Penurie de candidati la Primaria Timisoara

Fapt fără precedent: cu trei luni înaintea alegerile locale, lista candidaților pentru scaunul de primar al Timișoarei este aproape albă. Ca exemplu, în 2008 au fost 12 candidați pentru acest scaun, iar în 2004 s-au înregistrat nu mai puțin de 14 competitori. Pentru alegerile din acest an există o singură certitudine, și aceea contestată pe la colțuri. Este vorba de președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, singurul care și-a anunțat o participare categorică la alegeri. Ce-i drept, un lucru care nu prea încântă aripa Grindeanu-Țoancă din PSD, aripă cu acces la resursele primăriei și căreia i-ar conveni foarte mult încă o tură cu actualul edil, considerat mai detașat, ca să folosim un eufemism, de problemele primăriei. Că veni vorba de primar, este de așteptat și anunțul candidaturii sale. Problema lui Gheorghe Ciuhandu este însă lipsa unui partid. Mai ales că, recent, justiția a dat o decizie favorabilă (s-ar părea și definitivă) aripii Aurelian Pavelescu din PNȚCD. O candidatură independentă, așa cum vehiculează unii, este greu de anticipat, atâta timp cât Ciuhandu are nevoie de niște oameni în consiliul local. Așa că edilul continuă să negocieze cu PSD și PD-L, partide care, în percepție populației, sunt cele mai corupte din România. Or, Ciuhandu se recomandă cel mai moral politician de la Mahatma Gandhi încoace. Ar mai fi soluția unei candidaturi sprijinite de camarila care s-a format în jurul lui, cu Cojocari, Culiță, Orza, Ciupa etc, dar și oameni care au profitat mult în cei 16 ani de când Ciuhandu e primar, precum Vișinel, Ionelaș, Dan Azgur (cel cu acvariul din centru) și alții.
Principalul partid de guvernământ, PD-L, e departe de a-și fi rezolvat problema candidaturii la Primăria Timișoara. Ar vrea șeful organizațieio municipale, Ovidiu Ciuhandu, dar se pare că nu-l vrea partidul. Sau, mă rog, șefii filialei. Liderul PD-L Timiș, „Brandul” politicii bănățene, Constantin Ostaficiuc, promitea solemn că ultimul termen pentru anunțarea unui candidat va fi finalul lunii ianuarie. Care a trecut demult. Între timp, Ostaficiuc pare mult mai preocupat de ANI și alegerile de la UMF. În schimb, mulți din partid ar alege soluția facilă, respectiv sprijinirea candidaturii edilului Ciuhandu. Deputatul Gheorghe Ciobanu s-a și grăbit să anunțe „candidatura cu barbă” chiar într-o conferință de presă. Interesant este faptul că gruparea adversă lui Ciuhandu din PNȚCD și-a antamat deja un loc la remorca PD-L în construcția Mișcarea Populară. Or, venirea lui Ciuhandu and co ar putea produce din nou pupături în Piața Endependenței între Rodica Vlad și edil. UNPR, partid intrat prin efracție în parlament, așteaptă să vadă dacă va merge cu propriul candidat sau împreună cu PD-L. Oricum, propriul candidat nu există. Și nici al PD-L. Probabil își va încerca șansele cu vreun candidat scos din căciulă și Partidul OTV. Evident cu șansele pe care le are Magda Ciumac să ajungă ministrul Culturii, iar Ogică, ministrul Finanțelor. În rest, la nivelul zvonurilor se vorbește de câteva candidaturi independente. Cea mai probabilă ar fi a lui Ovidiu Ciuhandu, în cazul în care nu obține suportul propriului partid. Cum perioada până la alegeri e foarte scurtă, e puțin probabil să mai apară vreun candidat ieșit din spuma mării și care să conteze cât de cât. Prin urmare, aproape sigur, alegerile la primărie se vor reduce la o confruntare între Ciuhandu și Robu, între imobilism și dinamism, între vechi și nou, între nepăsare și nerăbdare.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

doina a spus: (februarie 26th, 2012 at 13:28 )

sa inceapa spectacolul. poate ca noul ar trebui acceptat de timisoreni, cu precizarea ca robu ar trebui sa coboare putintel cu picioarele pe pamant.

Observator a spus: (februarie 26th, 2012 at 13:56 )

Umbla vorba prin targ ca Ostaficiuc, in eventualitatea ca nu se va intelege cu celalalt barbos, de la primarie si in dorinta de a scapa de orice parere critica din interior, il impinge in lupta pe dl prof univ Valeriu Tabara, fostul ministru al agriculturii, doar ca acesta sa fie infrant inlupta cu Ciuhandu Gh si a avea motiv sa-l inlature din orice pozitie detinuta. Rusine Ostaficiuc; tot ce stii sa faci e sa distrugi si sa vinzi totul; asta ai facut cu pencoopul, partidul, judetul si acum vrei si cu orasul (ca si cand nu ajunge cat ne-a furat clica aluilalt barbos)

Mircea a spus: (februarie 26th, 2012 at 15:14 )

