Mare mineriada, a zburat Roberta!

„Lovitură de stat!”, au urlat un ziar și un post de televiziune cu mari aplecări băsesciene. „Mineriadă!”, a strigat și președintele Băsescu, în cor cu alți apropiați ai săi. Am căutat peste tot să văd imagini cu tancuri atacând Palatul Cotroceni, cu usl-iști înarmați cu topoare și bâte în mâini căutând casele lui Cocoș, Anastase, Blaga, dar n-am văzut nimic. În schimb, am văzut în parlament un evident derapaj antidemocratic, dar fără nicio legătură cu mineriadele sau loviturile de stat. Pe modelul instituit de PD-L, „ciocu’ mic că noi suntem la putere”, USL s-a folosit de noua majoritate parlamentară pentru a-și impune voința cu forța. Un război parlamentar dur, dus peste limita regulamentelor și cam atât. Trist și ironic totodată este faptul că atât noua majoritate parlamentară, cât și fosta din jurul PD-L sunt construite cu ajutorul unor indivizi având în ei vocația trădării, ipochimeni pentru care vagabondajul politic a devenit rațiunea de-a exista.

Dacă Traian Băsescu era un mare apărător și garant al Constituției, în mod cert poporul sărea să-l apere acum. Cât timp însă, ani de zile, a siluit Constituția și legile țării după „pofta ce-a poftit”, e foarte greu acum să-l ai ca reper democratic. Doar un exemplu: prin toamna lui 2009 se forma o nouă majoritate parlamentară care îl propunea pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, premier. Ce-a făcut Băsescu? A dat cu tifla la toată lumea, în dispreț total față de tot și toate, propunându-l pe același Boc, al cărui guvern căzuse în parlament.

Dacă Roberta Anastase, unul dintre cele mai sinistre personaje care au populat fauna politică a ultimilor ani, era o ferventă a apărătoare a legilor, și nu o hoață de voturi, poate că lumea ieșea pe străzi să-i sară în apărare. Probabil însă debarcarea ei este singura bucurie făcută populației de către noua guvernare. S-o vezi pe Anastase acum vorbind de încălcarea legilor e una dintre cele mai proaste glume pe care le-am putut vedea vreodată pe scena politică. Mai trebuie să vină Elena Udrea să țină discursuri despre valorile familiei și onestitate în guvernare. Dacă vedeam cea mai mică fărâmă de bun simț la foștii guvernanți și nu te loveai la tot pasul de aroganță și dispreț, de udre, popovici, anastase și boci, poate mai boceai pe umărul bietei democrații. Dar așa…

Că aroganța și disprețul înfloresc în rândurile liberalilor și pesediștilor se vede de la sute de kilometri. Că li se rupe undeva de legi, așa cum li se rupea și pedeleilor, a devenit deja o certitudine. Că de două luni Guvernul USL n-a făcut absolut nimic pe plan economic și social e iarăși un fapt de necontestat. A răspunde cu aceeași monedă totalitară „că așa vrea mușchii mei”, așa cum face USL în aceste zile, nu poate fi nici pe departe de admirat.

Electoratul român a sancționat PD-L la alegerile locale taman pentru comportamentul grobian la care se pretează acum USL. Dacă USL vrea să piardă, la rândul ei, alegerile din toamnă, nu e nicio problemă. Și-au făcut-o cu mâna lor. Altfel, nu te apucă decât o infinită scârbă pentru o clasă politică ce nu a reușit să se reformeze sub nicio formă în 22 de ani. Când vii s-o schimbi pe Anastase cu un individ cu gesturi primitive și discurs de autobază, precum Zgonea, chiar că nu mai există vreo speranță.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

tot eu a spus: (iulie 4th, 2012 at 12:36 )

esti un bou retardat asa intelegi tu ziarist de paie ca sa numeste o lovitura de sta? „Am căutat peste tot să văd imagini cu tancuri atacând Palatul Cotroceni, cu usl-iști înarmați cu topoare și bâte în mâini căutând casele lui Cocoș, Anastase, Blaga, dar n-am văzut nimic” poate ar trebui sa te uiti mai atent si sa asculti ceea ce spun oamenii cum ca ceeea ce s-a intamplat ieri a fost o lovitura data noua celor care credem in democratie!!1 ceea ce au facut cele 2 gunoaie +acolitii lor se cheama foame de putere si frica de judecata!! se pare ca esti cam slabut in zona asta politica!!!

@tot eu a spus: (iulie 4th, 2012 at 12:50 )

bai, citeste cu atentie editorialul. il iei de la capat si poate intelegi ceva.

Ino Olteanu a spus: (iulie 4th, 2012 at 13:11 )

Cum ai tu atata tupeu sa vorbesti despre „indivizi având în ei vocația trădării, ipochimeni pentru care vagabondajul politic a devenit rațiunea de-a exista” cand tu pentru doi lei faci un articol la comanda si despre ma-ta?

adi olteanu a spus: (iulie 4th, 2012 at 13:14 )

@Ino Olteanu
esti doar un prichindel pedelist care isi linge ranile.

Ino Olteanu a spus: (iulie 4th, 2012 at 13:19 )

Nu conteaza ce sunt eu, trist este ca 99% din specimenele care se pretind formatori de opinie, jurnalisti locali, bla-bla-bla, au moralitatea unei prestatoare de pe centura Strehaiei. Intre politicieni si cacanarii astia exista o singura diferenta: un prestator politic are tarif mai mare.

tramvaistul a spus: (iulie 4th, 2012 at 14:53 )

Aticolele scrise la comanda sunt penibile.
Daca asta e parerea ta dupa ziua de ieri, e grav.

