Care din sefii Primariei Timisoara i-a cerut spaga lui Sorin Neagoe?

Dezvăluirile lui Sorin Neagoe, patronul ItalRom, au pus pe jar Primăria Timişoara. Acesta a declarat public că unul dintre primii patru oameni din instituţia de pe Bd. CD Loga 1 i-a cerut şpagă două apartamente pentru a-i debloca un proiect. Secretarul primăriei spune că totul e o aberatie.

Numele lui Sorin Neagoe, patronul ItalRom, a apărut în dosarul terenurilor luate cu acte false de Ionelaş Cârpaci. Neagoe susţine că cea mai mare mârşăvie făcută de Primăria Timişoara împotriva sa s-a petrecut în cadrul unui proiect al firmei sale pe strada Take Ionescu. „În 2007 m-am dus la unul din primii patru oameni din conducerea Primăriei Timişoara. Mi-a spus că nu se prea poate rezolva, că am prea mulţi duşmani în consiliul local şi să aştept până în 2008, după alegeri, că se rezolvă. Acea persoană mi-a spus că l-am mai ajutat cu nişte treburi, dar sunt minore, că pentru a încerca rezolvarea problemei ar trebui să dau două apartamente dintr-un bloc construit pe Dorobanţi“, a declarat Sorin Neagoe, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă. Constructorul refuză însă să dezvăluie numele celui care i-ar fi cerut cele două apartamente.
Teoretic, cel mai vizat ar fi secretarul PMT, Ioan Cojocari. „Eu nu răspund la prostii de astea. Scrieţi ce vreţi. Neagoe aberează, să dovedească dacă este aşa, să spună clar cum s-a întâmplat şi cine i-a cerut şpagă. Neagoe este un om necăjit. Eu am vrut să-l ajut. A picat într-o treabă nevinovat şi mi-a fost milă de el. Dar nici noi nu suntem vinovaţi, pentru că nu puteam da autorizaţia. Dacă era legal, o avea de mult”, ne-a declarat Ioan Cojocari,. Acesta spune că fiica sa, de meserie notar, a lucrat pentru Neagoe, dar nu vede care e problema. „Da, este adevărat, Paula a lucrat şi pentru Neagoe, a fost colegă de şcoală cu copilul lui, nu înţeleg însă care este legătura. Nu i-a făcut Neagoe un favor că a lucrat pentru el”, mai spune Cojocari. Nea Jean pare să fi încurcat un pic borcanele, pentru că e destul de puţin probabil ca Paula să fi fost „colegă de şcoală cu copilul” lui Neagoe. Sorin Neagoe are o fiică şi un fiu, ambii cu vârste de peste 40 de ani. Paula Cojocari nu are mai mult de 32 de ani.
Declinul firmei lui Sorin Neagoe, una dintre cele mai prospere din oraş până acum câţiva ani, a început în momentul în care omul de afaceri a cumpărat de la Ionelaş Cârpaci un teren de 900 de metri pătraţi. S-a apucat de construit, cu credit bancar, apartamente în valoare de de trei milioane de euro, iar ulterior a aflat că, de fapt, terenul raparţine primăriei şi a fost luat cu acte false. Apartamentele nu au putut fi vândute, datoriile au crescut, iar firma a intrat în faliment. Straniu e că ItalRom a avut autorizaţie de construcţie, emisă chiar de municipalitate, care nu s-a sesizat că terenul respectiv îi aparţinea. ItalRom este şi firma care a executat lucrările la clădirea în care fi trebuit să funcţioneze Spitalul Municipal. Este acelaşi imobil pe care Direcţia de Sănătate Publică nu-l poate prelua de la primărie, din cauză că lipsesc termopane şi calorifere în valoare de circa 300.000 de euro.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

iancu a spus: (noiembrie 17th, 2011 at 19:39 )

Asta este primaria Timisoara. Din aceasta cauza nu mai functioneaza nimic in orasul asta. La tot pasul ti se cere spaga (mai mica sau mai mare) in functie de situatie. De prea mult timp ii Ciuhandu si Cojocari in fruntea primariei. Nu mai au frica de nimeni si de nimic…..dar vine o zi pentru fiecare.

Taur a spus: (noiembrie 17th, 2011 at 21:18 )

Cred ca Cojocari,dupa ce a cerut aprobarea lui Ciuhandu,a avut discutia cu Neagoe privind spaga.Neagoe stia in mod sigur ca bastanul Ionelas a facut marsavenii,dar a incercat….

@taur a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 00:16 )

taur, adica bou?

sora a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 07:39 )

toti sau niciunul!

sora a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 07:41 )

dar sa revin… ce v-ati mai bucura sa-l prinda pe ciuhandu cu cioara vopsita! dar stiti foartew bine ca daca era asa de mult l-ar fi inhatat baietii. ce naiba! dar, cu toate astea, l-as fi preferat pe primar ceva mai infractor, dar sa faca ceva mai mult pentru oras. asta e odeea, de fapt.

mitica a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 08:11 )

Am auzit ca mai multi paznici au cerut acest lucru pentru a-l lasa sa intre in primarie.

surse a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 08:52 )

ADIO domnule Cojocari,
in curand si matale si ciuhandu si orza si miut si chis si altii o sa ajungeti „jos”. DNA va coace deja turtoiu !

