Incredibil! O femeie a supravietuit 25 de ani cu un neuron infipt in creier!

* Românii sunt fruntaşi într-un top al consumului de alcool în lume. Aşa reiese dintr-un studiu recent publicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în care România figurează cu un consum îngrijorător de alcool pe cap de locuitor: 15,3 litri pe an! Pe primul loc se situează însă vecinii de dincolo de Prut, cu peste 18 litri de căciulă. Cred că ar trebui interzise urgent reclamele alea care ne îndeamnă să consumăm zilnic minimum doi litri de lichide. Săracii oameni încearcă să se conformeze, dar cei mai mulţi cad laţi în primul şanţ, după primul litru de ţuică. Şi mai am o problemă vizavi de reclame: există nişte bannere prin oraş, pe care scrie HEMOROIZI şi un număr de telefon. Atât. Sunt tentat să sun şi să-ntreb cât costă un kil şi dacă pot plăti cu cardul de sănătate.
* Un focus-group realizat de Asociaţia Salvaţi Copiii, în urma discuţiilor purtate cu adolescenţii din şcolile bucureştene, arată că etnobotanicele se comercializează în scări de bloc şi pe Facebook şi chiar se livrează la domiciliu. Alcoolul este perceput de elevi ca fiind demodat, în vreme ce un consumator de droguri devine „popular”. Etnobotanicele, spun adolescenţii, sunt substanţe accesibile atât ca preţ, cât şi ca procedură de cumpărare.
Păi şi normal că noile generaţii nu mai simt nimic la o banală halbă de votcă sau de la un cartuş de chentane pe stomacul gol: ei sunt copiii noştri imunizaţi de noi înşine, care ne-am ostoit aleanu’ cu ce-am găsit şi noi pe sub mână sau la bişniţari: ţigări Carpaţi cu aromă de ciorapi de damă (am găsit o dată unul întreg într-o ţigară), coniac Primula de la care ni se culca freza pe spate şi plăcinte cu mac (papaver somniferum) de la cofetăria din piaţa Lahovary (Bălcescu, pe stil nou), care, combinate cu sucul gastric de Frucola, îţi dădeau o stare de euforie din care nu ieşeai decât după un şol mare de nechezol.
* Atlasul antropologic al Banatului (2004), realizat de cercetătorii Elena Radu şi Cristiana Glavce, ne informează că bănăţenii au capul mare. Nici nu mă mir, după atâtea taxe şi impozite. Pe un cap mai mic nici nu ne-ar fi încăput fruncea. Şi oricum, e mai bine decât să fi avut ceafa lată de atâta odihnă şi mintea ascuţită de foame, ca alţii.
* Românii au crescut în înălţime cu şase centimetri şi sunt mult mai solizi decât în urmă cu trei decenii, cel puţin aşa arată o analiză antropometrică publicată anul trecut. Românii erau mult mai scunzi în urmă cu un secol. Mărturie stau studiile făcute de medicii militari pentru încorporare. „Minima la încorporare era de 1,50 m la sfârşitul secolului al XIX-lea, început de secol XX. În 1914, dacă aveai însă 1,53 m nu puteai să fii militar. În anii 1950 – 1960 minima era de 1,65 m, iar în prezent 1,75 m”, afirmă directorul Institutului de Antropologie Fizică „Francisc I. Rainer”.
Păi dacă voievodul Ştefan era poreclit Cel Mare la cei 150 de centimetri din posesie, probabil că oştenii săi erau atât de mignoni, încât adversarilor le era imposibil să-i nimerească şi preferau să dea bir cu fugiţii (poate de-atunci au rămas turcii cu ochii mijiţi).
*Aţi avut probleme că sunteţi bărbat (în cazul bărbaţilor) sau că sunteţi femeie (în cazul femeilor)? – a fost întrebarea pusă angajaţilor (peste 100.000) din cadrul a 200 de companii şi unităţi din administraţia publică din toate regiunile ţării, în cadrul Raportului de Cercetare privind discriminarea de gen pe piaţa muncii, realizat de Blocul Naţional Sindical. Spre surprinderea tuturor, aproape 60% din bărbaţii intervievaţi din Regiunea de Vest au spus „Da”, adică au avut probleme că sunt bărbaţi, pe când numai 55,85% din femei au spus „Da”, au avut dificultăţi că sunt femei. „Aţi fost vreodată victima hărţuirii?” – a fost altă întrebare a chestionarului. 74,43% din respondenţii din Regiunea de Vest au răspuns „Nu” (atât femei, cât şi bărbaţi) şi numai aproape 20% au spus „Da”, au fost hărţuiţi.
Când eram mic, credeam că bisexual înseamnă că faci sex de două ori pe an. Oricum, vorba lui Woody Allen, faptul că eşti bisexual îţi dublează şansele de a avea o întâlnire sâmbătă seara. Eu n-am probleme că-s bărbat – dacă tot e să- mbătrânesc, măcar să ajung moş, nu babă, ca ăia de-şi fac operaţie de schimbare de sex. Nu mi-e ruşine să recunosc că sunt heterosexual, deşi îi înţeleg pe cei care vor să-şi schimbe sexul actual cu unul mai des.
Cât despre bărbaţii care au rămas nehărţuiţi, există încă speranţe: în 2019, în România vor fi mai mulţi bărbaţi la vârsta căsătoriei decât partenere disponibile, susţine sociologul Sebastian Lăzăroiu. În acest context, există riscul „de a avea revoluţii (chiar de catifea) sau creşteri ale agresivităţii sexuale”, situaţie asemănătoare cu cea din decembrie ’89.
Viitorul sună bine!!
* Un bărbat din China care a mers la medic, plângându-se că are dureri de cap teribile, a fost şocat să afle că avea în creier un cuţit de 10 cm, de mai bine de patru ani. Mare scofală! Eu cunosc o tipă care-a supravieţuit 25 de ani cu un neuron înfipt în creier. După operaţia de extirpare am auzit că se simte ceva mai bine.
* Metrosexualii riscă afecţiuni severe ale spatelui şi umerilor, din cauza genţilor de umăr pe care le poartă, se arată într-un studiu!
Potrivit unui studiu realizat de British Chiropractic Association (BCA), bărbaţii transportă în genţile lor prea multe „lucruri obligatorii” în timpul călătoriilor pe care le întreprind. Laptopuri, tablete electronice, telefoane inteligente, cărţi şi echipamente sportive sunt transportate tot mai des de bărbaţi în aceste genţi bărbăteşti, care nu mai sunt deloc acele obiecte care atrag ironiile celor din jur, ci sunt considerate accesorii funcţionale.
Deci bărbaţii ăia cu genţi imense nu sunt poştaşi, ci metrosexuali.
Şi eu care credeam că metrosexualii sunt nişte bucureşteni care s-au săturat să aştepte metroul dimineaţa – îşi bagă ceva-n el şi merg pe jos la serviciu!

