Ce-are Poli cu „sticla verge”?

Gruparea „Drojdierii” a galeriei echipei de fotbal ASU Politehnica a recidivat cu o vorbă de duh ilustrată într-un baNner agățat pe gardul de la Giarmata Vii: „Poli bace, Poli pierge/Noi ni-s tăt cu sticla verge”. Dincolo de graiul bănățean pe cale de dispariție în zonă din diferite motive, printre care și migrația, mesajul celei mai frumoase galerii din țară e încărcat de aspre semnificații.

Ce ni se transmite nouă, neprofesioniștilor, imoralilor, care ne-am vinde pentru un fotbal prim-divizionar pe „Dan Păltinișanu”, prin aceste vorbe cu tâlc? În primul rând, aflăm că prioritatea acestor suporteri nu ar fi atingerea de către echipa iubită a unui obiectiv de performanță autoimpus – promovarea în liga a IV-a, apoi Divizia C, B și prima ligă – cât mai degrabă împingerea „pasiunii fotbalistice” către evitarea cronicizării sevrajului etilic.

Suporterul elitist și neînțeles care, de câteva luni, iubește ASU Politehnica nu suferă nici măcar de îndârjirea pariorului, nici de exaltarea sau dezamăgirea suporterului în fața unui rezultat deosebit sau dramatic, ci este măcinat în mod evident de o grijă aproape familistă de a avea ce pune pe masă copiilor: „sticla verge”. La urma urmelor, acest mesaj produce o dureroasă discriminare. Ce se va întâmpla cu un copil iubitor de Poli dintr-o familie de penticostali? Își va lăsa părintele copilul într-un asemenea loc unde biletul de meci e „sticla verge”? Câtă frustrare se va aduna în acel copil ce nu-și poate urmări echipa favorită tocmai din cauza „drojdierilor”!

Fanul ASU e fițos, el nu stă să aprofundeze o discuție pe tema viitorului lui ASU, în condițiile în care universitatea rectorului Șerban nu va putea asigura bugete de a doua sau, visez, de prima ligă. El ți-o retează, povestind cât de frumos este și cât de bine te simți într-o deplasare la Bazoș, ca și cum niciodată nu și-ar pune problema revenirii „Politehnicii lor” în elita fotbalului. Da, cum să nu, am primit asigurări oficiale pe site-ul Druckeria că mesajul cu „sticla verge” nu e vreunul subliminal, de enervare a rectorului Șerban, ci urmărește doar „etalarea unei stări de spirit”, care să arate că „orice ar face Poli, cea pe care o iubim, vom fi tot acolo”.

Cu „sticla verge”. Situația ar putea deveni însă terifiantă în cazul unor rezultate de egalitate înregistrate de echipa favorită a fanilor „Drojdierii”. Ce ar putea însemna omiterea din mesaj a variantei rezultatului de egalitate pe teren? Că se renunță la „sticla verge”? Nici vorbă, fiind vorba de un apetit manifestat într-o formă continuată, de-a lungul unei întregi ediții de campionat, dar și-n intermercato. E limpede că e vorba de-o simplă licență poetică. Și-apoi – n-ați observat? – în ligile inferioare sunt atât de puține egaluri!

Da, recunosc, mor de ciudă. Dar nu neapărat pentru faptul că în peluză e aproape liniște, că noua galerie n-are forța celeilalte și nici pe motiv că sponsorii tifosilor juvenili s-au zgârcit și n-au fost în stare să cumpere o tobă mai de Doamne ajută. Nu mă oftică nici măcar tribunele aproape goale, văzând că și la UTA, o altă echipă ce pleznește de „moralitate” după atâtea fuziuni, dar cu galeria totuși nesupărată, nu se vând mai mult de 1.000 bilete la întâlnirea cu revelația Măciuca. Mă enervează însă strașnic dibăcia asta a noastră de a da cu bâta-n baltă și de a susține două echipe fără viitor, când puteam încerca împreună să schimbăm măcar uneia dintre ele destinul.

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

36 comentarii pentru acest articol

caterpilar a spus: (octombrie 10th, 2012 at 11:55 )

timpul le va rezolva pe toate. peste un an vom vedea cat de bun e priectul gandit de robu, asa cum vom sesiza daca suporterii lui asu vor avea acelasi apetit in sustinerea echipei. bine ar fi sa mearga amandoua.

