Marea scofala

Am observat că nu puţini stimabili navigatori se întreabă sănătos și pertinent: „Bine, bine, Ciuhandu nu e bun, e plictisit de viaţă, e robul mafiei din primărie, l-a învins propriul sistem, precum Securitatea pe dom’ profesor Emil Constantinescu… În regulă, dar dacă nu el, atunci cine, dacă nu în 2012, atunci când?”. Sunt întrebări legitime pe care şi le pune orice om preocupat de alegerile ce vor avea loc la anul. Credeţi că eu n-am căutat genul ăsta de răspunsuri în nopţile în care nu puteam să dorm și n-aveam nici chef să număr oi? Ba da. Și am ajuns la concluzia că cel mai bine ar fi ca în locul lui Gheorghe Ciuhandu să vină Rudolph Giuliani. Altul mai bun și liber de contract n-am găsit, dar nu cred că o să vină dumnealui. Vedeţi, asta e problema noastră. Nu că Gheorghe Ciuhandu nu-şi va rupe gâtul politic la un moment dat, ci că nu putem pur şi simplu să spunem că în locul ţărănistului va veni un Giuliani, un Constantin Chiticaru, intelectualul domnului Caprea sau Grigore Trif în persoană, că n-avem nicio şansă să-i vedem pe aceşti distinşi domni instalaţi în biroul primarului Timişoarei. Şi-atunci, raţionali fiind, aducem în discuţie varianta Nicolae Robu, din partea USL, primul candidat după atâţia ani de „secetă” care are şanse reale să-l învingă la puncte pe actualul edil, chiar dacă unii cred că liberalul ar da-o acum puțin la întors, de frica unei înfrângeri. Colegii de Politehnică şi amicii politici ai senatorului liberal spun că primarul Robu ar fi competent, adversarii se îndoiesc, normal, iar parte din publicul neutru ar vrea să facă proba, „să vedem cum e şi cu altul”. Nu mă îndoiesc nicio clipă că dl Robu ar merge dimineaţa la serviciul de primar cu bună credinţă şi mânat de proiecte generoase la prima vedere. Ce mă pune pe gânduri în această lucrare de mare viitor este dacă un primar nou-nouţ este suficient pentru o schimbare în bine, fără să se schimbe aproape nimic din punct de vedere politic sub nivelul Executivului.

În logica bipolarismului politic ar fi fost uşor. Pleacă Ciuhandu, din partea Dreptei, şi vine Robu, din partea Stângii (scuze pentru exemplu, domnule senator). Ar fi de la sine înţeles că dacă pleacă Ciuhandu din partea Dreptei, păi atunci pleacă toată echipa dumisale, cu tot cu mafie sau ce mai colcăie prin primărie cu sau fără voia ţărănistului. Iar în locul ditamai echipei de învinşi, vine detaşamentul de specialişti ai celuilalt pol politic, învingătorii, să facă treabă bună de tot. Aşa ar fi logic. Numai că exact asta nu vom avea noi în Primărie şi Consiliul Local Timişoara, legislativ ce va fi dominat de o majoritate identică cu cea de acum, PSD-PNL-PNŢCD, ori, puţin probabil, vom avea parte un primar Robu obligat să coabiteze cu o majoritate PDL-PNŢCD, dacă aşa o ieşi la calcul cu aritmetica. Situaţii în care, peste patru ani, îi vom scoate ochii omului că n-a reuşit să spargă gaşca din primărie, dincolo de plecările, să zicem de „bun simţ”, ale lui Chiş Culiţă, madam Junie sau a viitorului pensionar Vasile Ciupa, ca să dăm numai câteva exemple. Lumea neavizată habar n-are că primarul Robu nu va putea da de pământ cu haloul de interese din jurul viceprimarilor sau al unor consilieri locali cu un anume renume zonal, motiv pentru care nici pe mine, ca şi pe alţi stimabili navigatori, nu mă furnică un optimism debordant în chestiunea alegerilor locale de la anul. Pesimism care n-are legătură cu calitatea de manager a d-lui Nicolae Robu, ci, mai degrabă, cu o dubioasă cromatică politică potrivită mai pe faţă, mai pe dos, de câteva mandate în legislativul muncipal, Legislativ căruia, sunt convins, nu i-ar face faţă nici măcar temutul Rudolph Giuliani, dacă l-ar fi convins cumva Titu Bojin să candideze pentru Uniunea Social Liberală, la mare concurenţă cu Sorin Grindeanu şi Maria Grapini.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

