Comasarea liceelor naste primul scandal

Grupul Școlar de Telecomunicații stă pe un butoi cu pulbere. Părinții și profesorii se opun anunțatei comasări cu Liceul CFR și mutării școlii în cartierul Ronaț. Oamenii spun că, dacă va fi nevoie, vor ajunge până la ministrul Daniel Funeriu, pentru a-și susține cauza.

De la 1 septembrie 2012, liceele CFR și Poșta se comasează. ”Statul major˝ va fi în Ronaț, la capătul tramvaiului 5, într-o școală cu nici 300 de elevi, din care, anul trecut, nu a luat bacalaureatul niciunul. De partea cealaltă, Grupul Școlar de Telecomunicații are sediul în centrul orașului și 600 de elevi, din care peste 30% au trecut examenul maturității. Dascălii care vor preda la școala rezultată din comasarea celor două unități vor fi cei de la CFR. Cei de la Poștă se vor putea prezenta la concursul organizat pentru completarea organigramei necesare instruirii a peste 800 de elevi.
Părinții spun că mutarea elevilor de la Poștă în Ronaț, unde se găsește Liceul CFR, este o manevră care nu ține cont de nevoile sutelor de copii. Profesorii de la Liceul de Telecomunicații se declară stupefiați de inspectorul școlar general Marin Popescu. Ei îl acuză că este un om al intereselor și joacă la două capete. ˝Ei ridică școlile slabe la rang de colegiu. Un internat și un teren de sport nu ridică nivelul actului de învățământ˝, spune unul dintre dascălii de la Poștă. ˝Momentan vom depune mai multe memorii, la Inspectoratul Școlar, Consiliul Local Timișoara, Ministerul Educației. Mergem până la ministru˝, a declarat profesoara Valentina Udrescu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

24 comentarii pentru acest articol

prof marius Tipa a spus: (ianuarie 14th, 2012 at 13:31 )

Iata ca elevii liceului de posta pot invata de la unii din dascalii lor ca este frumos si moral sa acuzi inspectorul general ca ‘joaca la doua capete”. Cate asemenea expresii vor fi invatat acesti elevi … ?
Nu, evident ca nu un internat scolar si un teren ridica un liceu la rang de colegiu, ci multi alti factori, pe care nu ai cum sa ii vezi daca ai mintea obturata de rautati si subiectivism, dar mai ales de interese personale obscure, meschine.
Dand deoparte murdaia de pe mesajul de mai sus ,as vrea sa adaug ceva.
Am urmarit si eu discutiile – aleg deocamdata sa le numesc asa – pe marginea comasarii celor doua scoli, dar mai ales comentariile generate de eveniment, si as vrea sa adaug doua lucruri.
Primul este acela ca am auzit de mult prea multe ori acest „argument” care departajeaza profesorii in functie de calitatea elevilor carora le predau. Se stie ca o prostie repetata suficient de des devine adevar, asa ca as dori sa reflectam putin asupra ei oferind o singura tema de reflectie: daca prostia aceasta ar fi adevarata, atunci Pasteur ar fi ultimul specialist din lume, deoarece a lucrat cu microbi, care – se stie, nu sunt nici macar elevi.

Da, intr-adevar, efortul si munca depuse de un dascal care „duce” un elev de la nota 2-3 la 5-6 sunt demne de ceva mai multa apreciere decat efortul unor dascali care duc un elev de la nota 8,50, la 5-6. Aceste lucruri sunt probabil evidente, sau … sper ca sunt, pana si pentru cei care, in furia lor, denigreaza Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida cu asemenea „argumente”.

Aceasta ma duce la al doilea lucru pe care vreau sa il arat, de fapt este vorba de o rugaminte.

As vrea sa ii rog pe cei care se impotrivesc acestei comasari NU pentru ca scoala romaneasca este data peste cap de ani buni incoace, NU pentru ca in loc sa predam si sa facem scoala, ne ocupam de hartii, NU pentru ca a disparut aproape orice masura coercitiva din dualismul recompensa / pedeapsa iar acum privim mirati efectele si facem statistici sterile, NU pentru ca finantarea pe cap de elev va fi cea mai mare lovitura aplicata invatamantului prin efectele dezastruoase pe care le va produce (altfel, ideea ar fi aproape in regula), NU pentru ca este totusi un lucru neplacut si complicat sa amesteci doua scoli, CI PENTRU ca unii au anumite interese personale, ii rog asadar pe acestia sa reflecteze o clipa asupra rugamintii mele:

Haideti sa nu mai amestecam elevii in problemele personale!