Cristi Brancovan a spus: (octombrie 10th, 2012 at 12:27 )

Sponsorul tifosilor juvenili este cumva „Mos Nicolae”? E treaba suporterilor UTA ce fac, dar la fel ca pe Dan Paltinisanu, la Arad „bate rau vantul” prin tribune, iar comentatorul de la Digi anunta 300 de spectatori cu tot cu galeria ce nu era deloc suparata, la derby-ul cu Maciuca.

Se pare ca personajul ce a reusit sa dezbine comunitatea suporterilor isi arata din ce in ce mai mult adevarata fata, deocamdata in fata ziaristilor.

jacare a spus: (octombrie 10th, 2012 at 12:32 )

si cine e personajul care a reusit sa dezbine comunitatea suporterilor, brancovane? asta parca e o replica desprinsa din comunicatele lui marian iancu, personajul care gasea mereu vinovati pentru faptele sale. e interesant ce spui tu pana la urma, mai ales cand afirmi ca marea comunitate a suporterilor a fost dezbinata. chiar asa sa fie?

ninel a spus: (octombrie 10th, 2012 at 12:57 )

cu felul in care bate campii baiatu asta p-aici se dezbina galeria. domnu sasu elucubreaza. nu intelege ce se intampla si cine nu e cu el e impotriva lui. chiar nu pricepe fenomenul galerie si in stil de pamfletar…prost in cazul acesta. cand citesc cum o ia pe campiile patriei cu galeria lui uta cu educatia copilului penticostal sau baptist ma intreb ce cadere are copil ca el sa scrie despre asta. ma infior cand vad cine si ce scrie azi. baiete du-te pe campii si scrie despre fenomen cand o sa intelegi ceva. d-astia ca tine sunt cei care provoaca disensiuni. crede-ma! neaveniti, necunoscatori, mari artisti neintelesi, frustrati. esti demn de mila. si nu uita!! mergi duminica la biserica poate intelegi ceva d-acolo!

calin a spus: (octombrie 10th, 2012 at 14:29 )

ASU Poli nu e Poli!

Cristi Brancovan a spus: (octombrie 10th, 2012 at 14:49 )

Cam are dreptate Ninel, scindarea asta a plecat de la domnul primar, dar e intretinuta de Eugen Sasu si cei de la debanat,ro In lumea suporterilor, cu cat se scrie mai mult de noi, de rau sau de bine, cu atat lumea e mai unita si realizeaza ca deranjeaza niste interese ce nu-s si interesele lor.

Si inca ceva, uitati-va pe galeria foto a ASU Politehnica si o sa vedeti mult mai multi copii insotiti de parinti decat pe Dan Paltinisanu.

dragomir a spus: (octombrie 10th, 2012 at 15:13 )

ei asta-i chiar buna. am gasit vinovatii! bravo brancovene, meriti toate felicitarile. primarul vrea sa va dezbine dupa ce v-a dat echipa asta. imi place cum gandesti.

Cristi Brancovan a spus: (octombrie 10th, 2012 at 15:19 )

mitica, atunci cand lucrezi intr-o institutie publica bunurile institutiei nu sunt bunuri personale, pe care sa le duci acasa cand iti gasesti un loc de munca mai caldut in alta parte. Acum ca gestioneaza orasul poate ii explica cineva ca parcurile nu sunt ale dansului si ar face bine sa nu le transforme in birturi.

Apoi, nici domnul Robu, nici domnul Serban si nimeni nu ne-a dat echipa aceasta, pentru ca echipa a fost si este a Universitatii Politehnica. Noi doar o sprijinim.

mitica a spus: (octombrie 10th, 2012 at 15:39 )

si daca universitatea hotaraste sa retraga echipa din campionatul judetean? echipa asta juca pe acelasi teren si in aceleasi conditii, mai putin faza cu spectatorii, si acum cativa ani, dar nu am auzit vreun mare polist sa spuna ca aia e marea echipa. daca as fi in locul lui robu, as propune pentru functia de conducator al clubului pe unul din galerie, dupa modelul in care i-a propus lui adrian orza. asa as face eu.

drukeria-membriidepartid a spus: (octombrie 10th, 2012 at 15:56 )

domnule sasu, orice om cu un minim de inteligenta si dezinteresat politic isi da seama ca ASU nu este un proiect viabil si realist, este mai degraba o ambitie politica si personala a unor indivizi ce incearca prin tot felul de actiuni.. de la comunicate, sit-uri, forum-uri, curse de ciclism.. si pana la mazgalirea peretilor cladirilor istorice din timisoara.. sa iasa in evidenta sa, sa creeze diversiuni si confuziie in randul microbistilor!
ei au o tinta politica, un anume personaj cu functie politica si administrativa importanta si orice actiune intreprinde personajul respectiv este infierata de liderii acestei organizatii politice numita ‘drukeria’!

