Cu trei medalii de argint se întoarce acasă Claudia-Romana Rista, care a reprezentat vestul României la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber. Evenimentul, certificat de World Association Of Chefs Societies (WACS), a avut loc în acest sfârșit de săptămână la Cluj.
„A fost o provocare pentru mine, deoarece am avut parte de o jurizare exlusiv internațională (n.r. membrii juriului au fost maeștri bucătari din Israel, Coreea de Sud, Franța și Serbia). Plus că a fost pentru prima dată când am gătit la un concurs departe de casă”, spune Claudia-Romana Rista.
Tânăra care are toate șansele la un viitor statut de lady-chef și-a adjudecat medalia de argint la secțiunea Creație Culinară (cea mai importantă secțiune a concursului), unde a concurat alături de profesioniști și amatori, o a doua medalie de argint la secțiunea Artă Culinară – Dulciuri și Patiserie, iar a treia, tot de argint, la secțiunea de somelieri.
Sub brandul deja consacrat al arădencei, „Rista de bucate”, au fost prezentate în concurs șase tarte, din care cea mai interesantă a fost una dulce, cu icre de știucă, brânzeturi fine și dulceață de gogonele.
În plus, Rista a pus pe masă un meniu alternativ de pește, compus din zacuscă de somn cu dulceață de ardei iute și biscuit cu lavandă, saramură de crap reinterpretată, servită cu terină din crap sălbatic, șalău de Dunăre și sturion de Delta, iar ca desert, sfeclă roșie, dulceață din coji de lubeniță în straturi, cu brânzică de casă, sturion afumat cu petale de flori.
Comentarii prin facebook