Oferta de „popa”: blesteme contra cost si slujbe anti-vraji / FOTO

Face bani frumoși de pe urma naivilor din vestul țării. Îi amețește cu vorbe frumoase și îi face să scoată din buzunare ultimii lei. Totul, fără nicio remușcare, sub promisiunea că scoate vrăjile și dracii din viețile lor. Este povestea unui fost preot ortodox care, contra cost, aruncă blesteme și ține slujbe pe care nu le veți auzi în biserici.

De mai bine de 15 ani, un fost preot ortodox care s-a autoexclus din biserică ține, pe unde apucă, slujbe care, în mod normal, nu se fac. S-a tot mutat dintr-un cartier într-altul, iar acum a ajuns în zona Rebreanu. A închiriat o parte din vila unor romi, pe strada Lidia, la numărul 13. Casa e ușor de găsit: „E cruce pe ușă, acolo stă popa”.
La primul nivel sunt niște icoane și un soi de altar. La etaj, două încăperi care comunică printr-o ușă largă. Pe pereți sunt icoane și portrete ale „slujitorului Domnului”. Toate sunt aurite. „Părintele” Doru Cristoi stă la birou, îmbrăcat în odăjdii, desigur, aurite și bea tacticos cafea. În dreapta și în stânga lui, cu frunțile pe podea, sunt vreo 15 oameni, înghesuiți unul în altul. Pe masă, sute de bancnote albastre, de 100 de lei. „Schema” e simplă: din când în când, oamenii se ridică, îi sărută mâna sau crucea de la gât și pun banii pe masă. Nimeni nu cârtește.
Preotul mă întreabă dacă e prima data când vin. Îi spun că da și că am mari probleme la serviciu. Plin de har, mă întreabă cu cine. Eu spun că șeful îmi face viața amară. Urmează revelația: „La început era o relație foarte intimă între tine și el. Văd un bărbat înalt și dumneata aici. Aici este buba care te-a adus la mine”. Îi dau apă la moară și confirm povestea, în care apare, din spusele lui Cristoi, și o fostă secretară brunetă. Concluzia: „trebuia să umbli de mult la Dumnezeu”. Actul de divinație continuă: familia mea e de undeva de la munte și vizualizază sediul firmei în care lucrez. Adepții lui sunt în extaz. Evident, totul e o invenție în ceea ce mă privește. Evident, tot fabulații sunt și „viziunile” lui Doru Cristoi, pentru care oamenii plătesc bani grei. Fostul preot le spune că va ieși puțin să discute cu mine separat. Imediat, câțiva se ridică, îi pupă mâna, pun bani pe masă, iar o femeie se grăbește să-i adune.
Bărbatul e suficient de abil să mă cheme la slujba de după-amiază, ca să-mi spună că numai cu ajutorul luI Dumnezeu se repară răul. Îmi recomandă să-l trec pe șeful cel rău pe pomelnic, ca să-i facă niște rugăciuni speciale. Cam așa începe povestea fiecărui amărât care își lasă banii pe masa fostului preot. Unii îl frecventează de ani buni. Una din victimele lui, acum pensionară, a fost chemată la rugăciuni și slujbe timp de 15 ani. Totul, spre disperarea copiilor ei, fiindcă femeia dădea mare parte din pensie ca donație către cel care îi spunea mereu că are vrăji grele făcute pe casă și doar așa pot fi combătute.

Autoexclus din rândul ortodocșilor, Doru Cristoi încasa, cu ani în urmă, potrivit presei care a consemnat mărturiile adepților lui, sute de euro de la creduli. În 2001 a trecut la greco-catolici. În 2003 slujea din nou, underground, la Timișoara, în diverse case puse la dispoziție de adepți. A mai slujit apoi lângă Simeria, iar acum, conform informațiilor de la Mitropolia Banatului, aruncă blesteme contra cost la Arad. Potrivit celor care îl frecventează, Cristoi acceptă ca plată pentru serviciile sale nu numai bani, ci și produse. „Am văzut oameni care i-au adus ce aveau ei pe acasă: găini, făină, țuică sau vin. Le primea pe toate”, ne-a mai spus o persoană care a apelat anul trecut la serviciile lui.
Conform deciziei Sinodului local, întrunit zilele trecute, Doru Cristoi va fi trimis în judecata consistoriului eparhial. La Mitropolia Banatului au ajuns mai multe reclamații pe numele lui, privind practici „neortodoxe”, mai exact afurisirea unor oameni, la cererea rivalilor acestora, contra cost.

Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

don quijote a spus: (februarie 10th, 2012 at 10:11 )

la fel e unul la RATT

Sanchi Panza a spus: (februarie 10th, 2012 at 13:50 )

Da’ catzi or fi la Primarie ?

ghici? a spus: (februarie 10th, 2012 at 21:40 )

io stiu unu care face pe episcopu si care cere sute de euro pt sfintiri de vile si cununii cu staif!
isi spune paisie si doreste sa l cateriseasca pe popa cristoi…
de vina este numai INVIDIA !
problema este ca si popa cristoi este un sarlatan da nici cu uzurpatorul paisie nu imi e frica !
apropo, ce spune ips nicolae, cel care l a hirotonit pe cristoi si care tace malc?!

elena a spus: (iulie 20th, 2012 at 12:07 )

CINE SUNTETI VOI , SA JUDECATI PE SLUGA ALTUIA ? ACEST PREOT ALES DE DUMNEZEU SI INSEMNAT CU SEMNUL SF CRUCI SI-A CASTIGAT PRIN RUGACIUNE SI SMERENIE DARURILE DATE DE BUNUL DUMNEZEU , DARURI CARE NU SE DAU DECAT CELOR CUVIOSI.ASA CA NU MAI JUDECATATI VOI ACEST PREOT CARE NU A FACUT DECAT BINE SI A AJUTAT ATATIA OAMENI PRINTRE CARE SI PE MINE. RUGATIVATI LA BUNUL DUMNEEU SA NU AVETI NECAZURI SI PROBLEME IN LUME PENTRU CA OMUL NUMAI CAND E LOVIT SI MISTUIT DE NECAZURI IL CAUTA PE DUMNEZEU SI ATUNCI O SA CAUTATI SI VOI UN PREOT CUM ESTE PARINTELE DORU CARE SA VPOATA AJUTA.DACA A-TI AVEA MACAR UN PIC DE CREDINTA A-TI INTELEGE CA DOAR DUMNEZEU NE JUDECACA PE TOTI SI DA FIECARUIA DUPA CUM MERITA.ASA CA NU MAI JUDECATI PE ALTII ANALIZATIVA FIECARE IN OGLINDA CA TOTI SUNTEM CHIPUL SI ASEMANAREA CU DUMNEZEU IAR CAND CAND CONSTSTATI CA ARATATI URAT SA STITI CA SUNTETI DEPARTE DE DUMNEZEU.DECAT SA JUDECATI MAI BINE VA ANALIZTI PE VOI DACA NU CUMVA VOI SUNTETI CEI PACALITI DE CEL CU CORNITE SI NOI CARE ILCAUTAM PE PARINTELE DORU. DACA A-TI MERGE MACAR LA BISERICA NU A-TI MAI VORBI ASA .DUMNEZEU SA VA IERTE PENTRU CA IL JUDECATI PE PARINTELE DORU CRISTOI.IARTAI PARINTWE DORU CA NU STIU CE FAC!

camelia a spus: (octombrie 22nd, 2012 at 08:33 )

cel ce a scris acest articol este un prost si un om rau intentionat.in primul rand ar trebui sa stii sa parintele Doru nu procedeaza asa cum ai descris tu in acest stupid articol.am ajuns la dansul printr-o imprejurare norocoasa si de atunci m-a ajutat mereu fara sa ceara nimic in schimb. daca am dat, am facut-o pentru ca asa am simtit.si la biserica dai.se pare ca nu esti un om umblat la biserica. pentru mine esti un om incult si complexat care cauta sa atraga in orice mod atentia

srdjan a spus: (ianuarie 5th, 2013 at 18:10 )

zdravo

srdjan a spus: (ianuarie 5th, 2013 at 18:50 )

Cum as putea contacta pe parintele Doru Cristoiu?POTE SA MA AJUTE CINEVA CARE ARE NUMARUL LUI DE CELULAR SAU ADRESA CUMVA MI AR FI DE AJUTOR?MULTUMESC TUTUROR PENTRU ORICE INFORMATIE! VA ROG SA MA CONTACTAI PE ADRESA srckyon@hotmail.com

LIVIA a spus: (iunie 29th, 2013 at 23:40 )

cum puteți spune asemenea lucruri despre părintele DORU este un sfînt a salvat multă lume de boli nu știți cine este nu face decît bine la toată lumea,ajută și se roagă mult sînteți niște păcătoși fără credință.

Andreea a spus: (iulie 21st, 2013 at 06:23 )

Este foarte adevarat ca acest preot este un escroc care manipuleaza si inseala bietii amarati care cauta o rezolvare in problemele lor
, feriti-va de el !!!