Am folosit pluralul din pura politete formala, deoarece profesorii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida nu fac aceasta. Nici macar profesorii Liceului de Posta nu o fac, in corpore, o fac doar cativa dascali, carora ma si adresez.

Rugaminte
Stimati colegi, dragi profesori, devotati dascali. Daca aveti un interes anume, luptati pentru el cu mijloace cinstite, si nu implicati elevii in lupta dumneavoastra, va rog mult, este un lucru care tine de calitatea morala a unui om, cu atat mai mult a unui dascal.

Explicati-le elevilor dumneavoastra, deschis si cinstit, ca pentru sediul in care acestia invata acum se plateste o chirie foarte mare, a carei plata se afla in restanta de multe luni, explicati-le va rog ca dumnealor sunt beneficiarii unui sistem de educatie gratuit, prin urmare cel care plateste (primaria) decide unde si cum se vor tine orele de curs, chiar daca asta nu convine nimanui, explicati-le va rog ca cei care locuiesc in zone centrale intr-adevar vor parcurge o distanta mai mare pana la noua scoala, dar poate (sesizati politetea din nou?) vor invata in incaperi mai curate, mai bine dotate, cu laboratoare mai performante si mai moderne.

Dar mai ales va rog sa le explicati ca vor avea colegi noi, poate altii cu care au fost obisnuiti pana acum, poate nu. Spuneti-le elevilor dumneavoastra ca vor invata alaturi de copii care poate au avut performante mai slabe in ciclurile scolare trecute si nu neaparat din vina lor, dar poate au parcurs un drum mai lung decat ei, si va invit sa meditati mai mult decat de obicei la acest aspect. Explicati-le elevilor dumneavoastra ca poate si dumnealor vor avea ceva de invatat de la elevi care au parcurs un drum mai lung decat al lor, cu o „performanta neta” mai mare. Definiti-le va rog termenul de „performanta neta” prin efortul pe care UNII dintre acestia l-au facut, anume de a ajunge de la dificultati in scriere si socotit, la locurile 1,2, 3 castigate la olimpiade judetene de fizica, precum si la cele tehnice, pe cand acestea mai existau, ori amintiti-le de la statutul de studenti exceptionali ai absolventilor nostri.

Aratati-le elevilor dumneavoastra, dar poate nu ar strica sa aratati si unor colegi din cancelarie, din fericire doar cativa, ca insultand in mod gratuit viitorii lor colegi, deopotriva elevi si dascali, nu isi dovedesc nici statutul de elevi/educator, nici acela de om, la care cu totii speram sa ii ducem. Am constatat, de aceast data cu dezgust, ca exista si parinti carora ar trebui sa le aratati toate acestea, dar acolo cred ca nu se mai poate face nimic. Parinti pe care i-am vazut improscand cu noroi fara sa stie de ce, sau pe cine, pur si simplu convergent scandalului declansat de cativa profesori.

Va rog toate acestea deoarece noi, profesorii de la Colegiul Leonida asta facem: le spunem elevilor nostri ca vor avea noi colegi, colegi dintre care multi au avut rezultate bune si foarte bune in clasele I – VIII, ca vor cunoaste elevi noi, poate cu mentalitati noi, ca vor avea de invatat unii de la altii, dar mai ales le spunem elevilor nostri ca trebuie sa se comporte civilizat, elegant, precum niste gazde. Sa ii faca pe noii elevi sa se simta cat mai confortabil, sa inteleaga dificultatile prin care acestia trec si sa aiba rabdare pentru a le depasi. Le spunem spre exemplu ca elevii dumneavoastra poate joaca fotbal mai bine, le spunem orice consideram ca ii poate ajuta pe toti sa depaseasca aceste evenimente.

Recunosc cu capul plecat, am fost uneori tentat sa spun altceva, dar mi-am adus aminte la timp ca sunt dascal si ca lucram cu copii, din care speram „sa scoatem” oameni de cat mai inalta tinuta morala, de suficienta tinuta morala incat sa nu comita faptele care m-au determinat sa scriu aceste randuri.