Buna analiza, Ino! Trebuia sa mai adaugi si grupurile de interese locale cuplate la echipa Grindeanu-Toanca-Stoia care il vor cu orice pret pe Ciuhandu inca o tura, nu de alta dar e bine sa stea la „geam” si ei sa incaseze nu pensia, ci milioanele de euro de la bugetul local. Atat de multi bani is in joc incat echipa tanara de la PSD Timisoara e dispusa sa renunte la orice pentru partid doar sa ramana Ciuhandu candidat si Grindeanu Toanca Stoia consilieri. Atat si nic mai mult restul consilierilor psd sa se duca unde or vedea cu ochii. Un lucru e important ca banii sa ramana la cei trei!!!!!!!!!!

mirna a spus: (februarie 26th, 2012 at 20:47 )

@ Observator: stimabilul Ostaficiuc este un om foarte iubit, care a facut enorm de multe lucruri pt judetul Timis!

baba Dochia a spus: (februarie 26th, 2012 at 21:20 )

miza este una uriasa!
cele aproape 1000 de milioane de lei,aprox 250 mil euro-pe an !
sigur ca ciuhandru are mari sanse de reusita in lipsa de competitori,dar sa nu uitam ca si el a fost un nobady in 1996 !
ar fi interesant un sondaj de opinie timisorean, care sa arate ce profil de edil si ar dori si evident o pozitionare!
ma mira lehamitea aratata de timisoreni,si faptul ca nu mai ies la vot-ultima data mai putin de 30.000-si atunci te intrebi daca se mai doreste o SCHIMBARE ori o perpetua stagnare!
problema nu este dl ciuhandu ci camarilla formata in jurul sau !!!! cat priveste buna administrare a orasului va las pe voi sa decideti, ca eu sunt convins de proasta gestiune a fd publice.
imi doresc sa traiesc intr un oras:CURAT si la propriu si la figurat.si multe altele…despre care va voi vb altadata!

politica romaneasca a spus: (februarie 27th, 2012 at 10:40 )

Nu cred ca se sta chiar asa de rau, Ciuhandu si Robu si-au inceput campania de mult, unu face parcurile lui tarditionale. altul apare la conferinte desfiintand tot ce face primu ca doar asa e politica romaneacsa

usl a spus: (februarie 27th, 2012 at 11:47 )

imi place de acest ino. psd e bun in viziunea lui, doar cand e parte a usl. in rest, e cel mai corupt partid 🙂 impreuna cu pdl. se face ino ca uita ca si mentorul dumnealui, e din pdl?

Mihai a spus: (februarie 27th, 2012 at 16:44 )

Pai normal ca acum sunt mai putini candidati, toti sunt in aliante, USL si eu mai stiu care numa numa sa prinda ceva ca e foame de bani doar nu si-au facut strategiile astea din zelul de a face ceva bun pt cetateni

tokes laszlo a spus: (februarie 27th, 2012 at 23:17 )

Robu bate pe Ciuhandu iar Sorinel Pustiu si cantaretul Tzoanca o sa cam intre la racoritoare fiindca asa-i in tenis. Colegii cu okii ca blugii au documentat deja toata activitatea vocationala a cuplului sorin-tzoanca fiindca din pacate pentru ei si-au batut singuri gura pana a ajuns la urekile unor „invidiosi”:) Precum spunea si baba Urania, 2012 se va dovedi un an plin de surprize si al curateniei morale:)

Cosmin a spus: (martie 1st, 2012 at 13:47 )

PDL poate sa-l aduca si pe Mahatma Ghandi in persoana, ca tot degeaba! Iar Ciuhandu este evident ca nu mai are nici o sansa! Avem nevoie de o schimbare majora in acest oras cu un potential urias de expansiune si de un nivel de trai ridicat! Trebuie sa vina cineva care sa faca curatenie in cercurile infecte ale conducerii care tolereaza toti infractorii de la deturnare de fonduri si pana la mult blamata camatarie!

Andra a spus: (martie 1st, 2012 at 19:39 )

Ar trebui sa vina cineva care nu iubeste palatele cu turnulete.Dacă mai rămâne domnul Ciuhandu o sa ne trezim si la Opera cu turnulete si o sa ascultat manele in loc de opereta.

pntcd aripa ciorbea a spus: (martie 4th, 2012 at 15:05 )

ROBU PRIMAR

valentin a spus: (martie 11th, 2012 at 17:51 )

Mai este un candidat independent : Ioan Moldovan

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”

Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Iepurașul de Paște a început pregătirile din timp, iar în Iulius Town deja și-a instalat tradiționalul Labirint și îi așteaptă pe cei mici la cel mai dulce egg-hunt, dar și la sesiuni foto. După întâlnirea cu Iepurașul, sunteți invitați la o plimbare prin era Paleolitică, la expoziția cu dinozauri gigant și monștri marini uriași. Surprizele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town îi invită pe cei mici la egg-hunt cu premii dulci, întâlniri cu Iepurașul de Paște, dar și să descopere alte surprize la expoziția cu dinozauri gigant/Foto
Top