adevarul gol golut a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 12:29 )

degeaba il vopsiti pe robu in culori stridente. e un tip tern, fara valoare. se lauda cu nist eterenuri de sport si zugraveli de camine si laboratoare, cand un rector ar trebui sa vorbesasca in alti termeni, intelectuali evident, de o universitate. de opera stiintifica, etc. care sunt zero barat, sau spre zero . ca s anu mai vorbim de activitatea de senator, care lipseste cu desavarsire si daca nu ar fi salalariul pe statul de plata semnat, nu ar exista urme ale prezentei desitinsului domn in parlament. sa nu uitam ca e rector totusi, nu un oarecare parlamentar sfrijit. asta e problema USL si a Timisoarei. ca in realitate, NU exista un candidat demn la ciuhandu!

Dan a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 14:44 )

Ciuhandu…ne-a cam adus la sapa de lemn da nici Robu nu pare o alternativa…pacat de oras ca din toate valorile care se nasc aici nici una nu ajunge sa ne si conduca decat prapaditi corupti si ahtiati dupa putere!

tomescu a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 16:55 )

Disperaţilor de mai sus, Robu ca rector este unanim recunoscut în toată ţara drept cel mai bun rector din Romania, un excelent profesor distins la nivel naţional cu titlul de „profesor Bologna”. Puteţi voi minţi cât vreţi că lumea ştie că Robu a schimbat faţa Politehnicii reabilitând 80 de clădiri, amenajând cu echipamente de ultimă oră peste 400 de laboratoare, construind de la zero cea mai mare bibliotecă din România (o poate vedea oricine pe Pârvan), un institut de cercetări, o sală de sport, un complex de bazine de înot, două baze sportive extraordinare, un parc si câte şi mai câte. Robu a făcut ca Politehnica să primească grad de încredere ridicat şi să fie singura universitate din Timişoara în categoria I. Ca senator ce să mai vorbim, nu lipseşte niciodată şi are o mulţime de contribuţii legislative deşi e în opoziţie. Şi şi-a arătat şi capacitatea liberală de antreprenor ca specialist în informatică lucrând în regim privat. Ăsta-i Robu de-adevăratelea boilor, v-o spun eu care-l ştiu ca politehnist.

@ tomescu a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 17:10 )

cam multe detalii stii tu tomescule……400 de laboratoare? nu cred ca exista atatea in toata tara:))))))

@ tomescu a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 17:16 )

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) frumoasa oda, tovarasului iubit :))))))))))00

dandea a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 17:19 )

corect, robu nu lipseste niciodata de la sedintele din parlament. ca si antonescu, de altfel. cat despre academicianul robu… pai sa-mi spuna si mie cineva o lucrare de mare anvergura, respectabila la nivel mondial, pe care a facut-o el, sti atunci mai stam de vorba. pana atunci, toate cele bune.

politehnist a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 20:41 )

Chestia e ca unii se indoiesc de Robu fara sa aiba habar ce a facut! Su nu e greu sa aflii ce a facut daca intrii pe siteul lui sau te documentezi putin sau daca vizitezi pe rand spatiile politehnicii din Oras. Primul conetator taranist s-a aratat deranjat ca Robu se lauda cu rebilitarile de cladiri! Sa stiti ca categorisirea universitatilor s-a facut nu dupa cladiri ci dupa activitatea stiintifica! Si politehnica lui Robu a iesit de categoria 1! Mai sunt unii care desi stiu bine ce a facut Robu sunt teribili de deranjati ca el candideaza! Problema e ca are sanse reale de castig! Si daca el castiga ce si-o iau acestia in freza… si sunt atat de disperati ca scriu inclusiv comentarii la toate articole cu Robu…deja mi-e mila de iei…

@ politehnist a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 22:35 )

categoria 1 my ass! pe site la robu?! ala e loc de documentare? mi ar fi jena…..

fan robu a spus: (noiembrie 21st, 2011 at 22:39 )

catelus cu parul cret nu vi se pare de anvergura stiintifica? nu va e rusine?!