Sa lasam copii sa fie copii, dragi colegi, si sa nu ii implicam in interesele noastre, fie ele si legitime … sau nu.

Cu respect pentru viitorii colegi, le urez „bun venit in casa noastra”, cu speranta si un gand bun.

prof Marius Tipa
Onorat ca face parte din colectivul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, mandru de elevii sai, de colegii sai, de directorul sau, cu speranta in noii colegi.

Perian Simona - prof. Colegiul Tehnic,, Dimitrie Leonida" a spus: (ianuarie 14th, 2012 at 18:47 )

Ma alatur celor scrise de colegul meu si declar si eu ca sunt mandra de elevii de la scoala noastra care s-au comportat onorabil neraspunzand atacurilor si jignirilor venite- din pacate- din partea colegilor de la Posta si Telecomunicatii. Va felicit dragi elevi!!! Sunt mandra de asemenea si de conducerea unitatii noastre scolare si nu de acum am acest sentiment, ci dintotdeauna. Sunt mandra de colegii mei care stiu sa fie cu adevarat dascali. As ruga atat profesorii de la grupul Scolar posta si Telecomunicatii cat si elevii si parintii acestora sa nu mai ,,arunce” vorbe grele la adresa noastra si a elevilor . Inainte de orice stimati viitori colegi, sau NU- nu vrem noi asta- sa demonstram ca suntem oameni. Nu v-am cerut niciodata sa ne caracterizati si -din pacate- nici nu aveti aceasta calitate. Nu ne cunoasteti, nu v-am cunoscut – acum incepem sa va cunoastem, pe unii dintre dumneavoastra- si va rugam sa incetati sa mai faceti aprecieri necalculate. Noi nu vrem decat RESPECT! Copiii de la scoala noastra sunt minunati, asa cum sunt toti copiii . Multumim !

Marusca Alexandru a spus: (ianuarie 14th, 2012 at 19:11 )

Ce pot sa zic sunteti putin cam neinformati noi nu ne mai numim CFR liceul nostru se numeste Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida si sunt de acord cu cei doi profesori si dorim sa nu fim criticati ca este CFR sau ca nu a luat nimeni Bacalaureatul de vina nu sunt profesori. Multumim!

C. M. a spus: (ianuarie 14th, 2012 at 19:56 )

Sustin si eu ce au spus profesorii mei si le multumesc pentru modul in care ne vad si ne apara. Am invatat de la dumneavoastra ce este cinstea si cred ca acest lucru e mai valoros decat procentul de promovabilitate de la bacalaureat. Si, desi nu avem cladirea scolii in centru cred ca am stiut si stim sa fim oameni. Va multumim, stimati profesori.Nu noi vrem aceasta comasare, dar daca va fi sa fie le uram bun venit celor care ne vor calca pragul. Am citit Petitia online declansata de colegii de la Posta si Telecomunicatii si am vazut acolo cata ura si cuvinte urate au scris la adresa noastra. Noi nu suntem nici ciumati , nici gunoaie. Nu va raspund la fel . Si stiti de ce? Pentru ca in acesti 4 ani de cand sunt la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida am invatat de la diriginta mea, un om minunat sa fiu decenta si niciodata sa nu cobor acolo unde altii cred ca sunt pe culmi, in noroi. Sunt mandra ca sunt eleva la acest liceu. CFR- cum il numiti voi/ Dar stiti ceva???? Invatati ca CFR- inseamna CAILE FERATE ROMANE, iar noi nu suntem o regionala. Dar poate pentru a sti …trebuie sa faceti scoala adevarata.

Adrian a spus: (ianuarie 14th, 2012 at 20:02 )

Nu vrem sa veniti la noi. Dar daca veniti noi va uram : Bun venit. Stim ca aveti rezultate bune si va felicitam pentru acest lucru. Rezultatele acelea tot la voi vor ramane. Nu le dati nimanui. Credeti-ne. Noua nu ne trebuie. Stiti de ce? Avem si noi demnitate, avem si noi rezultate …avem si noi cu siguranta ce aveti voi. Si chiar ceva in plus. SCOALA! O zi buna. Uitati-va putin la cum au scris profesorii nostri si apoi la cum au scris ai vostri. Faceti diferenta de calitate. Si poate ar fi cazul sa citeasca si parintii. Elev clasa XII-a B. – Mandru de scoala mea, de profesorii mei.