Nick Slave a spus: (iulie 21st, 2013 at 09:29 )

Si pe mine m-a ajutat, m-a facut tare-n AX

Cristian a spus: (noiembrie 1st, 2013 at 00:30 )

Este foarte adevarat ca merg la dumnealui oameni cu probleme pe care ii sperie de moarte pentru ca, mai apoi, sa le rezolve problemele contra unor sume fabuloase. Nu dumnealui cere ceva, oamenii dumnealui comunica tarifele, care te fac sa lesini. Insa nici dumnealui nici oamenii dumnealui nu obliga pe nimeni la nimic. Alegerea ne apartine!

valeria Tamas a spus: (mai 12th, 2014 at 14:18 )

Doamne Dumnezeule cum puteti spune ca acest om este sfint nu va inteleg aveti ochii legati? Aceasta persoana a facut din nepoata mea o persoana pe care nu o cunoaste nimeni. Nu are nevoie de mama ei de frati de nepoti de vecini. Si cel mai trist este ca sora mea matusa ei ia oferit nu mai bine zis ia dat o casa de cel putin € 35.000 si nici nu ii deschide usa nu se duce sa vada cum ii este. Deci este plina de duhul satanei nu al mintuitorului nostru la fel ca si preotul vostru . Dar va rog nu il mai numiti preot ca el nu e cu D-zeu ci cu satana. Care preot te invata sa urasti pe aproapele tau spunetimi si mie? Un preot te invata doar la bine si te binecuvinteaza fara sute de lei.Acest vrajitor vrea doar banii vostri si in spatele vostru ride. Deci treziti-va din somn.

iasmina a spus: (septembrie 24th, 2014 at 09:42 )

acest popa este cel mai excroc am fost la el din curiozitate .isi bate joc de oameni ii pune sa stea in genunchi aproape 2 ore si cand ii gata slujba ii cheama pe rand la el si ii pune ii genunchi fiecare spate in spate si trebe sa stai cu capu pe omu din fata ta si te intreaba simtiti caldura . sa- l ia dracu de sarlatan in loc sa ajute oameni el ii excrocheaza rusine domnu cristoiu

gabriel a spus: (ianuarie 22nd, 2015 at 20:20 )

daca ti se pare ca parintele doru cristoi isi bate joc de oameni pt. ca ii pune sa stea in genunchi aproape 2 ore, inseamna ca nu ai inteles nimic. de fapt nici nu aveai cum daca ai fost o singura data. daca parintele i-ar fi dus pe oameni intr-un club, discoteca, bar, etc…., unde sa bea, sa se dea in spectacol timp de 2 ore, pobabil ai fi fost de acord si ai fi considerat ca nu este un sarlatan, ci „de gasca”. habar nu ai cine este OMUL acesta şi ce dar i-a dat Dumnezeu. mie, ca multor credinciosi de la capela, nu ni se pare exagerat statul in genunchi timp de 2 ore, pentru ca ne rugam in fiecare zi, in medie o ora si, bineinteles, in genunchi. iar cand ne cheama pe rand, primim din darul pe care l-a primit. tocmai de aceea, cei care mergem in continuare la capela, de ani de zile, am vazut multe minuni infaptuite de parinte si ne-am rezolvat probleme ce nu le putea rezolva nimeni.
va asigur ca parintele nu a fost, nu este si nu va fi un escroc. asa ca mai bine nu mai faceti aprecieri gratuite.

gabriel a spus: (ianuarie 22nd, 2015 at 20:21 )

daca ti se pare ca parintele doru cristoi isi bate joc de oameni pt. ca ii pune sa stea in genunchi aproape 2 ore, inseamna ca nu ai inteles nimic. de fapt nici nu aveai cum daca ai fost o singura data. daca parintele i-ar fi dus pe oameni intr-un club, discoteca, bar, etc…., unde sa bea, sa se dea in spectacol timp de 2 ore, pobabil ai fi fost de acord si ai fi considerat ca nu este un sarlatan, ci „de gasca”. habar nu ai cine este OMUL acesta şi ce dar i-a dat Dumnezeu. mie, ca multor credinciosi de la capela, nu ni se pare exagerat statul in genunchi timp de 2 ore, pentru ca ne rugam in fiecare zi, in medie o ora si, bineinteles, in genunchi.

Stefi a spus: (mai 22nd, 2016 at 14:41 )

Cum ziceti de el ca face preotul…ca nu face asa ceva! Poate la cine s apropiati dar stiu ca nu. Nici macar psalmi. Daca sti asa ceva pe cineva iata ca sunt curioasa cine ar face si trimiti date

mindru a spus: (mai 13th, 2018 at 19:31 )

as dori si eu adresa lui cum as putea lua leg cu el il cunosc io am mai fost la el cind era la deta cine ma poate ajuta cu adresa

Rodica a spus: (ianuarie 23rd, 2022 at 20:12 )

Știe cineva unde îl pot găsi pe preotul Cristoiu Doru?