Ino Ardelean a spus: (octombrie 10th, 2012 at 15:57 )

Ba Eugene, scriem ceva despre cum a zis Robu ieri ca noi ziaristi suntem niste idioti? Sau facem ca si curvele, mai luam un plic si inghitim in sec?

@Ino Ardelean a spus: (octombrie 10th, 2012 at 16:28 )

Dc esti ziarist semneaza cu numele tau. Ca altfel poate Robu are dreptate.

Cristi Brancovan a spus: (octombrie 10th, 2012 at 16:43 )

La fel cum domnul primar a facut unele promisiuni galeriei, ce ulterior au determinat scindarea suporterilor, tot la fel domnul Robu a incercat sa le promita timisorenilor prezenti in Piata Unirii (chiar daca lumea era mai preocupata sa felicite campionii decat sa-l asculte pe dansul) ca stadionul CFR o sa fie oferit rugby-stilor. Problema e ca s-a cam grabit si s-ar parea ca stie situatia juridica a terenului de langa gara, doar asa din auzite. Clubul CFR Timisoara a iesit astazi in presa si au precizat ca nu s-ar opune unei colaborari dar trebuie sa fie intrebati si ei deoarece au un contract pe o perioada nedeterminata (gratis), situatie ce complica putin lucrurile. Desigur, solutia e folosirea terenului atat pentru rugby cat si pentru fotbal, doar ca e ciudat cum la nivelul acesta se fac anumite promisiuni fara un minim de documentare sau un dialog cu actualii chiriasi. Daca se supara si CFR Timisoara cum s-a suparat si galeria….?

Domnul primar are grave probleme de comunicare.

Costel Tamas a spus: (octombrie 10th, 2012 at 16:53 )

@Cristi Brancovan, domnul primar are probleme uriase de comunicare si, de multe ori, chiar si de logica. Sunt foarte curios pana unde va merge Robu. Ca nici unul dintre ziarele locale nu pare sa-l traga de maneca si sa-i atraga atentia ca bate campii.

mehala a spus: (octombrie 10th, 2012 at 17:26 )

domnule jurnalist. in grai banatan se zice uiaga verge, hai poli

Cristi Brancovan a spus: (octombrie 10th, 2012 at 17:43 )

Sa incerce sa-ti ia un purtator de cuvant. Daca posturile sunt blocate poate sa detaseze temporar un purtator de cuvant gen Levente Balint de la ACS , chiar daca si ACS-ul are grave probleme de imagine sau pe Cosmin Bradu de la RATT si debanat,ro … sau altii.

uiaga verge a spus: (octombrie 10th, 2012 at 17:43 )

domnii drukerisci nu sunt banatani, sunt taranisti

Cantafabulistul a spus: (octombrie 10th, 2012 at 17:50 )

ce tot o dati pe dupa cires? Nu vedeti ca totul e o mega frustrare pubertala cu spasme, a unor mari comandatori ai drukeriei care nu au putut suporta uriasa ofensa a PRIMARULUI, care a indraznit nu numai sa aiba nevoie de aprobarea galeriei in ceeace face, dar nici macar nu le-a cerut parerea! De neiertat! De nesuportat! De netolerat! Deci, cum sa nu plece DEFINITIV galeria-drukeria de pe DP? Voi ati suporta? Voi ati accepta? Voi nu ati pleca?

Costel Tamas a spus: (octombrie 10th, 2012 at 17:53 )

Robu nu vrea sa-si ia purtator de cuvant, e convins ca el comunica perfect cu toata lumea. Deci initiativa e din start sortita esecului.

Moda oilor a spus: (octombrie 10th, 2012 at 18:20 )

Moda asta ca galeria e totul, e copiata de la oile lui Jiji! Papagalii astia de la drukeria au luat de la oi, chestia cu Poli suntem noi!(de la steaua suntem noi..),la fel injurarea patronului(a lui Iancu..), cu Iancu nu prea le-a reusit, caci ala nu a ascultat „pretioasele lor indicatii”, caci s-a fript cu chestia palmaresului si a culorilor! Cand Iancu a intrebat timisorenii : -„Ce vreti, performanta, sau palmares?” galeria-drukeria s-au erijat in „purtator de cuvant ” A TUTUROR SPECTATORILOR TIMISORENI si au spusca timisorenii vor palmaresul! Apoi l-au injurat(pe Iancu) ca nu am luat campionatul! Ei au crezut ca Robu, fiind mai novice, il vor manipula si juca pe degete. Cand au vazut ca Robu a inteles ce le poate pielea, au avut UN SOC URIAS si prima reactie a fost sa urmeze parerile lui Orza(poate intamplator..), cum ca vor o POLI „curata”