CLASA XII Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Leonida" a spus: (ianuarie 14th, 2012 at 20:14 )

Suntem cum suntem Si mai buni si mai rai. Dar nu va jignim si asta nu pentru ca nu stim sa facem acest lucru…orice prost stie- dar diferenta o face cultura . Nu va suparati dar promovabilitatea de la bac nu arata cum ca ati fi culti….Cei care au promovat au cam plecat. urmati voi. si daca voi picati si noi trecem, asta inseamna ca voi sunteti prosti si noi destepti? Nu prea cred. Si stiti bine ca nu e asa. Cu multi dintre voi suntem prieteni. Nu va face cinste vocabularul abject folosit. Rusine sa va fie. Am citit petitia online. Mai cenzurati injuriile. sunteti cam manipulati. Nu vedeti? Pacat ca unii sunteti de treaba. Nu ne mai jigniti. MNe mandrim cu profesorii nostri. va multumim pentru exemplul dat.

Alex a spus: (ianuarie 14th, 2012 at 20:24 )

Va multumim domnilor profesori. Asa cum ne dati dumneavoastra exemplul asa facem si noi. Deci…dragi colegi, nu raspundem injuriilor aduse noua si profesorilor nostrii si va rugam sa va cenzurati in aprecieri de acest fel. Nu va suparati pe noi dar dupa ce am citit petitia online declansata de voi NOI NU VA VREM. SUNTETI MULT PREA JOS PENTRU NOI. MULT. Vorbiti urat si jigniti. Si noi stim din astea. Dar …ne abtinem. Si …va uram succes , ba chiar semnam si petitia daca va ajuta pentru ca voi nu putei sa ne ajutati, voi ne faceti de rusine. Sunteti destepti? pai sunteti pentru voi. Dar lasati mai pe altii sa vada asta. RESPECT pentru profii de la noi.
Elev mandu ca e de la C. T. ,,Dimitrie Leonida”

Mandru de scoala mea a spus: (ianuarie 14th, 2012 at 20:32 )

Pentru cei de la posta si telecomunicatii :Nu ne amestecati. Nu ne jigniti. Multumim doamna diriginta pentru cuvintele spuse. Multumim domnule prof. Tipa.
Si multumim celor care vor face sa nu vina acesti elevi la noi. Asa cum suntem noi, nu avem pieptul inrosit de caramida cu care ne lovim, dar nici gunoaiele lor nu suntem . Dati-le Cladirea CNB-ului…dar cred ca si elevii de acolo sunt prea slabi pentru Domniile lor elevii de la Posta si telecomunicatii. NU??? La cum vorbiti/scrieti …cred ca nici o scoala generala …clasele 1-4 nu va mai vor. Pacat. Credeam ca sunteti altfel. Ne jigniti fara sa ne cunoasteti.

Parinte elev Colegiul Dimitrie Leonida a spus: (ianuarie 14th, 2012 at 20:39 )

Va multumim stimati profesori de la Colegiu Dimitrie Leonida pentru ce faceti pentru copiii nostri. De asemenea ca parinte vreau sa spun ca mi-a ramas un gust amar atunci cand un alt parinte al unui elev de la Posta si telecomunicatii pe postul de TV de la Tele Europa Nova a spus ca nu si-ar lasa copilul safie intre cei de la CFR. de ce? Ce au copiii nostri? Dar urmarind discutiile am vazut si petitia online de care scriau copiii de la Dimitrie Leonida. pai dragi parinti…ai copiilor de la Posta si telecomunicati…cititi si voi sa vedeti ce scriu acolo copiii dumneavoastra. Si apoi cititi …si aici . Diferenta e clara. acum va inteleg si va multumesc. Aveti dreptate. Nu va puteti lasa copilul intre ai nostri . I-ar strica. Inca o data multumiri. Sunteti un om cu capul pe umeri. In numele tuturor parintilor va multumesc.

