Stirile din ziua: 10 august 2011

Mutu si Tamas au facut-o lata

Jucătorii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş nu vor juca în partida amicală pe care România o va susţine, miercuri, de la ora 21,30, în compania statului San Marino. Cei doi sunt sancționați în acest mod de selecţionerul Victor Piţurcă, după ce nu au respectat programul stabilit de acesta și, în plus, se pare că au și băut.

Infractorii marunti, trimisi la matura, in loc de inchisoare

Infractorii din Timişoara vor munci pentru comunitate. În perioada următoare, Primăria Timişoara va semna un protocol de colaborare cu Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Timiş. Documentul oficial va da posibilitatea judecătorilor să trimită la muncă în folosul comunităţii infractorii care altfel ar trebui să înfunde puşcăriile.

Vine recensamantul!

Pregătirile pentru recensământul din această toamnă sunt în toi. Directorul Direcţiei Regională de Statistică Timiş, Sorin Belea, spune că este foarte important ca acesta să iasă bine. Datele sunt esențiale atât pentru administraţiile publice locale, pentru care numărul locuitorilor va conta la împărţirea bugetului, dar şi pentru voturile sau numărul reprezentanţilor în Uniunea Europeană sau ONU.

Dosarele penale ale fiilor primarului din Deta, verificate, dar fara probleme

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a dispus verificarea dosarelor în care au fost implicați Bogdan şi Călin Roman, fiii primarului din Deta. Verificările nu au găsit nereguli. De asemenea, ultimul dosar, rezultat în urma scandalului de acum mai bine de două săptămâni, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Ciuperca-gigant la Resita

Un reșițean a avut parte de surpriza vieții lui, când a găsit în livadă o ciupercă uriașă. Omul s-a speriat efectiv în momentul în care a dat peste ea.

Goga, Sepsi, Luchin si Curtean – ultimele perle din lotul lui Poli

În doar două luni, Poli a rămas fără cei mai importanţi jucători din lotul cu care a terminat sezonul trecut pe poziţia secundă în Liga I. Au mai rămas, totuşi, câţiva jucători de valoare pentru care se bat echipele importante din campionat. Fundaşii Luchin şi Sepsi sunt în vizorul celor mai importante echipe din Bucureşti, dar şi în atenţia celor de la FC Vaslui sau Astra Ploieşti.

Campania pentru Liceul de Arte se muta la prefectura

Reprezentanții Liceului de Arte susțin că, dacă autorităţile locale ar avea bunăvoinţa să iniţieze discuţii cu Fundaţia Caritatea, ar face economii serioase. Evreii vor să lase şcoala timp de un an gratuit în sediul de pe strada Mihai Eminescu nr.2. Edilii locali se încăpăţânează însă să mute școala de arte, pe bani grei, în cealaltă parte a oraşului, pe Bulevardul Liviu Rebreanu.

Ruga in Ronat

Cartierul Ronaț se pregătește de sărbătoare. Ruga bănățeană, prilejuită de hramul bisericii ortodoxe, a ajuns la cea de-a patra ediție și se va desfășura, ca de obicei, în 15 august.

Intreruperi de curent

Compania Enel anunţă, pentru miercuri, întreruperi de energie electrică pe străzile Sulina şi Lidia, în Timişoara, dar şi în câteva localităţi din judeţ. Acestea sunt cauzate de lucrări la întreţinere la reţea.

Top