Pokeristu a spus: (octombrie 10th, 2012 at 18:41 )

Stimabile domn Sasu, cand colegul Ino se face praf la jocuri de carti pe bani in baruri foloseste tot sticla verge?

erhardt a spus: (octombrie 10th, 2012 at 19:10 )

ASU Poli nu e Poli!

Marius a spus: (octombrie 10th, 2012 at 19:13 )

poate ca unii s-or saturat de fotbalu’ pa bani,unde se joaca pa teren,da’ rezultatul se stabileste dinainte…vor o pauza de mocirla…vor sa vada un fotbal curat…Lasati-i in pace in nostalgia lor….mie imi plac

Sasu versus ASU a spus: (octombrie 10th, 2012 at 21:57 )

S ass ule ….esti penibil ca o zarizda mitica de la steaua.ro
Poli bace, Pili pierge , sasu tot a poanca vege …

Sasu versus ASU a spus: (octombrie 10th, 2012 at 22:01 )

iti dai seama ce confuzie s’ar fi nascut in capul tau mononeuronal daca scriau aia pe bener „uiaga” in loc
de „sticla”…:))))))))))
Uiaga verge are si brifcoru’ sau alt citro, ma sasule ma…
Si apropo, partea mea din impozite locale care a dat-o Robu la ACS …eu o vreau la rugby.Vorbesti tu cu al mare sa o rezolve?

@sasu versus.... a spus: (octombrie 10th, 2012 at 22:14 )

uiko, sazi bland, parcea tea o dat-o deja orzu la rugby,desi el era al mai mare polist din tat urziseniu

un moldovean din drukeria a spus: (octombrie 10th, 2012 at 22:18 )

a trebuit sa venim noi moldovenii, sa va facem galerie tare in tara si acum faceti pe marii si tarii,daca era dupa voi banatenii, aveati galerie cum are acum AX Poli

Brancovan anti Robu....... a spus: (octombrie 11th, 2012 at 00:10 )

hahahahaha

Sasu versus ASU a spus: (octombrie 11th, 2012 at 00:17 )

Sa stiti ca la toate deplasarile drukeria foloseste saci de gunoi pentru a nu lasa mizerie in urma lor.
Sasule, intr-unul din ei poti intra si tu cu Alex Nestor si AlexSa cu tot…

radu a spus: (octombrie 11th, 2012 at 11:21 )

Corect, textul ar trebui să sune cam aşa:
„Poli, bati,Poli pierdi
Iar noi tot cu
Polobocu vierdi”
dacă e vorba de migraţie…

Brancovan anti Sasu...... a spus: (octombrie 11th, 2012 at 12:18 )

ziarist amenintat pe fatza…….numai ca pe brancovan nu il tine fizicul………:)))))))))))

RADU BANCIU a spus: (octombrie 11th, 2012 at 12:51 )

….„Poli bace, Poli pierge/Noi ni-s tăt cu sticla verge”…..GENIALE STROFE …..doar un ilustru contemporan cu cioc putea sa le gandeasca……..ca sa inteleg mai bine aceste cuvinte pline de sensibilitate si fantezia am incercat sa o traduc in limba romana ….scuzati dar a iesit ceva ordinar de care imi este rusine…..au iesit niste substantive interzise de cna…….iar apoi …..am cerut ajutorul…camaradului meu….JEAN PIERRE BATTISTON …..”La poli a battu nous perdons pôles avec une bouteille verte

traisca liga 5 a spus: (octombrie 11th, 2012 at 12:56 )

Ca ca intelegeti si voi de unde a aparut fenomenul ……ASU……Sa intamplat acum vreo 45 ani intr-o localitate din campia Baraganului cand sa nascut micul Adrian….si de atunci tot a crescut,a crescut falnic om sa facut……in Cimisoara a aparut viceprimar a sa facut….iar fruncea DRUKERIEI pe burta lu Adrian a cazut……

Sasu versus ASU a spus: (octombrie 11th, 2012 at 23:21 )

