Stirile din ziua: 5 noiembrie 2011

Invatare pe tot parcursul vietii – subprogramele Comenius si Grundtvig

Programul Comenius se concentrează pe primul nivel al învăţământului: preşcolar, primar şi secundar. Obiectivele programului sunt dezvoltarea cunoaşterii şi înţelegerii diversităţii culturale şi lingvistice europene în rândul elevilor şi al personalului didactic şi sprijinirea elevilor pentru a dobândi competenţele şi abilităţile necesare dezvoltării personale pentru integrare profesională şi cetăţenie activă la nivel european.

Muneer & Friends, aplaudati de Bogdan Vladau / FOTO

Simpaticii Muneer şi prietenii lui au făcut show vineri seară la Symphony Cafe, în Bastion. A fost, ca de obicei, un concert exploziv, care i-a antrenat pe spectatori, astfel că aceştia au cântat de mama focului alături de artişti. Printre cei care au asistat la acest eveniment s-a numărat şi modelul Bogdan Vlădău.

Bianca Jurca s-a logodit!

Sexy-consiliera Bianca Jurca s-a logodit cu actualul prieten chiar de ziua ei. Acum o săptămână, Bianca a avut parte de o surpriză uriaşă din partea iubitului ei, Sergiu Barboni, manechin care prezintă pentru Cătălin Botezatu.

Fashion Trends, la prima editie

Într-o atmosferă caldă şi primitoare, prima ediţie a Fashion Trends a adunat zeci de timişoreni pasionaţi de modă. Designerul Mircea Florea şi-a prezentat, vineri seară, în Caffe de Paris, colecţia de încălţăminte toamnă/iarnă 2011-2012, intitulată Glide. În cea de-a doua parte a evenimentului au fost prezentate creaţiile celor mai tineri designeri de la Atelier 58.

Modificari aduse contractelor de închiriere

Noul cod civil modernizează instituţional şi contractul de locaţiune (închiriere) uşurând atât urmărirea respectării obligaţiilor contractuale asumate (prin declararea caracterului de titlu executoriu al convenţiei pentru plata chiriei), cât şi redobândirea posesiei bunului închiriat după expirarea contractului, ambele în condiţiile reglementării relaţiilor convenţionale prin acte autentice (notariale) sau chiar sub semnătură privată, înregistrate la organele fiscale.

Iancu catre Sandu: „Fotbalul confiscat de dumneavoastra curand va redeveni un bun al tuturor. Cu ce veti ramane?”

Războiul dintre Marian Iancu şi Mircea Sandu este departe de a se fi încheiat. Aproape că nu trece zi în care să nu se deruleze câte un nou episod al războiului dintre cei doi. În urmă cu ceva vreme, Mircea Sandu ridica problema legalităţii în ceea ce priveşte primirea de către Poli a banilor din partea autorităţilor locale.

Top