robert a spus: (noiembrie 22nd, 2011 at 01:54 )

Eu nu sunt mare fan Robu ca unii care vad ca posteaza pe-aici dar constat cat de idioti pot fi cei ce spun ca Robu nu e bun de primar pt. ca nu are o opera stiintifica mare la nivel mondial. Mai fraierilor ca sa fii bun rector si cu atat mai mult bun primar nu trebuie sa fii savant ci bun manager ceea ce se pare ca Robu chiar a dovedit ca este. Cand dracu sa mai ia omul si Premiul Nobel cum ati vrea voi cand el s-a ocupat de management universitar? Pe bune voi chiar sunteti idioti. Si v-o spune un jurist absolvent de UVT nu de universitate privata sa fie clar!

dandea a spus: (noiembrie 22nd, 2011 at 07:56 )

@robert
fraiere, nu a spus nimeni ca ribu nu ar fi bun primar. problema e ca robu vrea sa fie de toate, dar nu e nimic. daca a facut management la politehnica, bravo lui! atunci poate imi permiti sa spun ca nu are legatura cu lumea academica. in cazul asta, vreau sa spun. in loc sa faca o lucrare stiintifica care sa ne lase masca pe toti, robu trebuia sa vada cate cladiri sunt vopsite, zugravite, apretate… inca o data, bravo lui! dar sa nu mai spuneti despre academicianul robu, pentru ca el trebuie sa gestioneze situatia camerelor de camin, daca paturile sunt aranjate sau daca peretii nu au fost improscati cu zacusca.

Unde-i tepes? a spus: (noiembrie 22nd, 2011 at 09:21 )

Chiar si cu catelusul cu parul cret Robu a avut dreptate….numai potrivit proverbului „prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul” sunt unii care desii nu pot intelege niste lucruri simple elementare legate de educatia copiilor se mai si lauda cu prostia lor scriind comenrtarii idioate! Si il rog pe „desteptul” de @fan robu sa nu vorbeasca de stiinta el…Robu e profesor universitar si ca sa ajunga aici a publicat carti si zeci de articole de specialitate in conferinte din tara si strainatate! Acum este director peste un contract de cercetare privind energiile regenerabile in valoare de 18 milioane de euro! Asa cca nu vorbi tu de cercetare! Esti un idiot cu nivelul de inteligenta a catelusului! Mandrestete in continuare cu asta!

renate a spus: (noiembrie 22nd, 2011 at 09:38 )

@Unde-i tepes
oameni cu limbaj ca al tau are robu langa el? gretos! ma gandesc ca pretinzi ca esti si intelectual. pai oamenii isi exprima si ei niste opinii. si sunt ale lor, domnule. tu spui ca vorbesti in cunostinta de cauza, ceea ce inseamna ca stai in preajma lui robu. el, ca academician ce e, stie ce faci tu? ma indoiesc . sa-ti fie rusine!!!

pt robu a spus: (noiembrie 22nd, 2011 at 12:49 )

cine se aseamana se aduna

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

trafic inchis

Se oprește circulația rutieră în zona Lorena

La solicitarea societății de apă și canal Aquatim, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în mai multe zone din oraș, în vederea executării lucrărilor la obiectivul de investiție ”CL13: Execuție rețele de apă și canalizare, Timișoara Nord Lot 2”. Astfel, circulația rutieră va fi închisă pe strada Lorena....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește circulația rutieră în zona Lorena
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Fritz si Drula

Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş

USR Timiş, cea mai importantă organizaţie judeţeană a partidului, a declanşat competiţia internă pentru listele parlamentare, liste care vor fi finalizate până cel târziu pe 21 septembrie. Aproape sigur, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, în timp ce mare favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, fostul preşedinte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

CSU Politehnica a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de Beach Handball

Campionatul Național de Beach Handball a avut loc în perioada 2-5 septembrie 2024, la Mamaia, pe plaja „Mano Beach”. CSU Politehnica Timișoara s-a aliniat la start cu o echipă formată din 10 jucători care vor evolua și în sezonul viitor al Diviziei A la handbal masculin, într-o întrecere care crește în anvergură de la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CSU Politehnica a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de Beach Handball
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Tâlharul a fost găsit! Și reținut!