Vesa Estera a spus: (ianuarie 16th, 2012 at 12:25 )

Oare de ce sunt sterse de pe topicul de discutii comentariile care nu convin ? In schimb sunt lasate cele care aduc jigniri si injurii tuturor celor care nu sunt alaturi de cauza lor mareata! Se doreste sa se ascunda adevarul?Au fost voci (inclusiv al unui fost olimpic de la Posta) care deranjeaza? Am postat (pentru cei interesati) comentariul meu (care binenteles a fost sters de pe topicul discutiilor dupa ce am fost acuzata ca jignesc – noi jignim?!!!) pe TION.

prof marius Tipa a spus: (ianuarie 16th, 2012 at 18:00 )

Vizitati pagina web a petitiei online lansata de un cadru didactic de la liceul de posta si constatati ce limbaj si atitudine au domniile lor: injuraturi ordinare, limbaj de mahala, atacuri lispite de demnitate („ma injosesc sa invat alaturi de cei de la CFR”, spune un domn, in timp ce eu cred ca singurul lucru injositor este aceasta afirmatie), trimiteri la zone intime … toate comentariile fiind sustinute de administratorii paginii web. Cam aceasta este diferenta reala dintre elevii celor doua scoli, si o puteti constata – pana nu vor fi sterse aceste injurii.
cunosc profesori de la liceul de posta si sunt oameni si dascali absolut in regula, am cunoscut elevi de acolo, care sunt absolut in regula.
I-am cunoscut inclusiv in calitate de musafiri ai Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida, ca beneficiari ai proiectului international initiat de noi.
S-au purtat normal si nu parea ca distanta sa fie un impediment. Le-a placut, ca dovada au revenit si anul urmator. Au lucrat foatre bine cu elevii nostri, s-au inteles minunat, cu o exceptie, ma rog, nu o detaliez intrucat nu le face cinste si nu doresc sa atac pe nimeni.
Atunci nu au fost probleme, de ce ar fi acum ?

...... a spus: (ianuarie 17th, 2012 at 14:56 )

Domnule Marius Tipa… Daca este asa cum spuneti dumneavoastra ca pentru Posta se plateste chirie mare atunci pentru Colegiu sau Arte ce chirie se plateste? Este cumva mai mica? Eu nu cred.
Din cate stiu eu chiria de la Colegiu ajunge la 30 000 de euro. Asta e chirie mica? Pe cand posta ajunge undeva la 3000 de euro.

Maria a spus: (ianuarie 17th, 2012 at 14:58 )

Domnule Marius Tipa… Daca este asa cum spuneti dumneavoastra ca pentru Posta se plateste chirie mare atunci pentru Colegiu sau Arte ce chirie se plateste? Este cumva mai mica? Eu nu cred.
Din cate stiu eu chiria de la Colegiu ajunge la 30 000 de euro. Asta e chirie mica? Pe cand posta ajunge undeva la 3000 de euro. De ce nu se muta Colegiu la CFR?

prof marius Tipa a spus: (ianuarie 18th, 2012 at 18:25 )

Pentru doamna / domnisoara Maria: nu contest ce spuneti dvs., este foarte posibil ca pentru alte scoli sa se plateasca chirie mai mare, si daca o afirmati, eu nu contest. Intrebati de ce nu se muta Colegiul la Leonida – sa ne obisnuim cu numele nou, va rog. Pai sa va spun parerea mea ?
Eu cred ca nu ar trebui sa se mute nimeni, cred ca este o mare, uriasa greseala sa se amestece scoli, sa se mute si sa sa se schimbe tot, mereu. Cred ca de mult lucrurile se schimba mult prea des in scoala romaneasca si ar fi nevoie de stabilitate, mai cred si ca legea educatiei este o mare, imensa greseala, cred multe. Dar ce conteaza ce credem noi, dvs sau eu ?
Pe mine ma interesa doar sa nu imi fie jigniti elevii ori colegii.
O seara buna, sarumana

cristina a spus: (ianuarie 20th, 2012 at 20:32 )

pai daca elevii sunt asa de cinstiti de ce nu se gandesc la viitorul lor si sa invete…si nu crd ca este normal ca un liceu de media 4(de admitere- dimitrie leonida) sa fie comasat cu un liceu de media 7,20 de admitere(posta) .daca termini cfru, pardon,colegiul dimitrie leonida, unde o sa lucrezi?vanzator de bilete in gara sau ceva de genu’….asa ca ar trebui ca cei de la dimitrie leonida sa vada diferenta destul de mare intre posta si dimitrie leonida…ar trebui sa va puneti in locul nostru…si nu cred ca vi se pare normal ca dimitrie leonida, cu elevi pe jumatate, cu media aproape pe jumatate, cu o pozitionare departe de ,sa ne absorbiti voi pe noi, noi sa nu mai existam…asa ca va rog sa ne intelegeti…….am intrat la posta vrem, sa terminam la posta…
si , daca vad ca tot nu vreti sa ne comasam cu voi(foarte bine) semnati petitia online http://www.petitieonline.com/desfiintare_grup_scolar_posta_si_telecomunicatii_timisoara

