Peste 1.000 de elevi timişoreni au văzut cum va fi viața lor peste câțiva ani. Ei au participat activ la programul Job Shadow Day, aflat la a treia ediție în Timișoara. De la an la an, numărul adolescenților care au vrut să fie „umbre” de profesioniști a crescut spectaculos.
Promovat de Junior Achievement România, programul îi ajută pe adolescenți în alegerea carierei. Cei peste 1.000 de elevi de clasa a XI-a care au participat la ediția din acest an au putut afla, chiar de la sursă, informații despre cum arată meseria pe care și-o doresc ca adulți.
Peste 100 de instituții și companii au fost implicate în Job Shadow 2012. Solicitările tinerilor au fost dintre cele mai diverse: unii au vrut să meargă la Poliție, alții la Aquatim, iar alții au vrut să vadă cum e să fii jurnalist.
„Job Shadow este un parteneriat internaţional între comunitatea de afaceri şi mediul educaţional, destinat facilitării accesului elevilor la un loc de muncă. Programul, aflat la a zecea ediţie în România, se desfăşoară în 11 ţări. Elevii petrec câteva ore în umbra unui profesionist, având posibilitatea să înveţe mai multe despre activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile de la locul de muncă”, spune Camelia Moț, profesoara care a adus în Timișoara acest proiect.
Edițiile din ultimii doi au fost un adevărat succes şi au avut cea mai mare amploare din ţară. La prima ediţie, peste 600 de elevi au descoperit ce presupun meseriile preferate. La cea de-a doua au fost peste 750, iar anul acesta numărul elevilor participanți a ajuns la 1.014. Profesiile aflate în topul preferințelor adolescenților sunt: medic, specialist IT, economist, arhitect, jurnalist sau inginer.
Comentarii prin facebook