  În urma publicării imaginilor în mass-media, la scurt timp a fost înregistrat un apel la 112 în care o persoană a furnizat informații cu privire la tâlharul surprins în imagini. Astfel, polițiștii au depistat în localitatea Chișoda un tânăr, în vârstă de 26 de ani, bănuit de comiterea faptei. În urma probatoriului administrat în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tâlharul a fost găsit! Și reținut!
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Piaţa muncii, dinamică dar în schimbare. Se caută specialişti în domeniile apropiate tehnologiei, iar nevoia de educaţie devine esenţială. Analiza UPT

Piața muncii din România, în special în domeniile din aria tehnologiei, trece printr-o transformare rapidă, ceea ce determină tot mai mulți profesioniști să își reevalueze abilitățile și să caute oportunități de recalificare. Într-un mediu în care tehnologiile evoluează constant, chiar și cei care dețin un loc de muncă stabil resimt nevoia de a se adapta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Piaţa muncii, dinamică dar în schimbare. Se caută specialişti în domeniile apropiate tehnologiei, iar nevoia de educaţie devine esenţială. Analiza UPT

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

USR Timiş, cea mai importantă organizaţie judeţeană a partidului, a declanşat competiţia internă pentru listele parlamentare, liste care vor fi finalizate până cel târziu pe 21 septembrie. Aproape sigur, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, în timp ce mare favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, fostul preşedinte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş
  În urma publicării imaginilor în mass-media, la scurt timp a fost înregistrat un apel la 112 în care o persoană a furnizat informații cu privire la tâlharul surprins în imagini. Astfel, polițiștii au depistat în localitatea Chișoda un tânăr, în vârstă de 26 de ani, bănuit de comiterea faptei. În urma probatoriului administrat în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tâlharul a fost găsit! Și reținut!
La solicitarea societății de apă și canal Aquatim, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în mai multe zone din oraș, în vederea executării lucrărilor la obiectivul de investiție ”CL13: Execuție rețele de apă și canalizare, Timișoara Nord Lot 2”. Astfel, circulația rutieră va fi închisă pe strada Lorena....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește circulația rutieră în zona Lorena
Weekend-ul acesta Iulius Town sărbătoreşte cinci ani de la inaugurare și, ca în fiecare an, va avea loc o super petrecere, unde toată comunitatea este invitată. Picnic in My Town readuce în Iulius Gardens, Street Food Festival, concerte live susținute de The Motans, Moonlight Breakfast, Mădălina Pavăl Orchestra și alți artiști renumiți, Agenda evenimentului este...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Show de stand-up, concerte live susținute de Mădălina Pavăl Orchestra, The Motans, Moonlight Breakfast, la aniversarea Iulius Town din acest weekend
La fel ca în fiecare an, de Sfânta Maria Mică, stațiunea Buziaș este în mare sărbătoare, cu ocazia Rugii Buzieşene. Evenimentele din cadrul rugii încep duminică, 8 septembrie, de la ora 18.00. Primăria şi Consiliul Local Buziaş împreună cu Casa de Cultură Buzia şi Asociaţia Culturală Izvoraşul organizează duminică, 8 septembrie, Ruga Buzieaşeană. Deschiderea va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duminică, de Sfânta Maria Mică, rugă mare la Buziaş
Proiectul noului stadion al Timișoarei face un nou pas înainte. Primăria a emis autorizația de desființare a celui vechi, acum poate începe efectiv acțiunea de demolare.  Proiectul noului stadion Dan Păltinișanu merge mai departe, astăzi fiind emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive. “Au existat în ultimele luni multe voci care au pus la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive Dan Păltinișanu/Doc.
Turcii de la Bozankaya vor produce pentru Timișoara un număr de 33 de noi troleibuze. Primul urmează să fie livrat orașului în luna aprilie a anului viitor, semnarea contractului pentru producerea mijloacelor de transport având loc joi, la sediul municipalității timișorene. Documentul a fost parafat de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și vicepreședintele Bozankaya, Tufan Ozkan....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bozankaya și Primăria Timișoara au semnat contractul pentru producerea și livrarea a 33 noi de troleibuze/Foto
Top