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

soso a spus: (februarie 23rd, 2011 at 09:31 )

spectaculos, e cel mai potrivit cuvant pentru acest editorial.

ana a spus: (februarie 23rd, 2011 at 12:33 )

foarte mishto articolul!!

andreri a spus: (februarie 23rd, 2011 at 15:42 )

putin cam misogin, dar foarte misto….

raducu a spus: (februarie 23rd, 2011 at 18:59 )

sa aduni niste cifre statistice, sa faci speculatii de prost gust si sa dai un titlu care pute a misoginism nu are nici o legatura cu un articol de presa. ceva de la tine sau o chestie gandita…nimic nimic????

violeta a spus: (februarie 24th, 2011 at 07:21 )

raducu, dute si mananca ceva. cu burta plina poate gandesti altfel. excelent articol

cretu a spus: (februarie 24th, 2011 at 08:39 )

daca il citesti cu atentie, iti dai seama ca editorialul nu are neaprat accente misogine. trebuie doar sa-l citesti cu ceva atentie…

Ionut a spus: (februarie 24th, 2011 at 09:53 )

„… bănăţenii au capul mare. Nici nu mă mir, după atâtea taxe şi impozite. Pe un cap mai mic nici nu ne-ar fi încăput fruncea. Şi oricum, e mai bine decât să fi avut ceafa lată de atâta odihnă şi mintea ascuţită de foame, ca alţii.”

