar etno! E ideea de la care a plecat Câta Festival, care va debuta, peste două săptămâni, la o aruncătură de băț de Timișoara. Bicicliștii și cei cu buletin de Șag au intrare gratis, iar line-up-ul este un mix nemaiîntâlnit, cu Baba Zula, Subcarpați, Impex, Pero Defformero, Rodion GA sau Azur.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cata Festival: hai la Sag, pe noapte! Trei zile de etno-pop, turbo-folk, neo-manele si alte minunatii
Ireal: CNAIR face praf, cu bună știință, o pistă de biciclete realizată, în Timiș, pe fonduri europene! Este vorba despre cea care duce la Pădurea Giroc, care va fi „ruptă” de Centura de Sud a Timișoarei. Anomalia a fost sesizată de deputatul USR Cătălin Drulă. Licitația pentru șoseaua ocolitoare a fost amânată recent pentru a cincea oară.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centura de Sud a Timisoarei va distruge pista de biciclete de la Giroc. Poti sa reclami aberatia
Până să dea 20 de milioane de euro în patru ani către Colterm, pentru întreținerea clădirilor sale, Primăria Timișoara va plăti, în următoarele 12 luni, aproape 300.000 de euro către alte două firme. Acestea, abonate la lucrări din bani publici, au câștigat, anul trecut, o licitație de reabilitare și întreținere, cu un contract valabil pe 24 de luni.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primaria da aproape 300.000 de euro in urmatorul an pentru reparatii de urgenta la diverse cladiri
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top