Banciule, nu’s strofe , doar doua versuri.Peste cinci ani, cand vei trece in clasa a treia, vei invatza despre rime, strofe si versuri.
„aceste cuvinte pline de sensibilitate si fantezia am incercat sa o traduc in limba romana” …iar despre misterele gramaticii si ortografiei vei incepe sa inveti peste zece ani, intr-a sasea.
A+,

Noni a spus: (octombrie 12th, 2012 at 09:26 )

Eu nu sunt convins ca toti cei din Peluza Sud stiu ca ASU a fost infintata de Robu si altii in 2005 iar legatura ei cu Poli 1921, adevarata Poli imi scapa total…care e? De ce ziceti ca asta e advarata Poli? Fratilor in afara de faptul ca a fost infintata de profesori din Politehnica printre care si Rectorul Robu de atunci nu are nici o legatura…chiar ca beti cam mult! Vedeti sa nu va pierdeti mintile! Va urez distractie placuta pe la sate! ACS merge inainte cu sau fara voi!

MAHALEANTZU a spus: (octombrie 12th, 2012 at 15:27 )

Pai. daca tot atzi trecut la graiau banatzan sa scitzi ca in Banat la sticla ii spune UIAGA!Asa ca:
Poli bace ,poli pierge noi tot cu UIAGA verge !

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal

Primăria Timișoara semnează protocoale cu propriile departamente, pentru a putea să rezolve mai rapid problema mașinilor care sunt folosite la transportul ilegal de deșeuri. Oficial, parteneriatul semnat cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK a fost pus la punct ”pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri”. Consilierii locali...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie

Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cristian Moș se pregătește să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD, susţin cei din USR Timiş. Cei din USR mai sugerează că Moş a fost şantajat de PSD Timiş pentru a critica în termeni foarte duri filiala condusă de Dominic Fritz. În schimb, Forţa Dreptei sugerează că Moş şi-a negociat la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul USR şi Forţa Dreptei reacţionează la “dezertarea” lui Cristian Moş: Se pregăteşte să candideze la președinția CJ Timiş, ca iepure al PSD
Primăria Timișoara semnează protocoale cu propriile departamente, pentru a putea să rezolve mai rapid problema mașinilor care sunt folosite la transportul ilegal de deșeuri. Oficial, parteneriatul semnat cu Poliția Locală și Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice TIMPARK a fost pus la punct ”pentru a descuraja fenomenul abandonului de deșeuri”. Consilierii locali...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria bate palma cu propriile departamente. Timpark și Poliția Locală vor confisca vehiculele ce transportă deșeuri ilegal
USR a rezolvat în timp record problema înlocuirii demisionatei Ana Munteanu din Consiliul Local Timișoara, iar înlocuitorul acesteia a depus jurământul pe postul preluat în cursul zilei de luni. Partidul rămăsese cu un consilier local în minus în CLT, în februarie, după ce controversata Ana Munteanu și-a dat demisia de pe postul oferit de alegători,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Înlocuitorul Anei Munteanu a depus jurământul pe locul rămas liber în consiliul local
Finalizat în urmă cu patru luni, primul spital construit în România din fonduri private, nu poate fi încă deschis din cauza unor proceduri birocratice, lucru care l-a indignat foarte mult pe senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan.  În urmă cu patru luni Asociaţia “Dăruiește Viață” a finalizat primul spital construit în România pentru copiii bolnavi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, revoltat: “Rafila, nu mai ține închis spitalul pentru copiii cu cancer!”
Seria SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara – CSM Ploiești, din play-out-ul Ligii Naționale, se mută în Prahova. După ce și-a consumat primele două episoade la Arad și Timișoara, seria „trei din cinci” continuă la sala Olimpia din Ploiești. Rezultatele de săptămâna trecută, 72-65 și 74-69, au fost cele mai strânse din totalul de patru înfruntări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pleacă la Ploiești cu 2-0 la general şi mai au nevoie de o victorie
SCM Politehnica Timișoara a jucat pe terenul echipei CSM Vaslui, în etapa a XXIII-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Meciul era vital pentru ambele echipele aflate în zona inferioară a clasamentului. Prima repriză a fost foarte echilibrată, chiar dacă gazdele s-au desprins la 5-2, în minutul 8. Reușitele lui Marjanovic, din 7 metri, și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pas uriaş spre salvarea de la retrogradare
Duminică spre seară, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la un accident rutier care ar fi avut loc pe raza localității Chișoda. Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constatat faptul că, o femeie în vârstă de 36 de ani a condus un autoturism pe strada Cooperatorilor din localitatea Chișoda...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Femeie ucisă pe trecerea de pietoni în Chişoda
Top