E reconfortant sa evidentiezi partea ta pozitiva si cea negativa a celorlalti. Oricum debanat.ro este un mare pas inainte fata de sovinismul promovat de articolele si comentariile tion-ului sau agendei. Nu-i usor sa gasesti un echilibru cand esti subiectiv, dar merita laudata calitatea superioara a articolelor de pe debanat.ro

raducu a spus: (februarie 24th, 2011 at 11:25 )

da. l-am citit. cu atentie. oricare dintre voi daca va asezati la birou in fata unei coli de hartie si vreti sa scrieti liber veti scrie cel putin la fel de savuros. incercati. trimite-ti apoi la debanat si veti deveni mari ziaristi precum tanarul de mai sus. hai sa fim seriosi.e bine ca ne dam cu parerea si scriem. in rest despre presa…numai de bine

Dorina Manescu a spus: (februarie 24th, 2011 at 11:44 )

Raducu, de ce nu scrii tu articole din acestea savuroase, ca sa poti sa-ti dai cu parerea in mod oficial si cu semnatura completa, intr-un ziar?
Poate pentru ca scrii „trimite-ti” sin loc de trimiteti, cum ar fi corect?

Eu sunt femeie in toata firea si nu m-am simtit deloc atacata de articolul misogin de mai sus, care m-a facut chiar, pentru citeva minute, sa zimbesc.

sisi a spus: (februarie 24th, 2011 at 11:50 )

tot ce e scis aici e savuros si are darul de a te face sa zambesti, un lucru rar in ziua de azi!

raducu a spus: (februarie 25th, 2011 at 13:16 )

pt dorina. nu mi-am arogat atribute de ziarist dar..uita-te si tu la ceea ce ai scris si vezi poate gasesti fo 3-4 greseli. a scrie. pt ca facem comentarii la articolul scris pe un site (care imi place si il citesc frecvent si care pare cel putin pana acum liber..adica independent) cred ca ar fi corect sa ne respectam opiniile si sa nu ne atacam reciproc cu greseli gramaticale ieftine:))). mie nu imi place ce a scris autorul acestui articol. voua va place. e ok …=libertate de exprimare. sper ca in postarea urmatoare sa nu-mi scri ca sunt gras si urat:))))
cu respect pt opinia ta
raducu

prof. Dorina Manescu a spus: (februarie 25th, 2011 at 19:43 )

„sa nu-mi scri ca sunt gras si urat” (corect este cu doi i, SCRII).
nu baiete, n-o sa-ti scriu ca esti gras si urit.
iti spun doar ca, daca ai fost elevul meu, ai fi ramas corigent la limba romana.

Ionut a spus: (februarie 26th, 2011 at 11:15 )

Doamna profesoara, daca lasati corigenti elevii pentru o simpla greseala gramaticala, riscati ca pentru pensia dvs. sa cotizeze doar angajatii cu studii medii. Eu as zice ca pentru speranta unei pensii mai mari, ar merita macar o nota de trecere.

raducu a spus: (februarie 28th, 2011 at 14:39 )

doamna profesor, ma bucur pt reactia dvs. sunt de acord cu dvs. greseala a fost chiar intentionata,am intuit reactia. incercam doar sa va racordez la vremile de azi si sa intelegeti ca…in noua generatie…la calculator se scrie putin altfel:)) si asta si datorita dascalilor care au permis asta prin prestatia lor profesionala. si ar mai fi multe de scris vis-a-vis de dascali dar…ma opresc sa nu carele cumva sa va supar.
nu acuz. nu-mi permit. dar sunt convins ca stiti foarte bine la ce ma refer.
in plus…daca ar exista o decenta in asa zisa noastra polemica …poate am reusi sa fim constructivi. in interesul tuturor si mai ales in interesul celor care scriu cu un i cu doi cu trei sau cu mai multi.
apreciez ca nu m-ati facut gras si urat. dimineatza am privit in oglinda si am vazut ca sunt frumos cum numa-n vis…. si gandeam simultan ca daca m-as transforma in sburator nu as veni pe hornul casei dvs sa nu ma murdaresc de funingine.
de acord cu tine ionutz…hai sa-i trecem clasa:)))

