Foie gras, terine, jambon, brânzeturi maturate franţuzeşti, caviar, somon afumat, dar şi minunate deserturi: castane şi fructe glasate, dulceţuri, praline de ciocolată. Toate acestea, aduse direct din Franţa, umplu rafturile primului magazin de delicatese deschis în Timişoara.
Din 19 noiembrie, timişorenii pot cumpăra produse de gastronomie de lux Comtesse du Barry. Primul magazin Comtesse du Barry s-a deschis lângă Piaţa Unirii, pe strada Gheorghe Lazăr nr. 3, în sistem de franciză, în urma unei investiţii de 150.000 de euro. Este al patrulea magazin Comtesse du Barry deschis în România, al doilea în afara capitalei, după Constanţa. „Avem deja destul de mulţi clienţi în Timişoara, care vor putea de acum înainte să cumpere produsele direct în oraşul lor. Timişoara este unul dintre cele mai mari şi mai prospere oraşe din România, un oraş cosmopolit, cu oameni care ştiu să recunoască şi să aprecieze produse rafinate. De aceea este firesc să ne gândim să deschidem aici un magazin de delicatese şi gastronomie de lux. Vor urma deschideri în alte oraşe importante din ţară.” spune Cristian Preotu, director asociat Le Manoir, leaderul pe piaţa românească de vinuri şi gastronomie fină, firmă care a adus în România branduri elitiste precum Comtesse du Barry şi Petit Bateau. Compania Le Manoir a fost înfiinţată în 2004 cu scopul de a importa şi de a prezenta în România cele mai bune vinuri şi produse gastronomice premium.
Brandul Comtesse du Barry există încă din 1908, când soţii Joseph şi Gabrielle Dubarry au hotărât să producă împreună „cel mai bun foie gras din lume”. Primul magazin de brand, care vindea exclusiv produse Comtesse du Barry a fost lansat în 1975 după ce o grevă poştală naţională a blocat livrarea produselor în toată Franţa timp de 40 de zile. După patru generaţii, brandul Comtesse du Barry se păstrează în familie şi continuă să fie unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai gastronomiei fine franţuzeşti.
Comentarii prin facebook