O iubire candva imposibila: Gheorghe Ciuhandu – Elena Udrea

Şi abia plecă Lenuţa… ce mai freamăt, ce mai zbucium. Vizita ministresei Elena Udrea în Timişoara şi judeţul Timiş s-a lăsat cu un morman de promisiuni. Unele mai fezabile, altele mai puţin. De exemplu, am aflat că se va construi un imens aqua-parc la Sânnicolau Mare, după modelul celor din Ungaria. Nu-i niciun lucru rău aici, dar proiectul din orăşelul unde Traian Băsescu îşi anunţa candidatura la ultimele alegeri prezidenţiale nu prea e proiect, ci o schiţă. Nu se cunosc sume, suprafaţă etc. Se ştie însă că acolo e un primar PD-L, unul din liderii filialei. Un proiect asemănător, mult mai bine schiţat, amplasat la Dudeştii Noi, în apropierea Timişoarei, nu a primit aviz ministerial. Normal, doar e primar PNL acolo. În fine, ar fi bine să se facă, indiferent unde.

În altă ordine de idei, nu se poate trece cu vederea peste relaţiile mai mult decât cordiale dintre două firi total diferite: rigidul primar Gheorghe Ciuhandu şi exuberanta blondă de la Dezvoltare şi Turism. O relaţie care, altădată, părea de-a dreptul imposibilă. S-au semnat tot felul de contracte, s-au făcut din nou promisiuni pentru alte finanţări, cum ar fi un bazin olimpic. Başca primarul i-a mai dat ministresei o tolbă de proiecte de analizat la Bucureşti. Ce mai, a fost impresionant! La urma urmei, un lucru normal într-un stat civilizat, ca un primar al unui oraş foarte mare şi important să aibă relaţii normale cu membri ai guvernului. Dar România este departe de-a fi un stat civilizat, iar ultimele alegeri parţiale din două colegii de deputat au demonstrat acest lucru. De asemenea, e clar faptul că actualul guvern, iar Elena Udrea este un port-stindard al acestui mod de lucru discreţionar, uzează de bani de la buget într-o manieră absolut clientelară. Nu e un secret pentru nimeni că se fac investiţii doar în oraşele conduse de primari PD-L şi cu firme credincioase acestui partid.

Ei, şi acum vine problema! PD-L Timiş, cât o fi de filială motor, aşa cum a catalogat Udrea organizaţia condusă de Constantin Ostaficiuc, nu prea are candidat la Primăria Timişoara pentru alegerile de anul viitor. Şi nici nu prea se arată vreunul la orizont. Ca atare, o soluţie ar fi sprijinirea candidaturii lui Gheorghe Ciuhandu. Care, la rândul lui, nu prea are partid, ştampila PNŢCD fiind la gruparea adversă lui Ciuhandu. De unde şi o tatonare demarată cu mai mult timp în urmă. Un lucru care confirmă apropierea este faptul că de ceva timp, PD-L, şi în special consilierii locali ai acestui partid, nu-l mai atacă pe primar. Mai mult, votează cu frenezie orice proiect propus de Ciuhandu. Şi asta după o perioadă în care PD-L reprezenta cea mai critică voce la adresa edilului şef. Ca să nu mai vorbim că nici „braţul armat” al PD-L Timiş, l-am numit aici pe prefectul Mircea Băcală, nu mai are nicio treabă cu primăria. După ce, la începutul mandatului, îşi făcuse un mod de viaţă din a găsi nod în papură la orice demers al primăriei. Nici chiar zbuciumatul deputat Alin Popoviciu nu mai spune pâs despre activitatea instituţiei de pe CD Loga. De partea cealaltă, aceeaşi poveste. Critic fervent al actualei guvernări cu ceva timp în urmă, Gheorghe Ciuhandu nu mai scoate o vorbă împotriva guvernului. Poate e mulţumit de activitatea sa. Poate a ajuns într-o stare de admiraţie vizavi de Cabinetul Emil Boc. Şi mai ales faţă de ceea ce se întâmplă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acolo unde o blondă ministresă, dar şi banii pe care-i gestionează par a fi momeala perfectă pentru a-l apropia pe Ciuhandu de PD-L. Un singur lucru îi răpeşte lui Ciuhandu această combinaţie: scuza că Bucureştiul e vinovat pentru toate neîmplinirile sale.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