Mr. Barley a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 09:02 )

De cand la Cluj DNA-ul s-a luat de firma avocatei minune si de sotul ei, la noi, la firma marelui arhitect milionar – fiul marelui gospodar sarac si cinstit – nu se mai inghesuie nimeni. Oare de ce?

mircea a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 11:36 )

Tata primar sarac, fiul prosper „om de afaceri”. Au furat cat au putut. O data si o data se va face ordine si in orasul asta. Jenantul ala de orza declara ca si-a facut mama-sa casa la sag din pensie. Orza! cat de penibil poti fi.

geta a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 11:44 )

ha ha ha. Orza are impresia ca toti Timisorenii sunt prosti si el e marele destept. Macar de si-ar fi trecut casa pe numele altcuiva, dar fiind un tip extrem de destept, ca sa nu zic altfel, a trecut-o pe numele mamei lui. Bravo Orza! la mai mare

@ mircea a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 11:45 )

eu zic ca esti penibil tu, cu atacurile tale ieftine de campanie electorala. iara te pune robu sa scrii dejectii in timp ce el pozeaza in tip elegant?

surse a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 11:47 )

oare din ce bani si-a luat fiica lui robu ditamai penthouse-ul intr-un viloi ultramodern?

pentru @mircea a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 12:04 )

Mai lingaule. Care parte nu iti place. Am zis ca orza ii un penibil ca nu ii in stare sa isi asume ceea ce face. Daca nu poate sa justifice banii din care si-a facut casa, asta e. O sa verifice instantele abilitate. Ii penibil ca trece casa pe numele mamei sale pensionara.

Cristi a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 12:28 )

DNA!!! Chiar nu se sesizeaza nimeni ca de cativa ani scandalurile si acuzatiile astea sunt pe banda rulanta? Cati bani au si putut fura de nu se atinge nimeni de ei?…de fapt 15 ani e timp suficient

terente a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 12:28 )

de robu nu va luati. si el fura, dar fura corect. ceilalti fura ca infractorii, dar el fura ca un finut.

@ pt mircea a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 12:55 )

dar de unde stii tu ca nu si-a facut ma’sa casa? sa acuzi pe unul asa, ca e moda asta, mi se pare penibil! se fac sute de case in orasul asta. mare branza. ne-am facut toti procurori in tara asta.

traciatu a spus: (noiembrie 18th, 2011 at 22:41 )

oare cati procurori si cati judecatori au primit ABUZIV ILEGAL si la preturi moca, locuinte de la Legea 112/1995 ? locuinte care potrivit legii, trebuiau vandute prin LICITATIE, ca si cele ale RAPPS Buc. din aceasta cauza banda de talhari de la primarie nu are probleme cu justitia din timisoara ! eu cred ca trebuiau arestati de mult chiar si numai pt. actul abuziv privind acordarea celor 3 milioane euro din banii publici altui bandit, si-l numesc pe Iancu.

@ traciatu a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 12:39 )

adica sa aresteze vreo 40 de oameni cu tot cu consilierii locali care au votat contractul? te auzi ce spui, tembelule? si sa ii bage la favorizarea infractorului si pe vreo 30.000 fani? :))))) mare idiot

neutral a spus: (noiembrie 22nd, 2011 at 13:38 )

pt 12:39
Sa-i arestezi poate nu are sens, insa raspunderea pecuniara exista si cine semneaza o hartie si-o asuma! Nu crezi?ca sunt 4 sau 40 este egal; imparteala frateasca. Cei 30 000 nu au nici o legatura ca nu au semnat nimic 🙂 doar scandeaza fie ca Iancu primeste bani fie ca nu. Ei scandeaza pt Poli nu pt echipa lui Marian Iancu. Diferenta de nuanta. Nuanta care a costat orasul cca 2 mil euro, judetul cca 1,5 mil euro si nu s-a regasit in echipa (dupa cum bine s-a observat) ci doar in buzunarele unui nesimtit.

sirbu a spus: (noiembrie 22nd, 2011 at 20:11 )

de cerut a cerut dar el ca secretar nu poate sa faca nimic fara sa stie capu [ciuhandru]spaga si pina acum se lua probabil prin cei din sustra[miut,cojocari] si ajungea la capodel tuti .Deaia au putut sa insele si sa faca tot ce au vrut tigani din centrul Timisoarei de au reusit sa puna mina pe casile istorice si sa schimbe arhitectura jalnic ptr Timisoreni votatil si in continuare asa va trebuie.Am inteles ca fam ciuhandru detine unele propietati prin toate anleurile si firme pe nepoti ,rude,neamuri ,casi in zone rezidentiale si mai cite

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top