Stirile din ziua: 30 august 2011

Profesori amendati pentru frauda de la Bac, la Lovrin

Frauda de la Grupul Şcolar „Romulus Paraschivoiu” din Lovrin nu a rămas nepedepsită. În prima sesiune a bacalaureatului, aici au fost descoperite 98 de lucrări identice la limba şi literatura română. După aproape două luni, au apărut primele sancţiuni. 25 de cadre didactice vor avea salariile tăiate cu 10% în următoarea jumătate de an.

Opera campeneasca

Parcul Rozelor, duminică, ultima seară a Festivalului de operă şi operetă 2011. Nabucco, de Verdi. Pentru cunoscători, un deliciu, pentru neiniţiaţi, un supliciu. Cei ce consumă regulat un astfel de gen de cultură hard ştiu că la astfel de evenimente nu se mănâncă seminţe, ca la meci, şi nu se vorbeşte întruna, ca la bârfa din spatele blocului. Cultura pentre „mese”, vorba lui Ion Marcu, are avantaje, dar şi mari dezavantaje.

Darius Buia a semnat cu Dinamo!

Aşa cum am anticipat cu mai mult timp în urmă, Darius Buia, una dintre vedetele LPS Banatul, a semnat cu Dinamo Bucureşti. Împreună cu el a plecat la Bucureşti şi fundaşul Dobrosavlevici, care a semnat un contract până la sfârşitul anului cu „câinii”.

Antrenorii de la juniorii lui Poli lucreaza pe stomacul gol

Performanţa nu se plăteşte la Poli. Cu rezultate excelente la echipele de juniori, antrenorii s-au ales cu micşorări de salarii, în loc de remuneraţii la nivelul muncii depuse. Din banii primiţi de la municipalitate sau CJT, conducerea clubului timişorean a alocat sume aproape invizibile pentru angajaţii de la Centrul de Copii şi Juniori.

Top