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO

Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, filiala Timiș a decis să meargă, la alegerile pentru funcția de președinte al consiliului județean, pe candidatul propus de alianța PSD – PNL și nu pe cel propus de cea din care face parte la nivelul Timișoarei, deci îl vor susține pe Alfred Simonis. Decizia nu aduce nicio atingere...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UDMR Timiș a decis și a luat o decizie pragmatică. Îl susține pe Alfred Simonis la șefia CJT 
Soluția provizorie a liniei continue trasată pe întreaga lungime a centurii de ocolire a Timișoarei devine definitivă. De marți va începe montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. Decizia a fost luată de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș încă de anii trecuți, pentru a obliga conducătorii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De azi se montează parapet de beton pe toată Centura Nord de ocolire a Timișoarei
Anul acesta Iulius Town Timișoara vă încurajează să fiți „De Paște, mereu împreună!”. Au fost pregătite cadouri pentru toată familia, iar cei mai norocoși pot câștiga, pe lângă premiile zilnice din cadrul campaniei, vouchere în valoare de 1.000 de euro la Bijuteria Gia. Până pe 3 mai 2024, toate ajutoarele Iepurașului care fac shopping la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping din Iulius Town, cu 1.400 de premii pe loc sau 3 vouchere în valoare de 1.000 de euro la Bijuteria Gia
Ajuns la cea de-a V-a ediţie, festivalul „Aero West Bike Fest” va aduce pe scena amplasată la Aerodromul din Buziaş emblematica trupă a rock-ului românesc şi timişorean, Cargo. Concertul legendarului grup va avea loc în prima  zi a festivalului, pe 24 mai. Primăria și Consiliul Local Buziaș, în colaborare cu Aerodromul Aero West Buziaș și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Legendarul grup Cargo va cânta la Buziaş, pe 24 mai, la “Aero West Bike Fest”
Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, cu susținerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a participat la Milano Design Week, în perioada 15-21 aprilie 2024, cu proiectul „SIT WITH ME”, prezentat la BASE Milano. Într-o lume acaparată de tehnologie, expoziția prezintă mici obiecte de stat, originale, realizate de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenţii de la Arhitectură s-au remarcat la Milano Design Week 2024
Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis îl acuză pe Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, că încearcă să saboteze orice proiect major al Timişoarei care nu-i aparţine. El a făcut referire la faptul că Nica  pus cu greu la dispoziţia Guvernului Sala Multifuncțională a CJ Timiş pentru desfăşuraea şedinţei Executivului care va avea loc joi. Joi, săptămânala...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis, atac la Alin Nica: “Încearcă să-și mascheze incompetența blocând și sabotând orice proiect susținut de oricine altcineva în afară de el”
Actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, consideră că organizarea ședinței de guvern, joi, la Timișoara, este o întâlnire în scop electoral, deci ar fi trebuit să aibă loc la sediul PSD. Chiar și așa, spune că CJT va pune la dispoziția celor din guvern Sala Multifuncțională. Nica nu crede că modul în care întâlnirea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deși supărat pentru modul de anunțare, Alin Nica dă Sala Multifuncțională pentru ședința de guvern
Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Într-o acțiune a polițiștilor locali privind depistarea cerșetorilor și oamenilor străzii au fost identificate 16 persoane, din care două dormeau într-o fostă casierie a Retim. De la începutul anului, în baza de date a Poliției Locale au fost înregistrați un număr de 228 cerșetori și oameni ai străzii. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii locali au depistat 16 cerşetori şi oameni ai străzii, în ultimele zile. Au fost predaţi unui centru social
Primarul Dominic Fritz s-a prezentat, luni dimineața, la fața locului, pentru a pune în aplicare dispoziția de demolare a construcțiilor pe care le consideră ilegale de pe strada Cezar, care leagă Parcul Copiilor de bulevardul C.D. Loga. La fața locului a fost întâmpinat de un cetăţean furios, membru al unui clan de romi din oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria a demolat gardul şi alte construcţii care blocau o stradă ocupată ilegal de clanuri de romi/Video
Top