Aiurea-n tramvai ! a spus: (iulie 4th, 2012 at 16:35 )

-Bre, p(r)ostaci de toate culorile și culorile, ați înviat ? Prestatori pe-o șaormă, v-a apucat foamea după trei săptămâni de la tranșarea localelor ? Până la anticipate mai e, nu vă înghesuiți ca muștele pe kkt…. De formatori, informatori, dezinformatori nu mai puteți voi să dormiți ? De fapt, când ai creierul neted nu prea ai cum să ai părei proprii și să realizezi că toți, chiar toți, politicianiștii de rahat fac ceva pe capul vostru ! Poftă bună !

Aiurea-n tramvai ! a spus: (iulie 4th, 2012 at 16:38 )

rectific : … de toate culorile și duhorile….

tin tin a spus: (iulie 4th, 2012 at 17:17 )

Ba postaci portocal;ii si uslisti! Cine a comnadat articolul? USL-ulsau PD-L-ul, sa stim o treaba?

Aurora a spus: (iulie 4th, 2012 at 17:40 )

Doar o intrebare: cum se numea formatiunea politica majoritara in parlamentul din 2009 si de cine era condusa? Sau nu era decat o adunare de partide cu un interes de moment comun? Iar „ciocu’ mic” e o expresie patentata in guvernarea Nastase. Dar daca nu e real le mai umflam un pic, ce naiba.

ioan avram a spus: (iulie 4th, 2012 at 18:42 )

Domnule Ino Ardelean,
Articolul Dvs. este si „cu mandra si cu draga”. Sunt uimit ca Dvs. care ati avut de suferit(ati fost batut probabil de un comando PSD) in timpul cruntei guvernari conduse de detinutul”politic”Nastase( si cazul Dvs. este exemplar pentru statul totalitar pe care a incercat sa-l impuna fostul conducator al PSD si pumnul in gura presei) gasiti atatea asemanari intre Basescu si USL.Nu spun intre PDL si USL…… Cred ca este o dorinta a Dvs. de a fi in ton cu acest curent -nefondat -anti-Basescu.Va spune asta unul care a scris la fel despre cele bune/rele ale Presedintelui si mereu comparand situatia regimului Basescu cu regimul Nastase….. Ma bucur sincer, de asemenea,ca in regimul Basescu ati putut scrie liber….Este mare lucru fata de ce va urma….

penzionist meletar a spus: (iulie 4th, 2012 at 23:28 )

trebe urjent sal aperem pe domnu Secretare COJOCARE ca domnu robu dela usl vrea sal deie afara dupa ce ca iel o muncit 20 de ani in slujba lu cetatzeni din timisoara si o dat rivilioane la penzionari si bilete gratis la tramvai si lio fekut club. sa ieshim totz in strada in frunte cu rivolotzionari sal aperem pe Domnu Cojocare. doamne agiuta.

cris a spus: (iulie 5th, 2012 at 00:48 )

Ma mir ca un articol atat de impartial poate fi atacat cu atata vehementza… Autorul a surprins atat de bine mizeria ambelor tabere si tristetzea pozitiei noastre ca cetateni incat cine ataca aceasta pozitie obiectiva face dovada faptului ca este orbit de ura pentru una dintre gasti, cand de fapt ar trebui sa le urasca pe amandoua in egala masura.

adrian a spus: (iulie 5th, 2012 at 22:38 )

Luati-l in brate pe Ponta si Antonescu si lasati-va calariti de ei 🙂 oricum sunteti obisnuiti sa faceti asta de mai bine de 20 de ani ! Va urez o viata ca a lui Crin si Ponta desi ma indoiesc ca o sa o aveti vreodata.

teo a spus: (iulie 6th, 2012 at 11:34 )

„Dacă Traian Băsescu era un mare apărător și garant al Constituției, în mod cert poporul sărea să-l apere acum”. Daca asta era procedura, nu mai era nevoie de curte constitutionala; pe principiul asta daca va mai bate unu’ odata si nu sare poprul sa proteseze se chiama ca meritati bataia? Nu ar fi mai normal ca institutiile special create sa reactioneze, de pilda de Constitutie sa se ocupe CCR si de bataia dvs. politia, ca ex. ?Sau sa renuntam la toate institutiile platite din bani publici si sa asteptam poporul dvs. „sa sara” cum se incalca vre-o lege si scapam de griji legate de UE, democratie stat de drept etc.

mihai max a spus: (iulie 6th, 2012 at 23:54 )

INO esti un ratat si in presa lingaule. Ai lins la ostaficiuk si ai scris la comanda ani multi! ai calcat pe cadavre dar vei fi taxat ptr asta
esti un zeroooooooooooooooooooooooo te-as da maine afara daca ai fi seful tau slabistu;le , iti cauti cuib????? ha ha Robu nu te ia SIGURRRRRRRRRR ii zic eu cine esti matale.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Dominic Fritz si Cristian Moș

Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”

Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Timp de două zile, astăzi și vineri, publicul este așteptat în vizită la Banca Națională a României. Frumoasa clădire din centrul Timișoarei își deschide porțile pentru o serie de tururi ghidate. În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României invită publicul larg la cea de-a patra ediție a evenimentului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, așteptați să viziteze sediul local al Băncii Naționale a României
Top