Pop mihai a spus: (februarie 8th, 2023 at 23:55 )

Buna seara prietena mea are nevoie de ajutor fostul soț a fost la un popa și ia făcut farmece ce este de făcut mulțumesc ast ras cat mai repede

Pop mihai a spus: (februarie 8th, 2023 at 23:56 )

Buna seara prietena mea are nevoie de ajutor fostul soț a fost la un popa și ia făcut farmece ce este de făcut mulțumesc ast raspuns cat mai repede

Tisa, Dunăre, Prut, Marea Neagră - limitele județului Vaslui a spus: (februarie 9th, 2023 at 13:37 )

Citind comentariile de-aici, mi-a revenit, amar, foarte amar, regretul de-a nu fi emigrat în 1990 !!!!

Da, USL și AUR sunt majoritare pe bune, fără STS.
IQ este mereu minoritar. Foarte minoritar.
Nici credința nu prea băltește la noi, e doar pansament. Ultimul. Dac-ar fi multă și vie, mediul nostru n-ar fi atât de depresiv, violent și stupid.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

ENEL
Enel

Cele mai citite articole


gauss-topografie-timisoara_728x90px

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Siguranța alimentelor, abordată de Universitatea Politehnica Timișoara în cadrul unui concurs pentru tineri

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului pregătește un interesant concurs pentru elevi. “Siguranța Alimentelor și Tinerii – PolySafeFood”, ediția a patra, are loc în format online, pe 7 iunie. Prin organizarea acestui eveniment, Universitatea Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Siguranța alimentelor, abordată de Universitatea Politehnica Timișoara în cadrul unui concurs pentru tineri
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Mii de puieți au fost plantați de o companie din domeniul automotive la Timișoara

Unul dintre principalii investitorii germani din Timișoara a desfășurat mai multe activități de împădurire în județele Iași și Timiș, precum și în amenajarea spațiilor verzi ale fabricii din Carei. Peste 4000 de puieți au fost plantați de aproximativ 300 de voluntari din cadrul companiei. La Timișoara, Continental a acoperit mai multe hectare de pământ cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de puieți au fost plantați de o companie din domeniul automotive la Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Evenimentul care reunește trei festivaluri, Flight Festival, VEST FEST și Magnetic Festival se apropie de debut. În perioada 16 – 18 iunie la Aerodromul Cioca de lângă Timișoara va apărea un „oraș” în afara Timișoarei, va fi un weekend plin de muzică de toate genurile, tehnologie și acțiuni sustenabile oferite de fiecare dintre cele 3...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai puțin de o lună până la debutul District 23. Trei festivaluri sunt pregătite pentru timișoreni
Universitatea Politehnica Timișoara, prin Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului pregătește un interesant concurs pentru elevi. “Siguranța Alimentelor și Tinerii – PolySafeFood”, ediția a patra, are loc în format online, pe 7 iunie. Prin organizarea acestui eveniment, Universitatea Politehnica Timișoara se alătură campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Siguranța alimentelor, abordată de Universitatea Politehnica Timișoara în cadrul unui concurs pentru tineri
Unul dintre principalii investitorii germani din Timișoara a desfășurat mai multe activități de împădurire în județele Iași și Timiș, precum și în amenajarea spațiilor verzi ale fabricii din Carei. Peste 4000 de puieți au fost plantați de aproximativ 300 de voluntari din cadrul companiei. La Timișoara, Continental a acoperit mai multe hectare de pământ cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mii de puieți au fost plantați de o companie din domeniul automotive la Timișoara
Semnalistica stradală a Timișoarei va deveni o rețea interconectată, unitară, la nivelul întregului oraș, care să valorifice patrimoniul arhitectural și istoric al orașului și să servească la informarea și orientarea eficientă a locuitorilor și a turiștilor. Aceștia vor putea explora pe jos sau cu bicicleta istoria locală, arhitectura și parcurile orașului, folosind un sistem de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara primește un nou sistem unitar de semnalistică stradală
În acest weekend vor avea loc peste 100 de experimente din domenii precum astronomie, neuroștiință, genetică și evoluție, biologie, chimie, matematică, informatică și robotică, fizică, geografie și științele pământului. Cercetători și studenți români din diaspora se reunesc în cadrul Romanian Science Festival, sâmbătă, 27 mai 2023, începând cu ora 11.00, până la ora 17.00, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Secretele universului științific, descoperite la Iulius Town! Peste 100 de experimente din domenii precum robotică, informatică și astronomie
Timișoara va avea un Centru pentru Arși, o clădire nouă, care va putea îngriji șase mari arși și șase arși intermediari. Reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai constructorului au semnat contractul de construire a noii clădiri în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu». Investiția constă în construirea unei clădiri noi, în care să...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara pot demara lucrările la noul Centru pentru Arși de la Spitalul Județean
22 iunie 2018. Nicolae Ciucă, şef al Statului Major al Apărării: „Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva (…) Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Onoarea pierdută a Generalului Ciucă. De la “nu voi face politică” la preşedinţia PNL şi de la “îmi depun mandatul” la “nu-mi depun mandatul”
Top