24 comentarii pentru acest articol

Rusine!!! a spus: (august 28th, 2011 at 13:12 )

Se face asta frate si cu dracu numai sa mai prinda un mandat….

bezmetic a spus: (august 28th, 2011 at 13:19 )

daca aduce bani de la guvern, nu e rau. poatura celor doua tabere e intradevar nasoala, dar nici liberalii nu au voie sa latre prea mult. intersant este si jocul pesedistilor la nivel local, pentru ca nu mi se pare ca ar trage la aceiasi caruta cu pnl. nu stiu de ce, dar am impresia ca si psd-ul l-ar vrea primar pe ciuhandu mai mult decat pe robu, ceea ce ne duce la ideea ca usl-ul e o chestie artificiala, un hibrid.

AndyM a spus: (august 28th, 2011 at 16:38 )

Doamneeeeee!….. Si asa a fost Ciuhandu acuzat de nenumarate ori ca a furat din banii contribuabililor, … ca a corupt cat a putut pentru interesele personale!… Acum, ca s-a „unit” cu Elena Udrea, … va fi minunea minunilor! Asta doar daca il vor mai vota timisorenii! 🙂

AndyM a spus: (august 28th, 2011 at 16:40 )

@ bezmetic: Mmmmmmmmm!…. Interesant!… I-a detaliaza, ca-i zici bine! 🙂

gioconda a spus: (august 28th, 2011 at 16:41 )

AndyM, tu de la ce partid sugi? incerci sa transmiti un mesaj posibililor botanisti, dar nu cred ca tine.

adi fOrza a spus: (august 28th, 2011 at 17:10 )

Mare sefu! O face si pe Nutzi acum!Haide Poli, Forza Iancu!

iui a spus: (august 28th, 2011 at 21:40 )

nu stiu daca char de bai publice ca in Ungaria are nevoie Timisoara. de bazin olimpic se vorbeste de exact 45 de ani. daca il aduce Udrea sau altul de la orice partid cred ca e OK, insa dupa 45 de ani devii cam pesimist.

Domle a spus: (august 28th, 2011 at 23:25 )

Dupa 15,ani de nerealizari si vesnice scuze,geaba se face trocul cu pdl acum in ultimul an,nu veti mai prostii pe nimeni cu schite cu bazin olimpic etc,un alt primar asisderea cel din Buzias,a incercar si a reusit in 2008 sa prosteasca buziesenii punand niste schele la colonade,spunand ca vor fi renovate,in 2012,nu mai tine,nici in Buzias,nici in Timisoara,teatrul acesta ieftin,imi amintesc de o discutie la sala lira,discute legata de eon,initiata de falt,cum au venit dupa inceperea acesteia,atat Ovidiu Ciuhandu cat si Popoviciu,si au inceput sa tune si sa fulgere,total pe langa discutie,au inceput sa zica de Colterm,cat de scumpa e gigacaloria,apoi au ajuns la firma drufec,spuneau ca un pom costa peste 350 euro,apoi cand au vazut ca lumea discuta despre altceva,au mai scazut din ton……..Mi se pare penibil un partid cum e PDL sa nu aiba un candidat cu sanse cel putin teoretice la primaria Timisoarei,si mult mai penibil ,mult mai ipocrita este noua alianta facuta pe genunchi,pe branci,doar doar mai ramane primar pe cel pe care il critica………………………Voi cei de la PDl,si actualul primar nu iau un calcul,ca va castiga alt candidat primaria,singurul cu sanse reale,si in 2012 va fi alt guvern,asa ca trocul cu viceprimar pdl din 2012,contra sprijin de la ministerele portocalii,nu o sa tina………………………………… Timisoara sa nu uitam a votat masiv in 2009 cu Crin Antonescu……………………In 2012 va vota masiv cu Nicolae Robu……………. Timisoara este atipica,geaba o mana de consultanti palmeaza o caruta de bani de la aceste partide,ca nu tine………..Votantii timisoreni sunt mai destepti decat ai lor…………… Ce se poate incropi in acest an?In afara de promisiuni desarte?In afara de lucruri facut pe fusarite???Nu se mai poate da timpul inapoi…………… De centura sud nu se mai zice nimic,Boagiu nu intra in joc? Haideti sa traga si ea o minciunica sa zica ca din ianuarie 2012,avem finantare pt centura sud, sa vina cu primarul sa taie o panglica in camp,ca peste 20 de ani o fi gata,ca si deponeul?ca si atatea si atatea alte………………….. Sau sa fi intrat primarul actual in jocul pdl,pe alte considerente? PE considerente similare,precum cel pe care este fortat mai nou ministrul mediului sa semneze avizele pentru Rosia Montana?