Valentina Udrescu a spus: (ianuarie 21st, 2012 at 12:04 )

Daca chiar se doreste comasare, am initiat impreuna cu colega mea o nou petitie pt cei care sunt de acord, va rog sa o semnati http://www.petitieonline.com/dadesfiintarii_grup_scolar_posta_si_telecomunicatii_timisoara#form

Elev a spus: (ianuarie 21st, 2012 at 12:06 )

Domana Udrescu sa nu uitati sa ii spuneti la Domnul Ministru ca daca se realizeaza comasare nu ve-ti mai putea deveni directoare, sa ia atitudine si sa faca ceva in priviata asta, ca doar va doriti de foarte mult timp lucrul acesta

Elev Colegiul T DM -clasa XII a spus: (ianuarie 22nd, 2012 at 11:29 )

Pentru Doamna/ Domnisoara Cristina

Vanzator la bilete …???? Si care ar fi problema? Sau dumneavoastra sunteti Manager General la …. , si toata lumea ar trebui sa fie asta. Dar sa revenim: Din nou cred ca e necesar sa va cer sa va informati. In cadrul Colegiului exista doua specializari. Una este aceea de SERVICII…si ghiciti unde ne-am facut practica si unde vom fi si in februarie anula cesta? La oficiul Postal Central …adica langa dumneavoastra, sau langa scoala pentru care pledati _din acest punct de vedere toata cinstea, dar pledati fara sa acuzati pe altii- , air anul trecut practica am facut-o la Directia Financiara. Va mai spunem ca, o parte dintre noi avem Certificate Europene de calificare fiind in parteneriat cu un trust german si fiind examinati in Germania. Am stat acolo o luna. Dar sa lasam asta…trecem mai departe. Eu , de ex. sunt elev cu rezultate la cocursuri internationale de creatie literara. Deci…nu generalizati, iar colegii mei poate nu sunt interesati toti sa ia bacalaureatul…asa cum si la dumneavoastra aproape 80% nu au fost. Acesta ar fi un aspect, al doilea si demn de luat in seama este: ultima medie de intrare la dumneavoastra este mai mare decat prima de la noi. CORECT! RESPECT! Atunci, cum se face ca totusi promovabilitatea este atat de mica la bacalaureat? ?? Si …din nou date eronate : nu suntem jumatate cat dumneavoastra, suntem 481. Nu NOI AM CERUT COMASAREA!!!! NOI VA INTELEGEM!!! DAR LUPTATI CURAT, FARA SA MAI ATACATI ELEVII SI CADRELE DIDACTICE DE LA NOI!!!! Ne-am saturat. Sunteti mai buni. Ft bine. Ramane a dumneavoastra desteptaciunea. Dar lasati-ne pe noi in prostia noastra si fi-ti dumneavoastra cei inteligenti si extraordinari prin atitudine si moralitate.

Elev Colegiul T DM -clasa XII a spus: (ianuarie 22nd, 2012 at 11:37 )

Pentru Doamna / Domnisoara Cristina

Nu semnam petitia pentru ca, fara suparare ar insemna sa fim in acord cu dumneavoastra in ceea ce ati spus despre noi. Ati mai spus ca avem noi nevoie de dumneavoastra sa supravietuim. Nu, credeti-ma ca NU. In cazul va retrageti cuvintele jignitoare adresate noua, elevilor si cadrelor didactice adresate prin intermediul massmedia atunci , cu siguranta Liceul dumneavoastra va avea sprijinul nostru. Da, a adevarat ca NOI in momentul de fata nu va mai vrem. E adevarat, dar daca veniti…sunteti pe teritorul nostru…noi suntem acasa , nu ne afecteaza atat de mult, daca nu veniti…e bine. NOI, elevii Colegiului DM am ajuns la concluzia ca ne e oricum bine.
Va uram sincer, MULTA BAFTA!

