Stirile din ziua: 1 august 2011

La gimnaziu, pana in clasa a IX-a

Elevii care încep clasa a cincea în anul şcolar 2011/2012 vor sta în gimnaziu cinci ani, inclusiv în clasa a IX-a. La sfârşitul acestui ciclu, ei vor susţine evaluarea naţională obligatorie care conţine cinci probe, respectiv şase pentru minorităţi şi admiterea în liceu organizată la nivelul şcolii.

La Biserica „Sf. Ilie” slujbele se tin cu politia

Au îndrăznit să pună la îndoială hotărârile venite de sus şi au fost pedepsiţi drastic. Consiliul Eparhial a făcut curăţenie la Biserica „Sf. Ilie” din Fabric. Duminică a fost nevoie, din nou, de intervenţia poliţiei, după ce enoriaşii s-au revoltat aflând de transferul a doi preoţi. Unii dintre ei s-au hotărât deja să nu mai participe la slujbele de aici.

Centru de relaxare yoga, la Timisoara

Avisek Majumdar, Avi pentru prieteni, un indian crescut în spiritul yoga, a decis să vină la Timişoara şi să încerce să le arate românilor adevărata faţă a yoga. Căsătorit cu o româncă, s-a stabilit aici din 2008 și a înţeles că românii citesc o grămadă pe această temă, încă concret nu prea au habar.

Bogdan Roman, audiat la parchet

Bogdan Roman este audiat, luni, de procurori, în cazul scandalului petrecut în urmă cu mai mult de o săptămână pe o terasă din Deta. Dat în urmărire generală, acesta s-a predat după şase zile, pe o stradă din Piaţa Unirii. El nu a putut fi audiat vineri, deoarece avocatul său, Carmen Ţăranu, a explicat anchetatorilor că Roman este „epuizat”.

Nu vor azil pentru oameni fara adapost pe strada lor!

Timişorenii de pe strada Telegrafului se pregătesc de război cu primăria, care vrea să facă, acolo, azil de noapte pentru oamenii fără adăpost. Ei spun că, dacă azilul va fi deschis, zona va deveni nesigură. În Timişoara există deja un azil de noapte, al unei fundaţii caritabile, care funcţionează de multă vreme, fără probleme.

Junior de la Poli, selectionat de Victor Piturca!

Victor Piţurcă a selecţionat 25 de jucători din campionatul intern pentru pregătirea de la Centrul Mogoşoaia, printre care şi trei alb-violeţi. Cea mai mare surpriză o reprezintă convocarea lui Florin Ilie, un fundaş central de doar 19 ani, care nu a apucat să evolueze niciun minut pentru Poli în Liga I. Costel Pantilimon şi Srdjan Luchin sunt ceilalţi doi alb-violeţi care se prezintă la acţiunea primei reprezentative.

Kymatica

Continuare a temelor din filmul precedent (Esoteric Agenda), acest film se concentrează asupra omului şi a conştiinţei universale, subliniind boala psihicului pe care omenirea a indus-o, boalace creaza iluzia nebuna care este cauza principală a durerii şi suferintei. Acest film discuta in aprofunzime aspecte metafizice şi conectează mituri vechi ascunse precu si istorie, cu metode

Top