vero a spus: (august 28th, 2011 at 23:59 )

ai bel …o ino. ostaficiuc si ciuhandu defileaza in 2012. iara te-au platit degeaba sponsorii:))))

Paul Kassai a spus: (august 29th, 2011 at 00:43 )

Ciuhandu ii pacaleste pe toti si pe cetatenii orasului

pt Vero. a spus: (august 29th, 2011 at 08:03 )

Ino Ardelean este printre singurii ziaristi care scriu si critic de actuala administratie? Iti amintesti prin 2000-2004 chiar a ramas singurul care critica fosta putere…………..Parghiile si banii sunt la putere,eu unul cred ca platiti sunt cei care nu critica,ptpt

pt @ vero a spus: (august 29th, 2011 at 09:42 )

@ @ vero. critica pe cine ” trebuie” si o face superficial. de unde stie el, ca proiectul de la dudesti e ” mai articulat” decat cel de la sanicolau??!!!! ca nu a vazut nici macar copertile proiectelor!

iosca cazan a spus: (august 29th, 2011 at 13:17 )

Ce nu face omul pt un nou mandat? I se pare probabil ca Timisoara nu a ajuns destul de in urma altor orase, vrea sa fie si mai in spate. Asta e! Votati Ciuhandu, votati statul pe loc.

marian a spus: (august 29th, 2011 at 20:49 )

Da…se pare ca Ciuhandu devine om politic doar cand e in joc propriul interes in rest nu stie, nu poate…Bucurestiul e de vina…

timisorean a spus: (august 29th, 2011 at 20:51 )

sa se alieze si cu d. racu si cu muma-sa ca naiba il mai alege pe slaninosu asta hot si puturos!

dinozoff a spus: (august 29th, 2011 at 22:26 )

pe ei ciuhule!!!!

papp a spus: (august 30th, 2011 at 07:54 )

altceva nu inteleg eu… daca tot spuneti ca ciuhandu e slab rau de tot de ce nu se gaseste careva care sa-l faca. tot aud de robu… daca e mai valabil, cu cosmeliauseleuilui in spate ar trebui sa-l snopeasca pe ciuhandu. din cate stiu eu, nici ostaficiuc, nici sarbu nu au avut cohones sa se bata cu ciuhandu. sunt de parere ca aiuhandu il va nimicii pe robu, care e ahitiat dupa functii. vrea sa fie in acelasi timp si primar, deputat si rector. pentru ca asa spune gena lui de aradean, nu timisorean!

Flavius a spus: (august 30th, 2011 at 15:19 )

iara mananci rahat ino?popoviciu e consilier judetean,unu la mana…2 la mana te cam contrazici singur…vorbesti de bani dati numa primarilor pdl de guvern,dar aceasta asa zisa tatonare prin acordarea banilor si primariei tm de catre guvern se face de ceva vreme,nu e chiar o asa mare noutate…vezi semnarea priectului parcului rozelor,vezi proiectul castelu huniade,vezi bastionu,care desi e al CJ,e in centrul tm,iar multi oameni,nu stiu asta…stim ca te supara apropierea a lu costi de udrea decat cea a lu ciuhandu de ea…stie domnu borza ce stie

nume a spus: (august 30th, 2011 at 15:28 )

@ domle…este adevarat ca timisoara a votat cu crin,dar asta a fost inainte de a se da in barci cu psd,pe care timisorenii il detesta mai mult decat orice…faptu ca robu e facut dupa chipu si asemanarea lu antonescu,ii va aduce ceea ce merita,adica un esec rusinos…buziasu este din nou un exemplu din partea ta,postac robuscian,buziasu si-a facut centura…drumu de la tm la buzias,si de la buzias la lugoj,e o chestiune de timp pana se termina..cat despre ciuhandu,pe care nu il suport,le va da tuturor,din pacate,o noua lectie de cum se castiga un nou mandat

filon a spus: (august 30th, 2011 at 19:14 )

Flavius e prost sau se face? Popoviciu e deputat de trei ani aproape si apare aproape zilic la TV in aceasta calitate.