Elev Colegiul T DM -clasa XII a spus: (ianuarie 22nd, 2012 at 11:39 )

Am sesizat ca am cateva greseli. Am postat fara sa corectez. Imi cer scuze . Respect!

elev Colegiul Dimirie Leonida a spus: (ianuarie 22nd, 2012 at 11:42 )

Doamna Udrescu in petitia spuneti NU …suntem acuzati de catre elevii de la scoala dumneavoastra ca noi am initiat-o. Va rugam frumos sa le comunicati adevarul. Va multumim.

NU suntem genul care se razbuna in acest mod josnic.
Va multumim.

elev mandu de scoala lui COLEGIUL TEHNIC DIMITRIE LEONIDA a spus: (ianuarie 22nd, 2012 at 11:45 )

DECI NU NOI AM INITIAT SPUNETI DA DESFIINTARII …

Sa stie Lumea. Noi nu suntem ca voi!!!!

Prof Marius Tipa a spus: (ianuarie 22nd, 2012 at 13:26 )

O noua informare se impune: elevii nostri beneficiaza de certificat de calificare european numit Europass,cu care se pot angaja in meseriile in care noi ii pregatim. E obositor sa tot urmaresc dejectiile revarsate in presa, nu ati dori sa va informat, totusi ?

Nustresa a spus: (februarie 18th, 2012 at 09:33 )

Inalta calitate a invatamantului de la Posta si genialii sai elevi pot fi vazute aici: http://www.youtube.com/watch?v=BF2B154mrP8

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Autostrada A1

Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1

La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
La finalul anului precedent, Compania Național de Administrare a Infrastructurii Rutiere le făcea o surpriză neplăcută șoferilor care circulau pe autostrada A1. Nu mai puțin de patru parcări erau închise, așa că cei care aveau … nevoi trebuiau să mai meargă niște kilometri buni pentru a rezolva problema. De scurt timp parcările s-au redeschis, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Compania de Drumuri a pregătit 11 milioane de lei pentru paza și curățenia spațiilor de servicii de pe autostrada A1
Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția de 100 de ani de excelență în educație și cercetare, dar și de colaborare foarte bună cu mediul economic. Tradiția în domeniul mașinilor hidraulice, domeniu în care Aurel Bărglăzan a fost un adevărat pionier și creator de școală, dusă la prestigiu internațional de academicianul Ioan Anton, este continuată azi de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere internaţională. Un succes notabil pentru o echipă UPT în domeniul maşinilor hidraulice
Primăria Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor. Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. ”În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara se luptă cu căpușele
Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, s-a trezit peste noapte, la mii de kilometri distanță, că e zburat de pe postul de președinte al PNL Timișoara. Pentru simplul fapt că l-a “jenat” pe cel care speră să redevină primar al orașului, Nicolae Robu, din nou în urma unei alianțe de nevoie, nu ideologică, cu cei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Tabără dă de pământ cu Nicolae Robu, după ce acesta l-a zburat de la conducerea PNL Timișoara
O adevărată revoluţie în PNL Timiş! Nu doar Alin Nica şi Cosmin Tabără au fost demişi din funcţiile de lideri ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, ci întregul Birou Permanent Judeţean (BPJ) a fost dizolvat. În Biroul Permanent Naţional a fost desemnat un nou Birou Judeţean, în care a fost cooptat şi Nicolae Robu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost dizolvat întregul BPJ al PNL Timiş! Dănuţ Groza a demisionat din funcţia de secretar general înainte de-a fi demis. A revenit Nicolae Robu în BPJ
Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cine sunt noii şefi ai PNL Timiş şi PNL Timişoara. Ce legături au Vasile Blaga şi Cristian Buşoi cu Timişoara
Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara
Un număr de 207 dintre cele 341 proiecte depuse în cadrul programului TimCultura 2024 al Consiliului Județean Timiș au fost acceptate pentru finanțare de către comisia de selecție. Suma totală solicitată s-a ridicat la 14.700.000 lei, iar bugetul disponibil pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural – artistice și de tineret este de 6.150.000 lei, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 207 proiecte au fost selectate de CJ Timiș pentru a primi finanțare prin TimCultura
Top