BERE a spus: (august 30th, 2011 at 20:21 )

pacat ca n-o fo la intalnire si domnu Cojocare ca daca-l vedea doamna Nuti Udrea, precis se indragostea di iel si-i punea atunci o pila la alegerile de Primare.
traiasca domnu Primare(viitor) Cojocare janne.

@lex a spus: (august 30th, 2011 at 20:22 )

Nu ne ajuta cu nimic speculatiile unui jurnalist care imbraca ideile altora in cuvintele proprii si mai ia si bani frumosi pt asta. Pana la urma important e sa alegem cu cap un primar care sa dovedeasca ca vrea sa si faca ceva pt oras indiferent de aliante si alte jocuri politice. Intrebarea ramane daca avem un astfel de candidat?

vero a spus: (august 30th, 2011 at 21:31 )

un om tanar. nu robu, care are aproape varsta ciuhandului!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total

Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2

SCM Poli Timișoara a produs o imensă surpriză în antepenultima etapă, învingând ocupanta locului secund, CSM Constanța, victorie cu care bănățenii evită matematic retrogradarea directă, 22-21. A fost un meci în care apărarea a mers perfect, mai ales poarta, acolo unde s-a făcut şi diferenţa. Poli este pe 11 cu 23 de puncte şi dacă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

SCM Poli Timișoara a produs o imensă surpriză în antepenultima etapă, învingând ocupanta locului secund, CSM Constanța, victorie cu care bănățenii evită matematic retrogradarea directă, 22-21. A fost un meci în care apărarea a mers perfect, mai ales poarta, acolo unde s-a făcut şi diferenţa. Poli este pe 11 cu 23 de puncte şi dacă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Succes imens la handbal. Ameninţată cu retrogradarea, Poli bate echipa de pe locul 2
Singura sală de sport de dimensiuni mai mari din Timișoara va primi o suprafață de joc nouă, cea existentă acum fiind prea deteriorată pentru a mai fi reparată și folosită. Proiectul de înlocuire a pardoselii Sălii Constantin Jude (Olimpia) și a reabilitării sistemului de iluminat a fost aprobat în ședința de ieri a Comisiei Tehnico-Economice,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parchetul Sălii Olimpia urmează să fie înlocuit total
Locuitorii comunei Moșnița Nouă, care au locuințele amplasate pe traseul unde va trece centura sud de ocolire a Timișoarei, vor fi protejați de zgomotul produs de traficul rutier cu ajutorul unor panouri fonoabsorbante. În aceste zile, muncitorii antreprenorului român care se ocupă de proiect lucrează la instalarea acestor panouri. În continuare, pe șantier se află...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Locuitorii din Moșnița vor fi protejați de sunetul produs de traficul de pe Centura Sud, cu ajutorul panourilor fonoabsorbante/FOTO
Glumind pe seama celor din PNL, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, a firmat că până aceştia se trezesc din somn, social-democraţii deja au câştigat alegerile. Simonis i-a ironizat pe PNL-şti inclusiv la lansarea candidaturii lui Nicolae Robu la un nou mandat de primar al Timişoarei. Sâmbătă, în timpul lansării candidatului PSD-PNL Nicolae Robu la Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi ia în balon pe aliaţii din PNL: Până se trezesc liberalii, noi, PSD-iştii, câştigăm alegerile
La Şag se va ridica o nouă şcoală, care va fi amplasată în zona PUZ-ului pentru tineri. Valoarea estimativă a investiției prin fonduri europene este de peste 11 milioane de lei.  Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, a anunţat că au fost demarate procedurile de realizarea a studiilor, întocmirea documentației și obținerea avizelor pentru construirea unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Şag au început procedurile pentru ridicarea unei noi şcoli
Încurcate şi bizare sunt căile politico-electorale prin unele zone! Studiu de caz, comuna Remetea Mare. Pe 24 februarie a.c., într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, prezenta un generos lot de primari şi viceprimari racolaţi de la alte partide, în special de la PNL. Printre cei care au avut revelaţia social-democraţiei s-a numărat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (4). Meandrele alegerilor. Cum a căzut între scaune primarul din Remetea Mare.
Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorită în etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptărilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost însă un meci extrem de spectaculos, fragmentări, multe greșeli de ambele părți, indisciplina, făcându-și simțite prezența din plin. Chiar dacă a deschis...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Obiectiv îndeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara
Top