Acesti teribili candidati si ideile lor naucitoare

Gata, mai sunt doar câteva zile până la startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Candidaţii sunt pregătiţi de marea bătălie. Unii şi-au prezentat deja principalele mesaje, alţii mai pritocesc încă după idei cu care să rupă gura lumii. Evident, principala luptă se va da între candidaţii USL şi ARD, primii având un clar avantaj. Nu e de neglijat nici PP-DD, care ar putea obţine, în urma redistribuirilor, unu sau două mandate de parlamentari.

Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, chiar vede candidaţii USL ca pe nişte locomotive electrice (putea spune şi TGV-uri), faţă de cei ai ARD, pe care i-a comparat cu locomtivele cu cărbuni. Optimist, Bojin crede că toate cele 14 „locomotive electrice” vor câştiga confruntarea din 9 decembrie. Rămâne de văzut dacă profeţia lui se va adeveri. Până atunci să vedem cu ce idei sau proiecte pornesc la drum aceste „locomotive”. Vorbim doar de acelea care au ieşit deja la bătaie.

Senatorul PSD Ilie Sârbu vine, odată la patru ani, cu aceaşi placă prăfuită, cuvântul de ordine fiind Banatul. Ca orice bucureştean care se respectă, pe socrul de premier nu-l doare gura să vândă Banatul bănăţenilor. „Alături de oameni, acasă în Banat” sună sloganul lui Sârbu, a cărui casă e Banatul doar în campaniile electorale. Colegul său de partid, deputatul Dorel Covaci, pune mai mare accent – poate şi din cauza vârstei! – pe spiritualitate, vorbind de Ţara Făgetului ca despre un tărâm al „credinţei şi dragostei”. Impresionant, nu?

Mai noul lor coleg de partid Gheorghe Ciobanu şi-a găsit deja o temă de campanie: lupta împotriva corupţiei. Nu râdeţi, e pe bune, fostul vameş e îngrozit de corupţia generalizată din timpul guvernării PDL. Că a făcut şi el parte din aceeaşi guvernare nu mai contează. În schimb, Matei Suciu, contracandidatul lui Vasile Blaga, pare prins într-un program intensiv de terapie individuală, dar şi de grup. „Îl bat pe Blaga!”, e sloganul şi ideea sa fixă din care nu-l mai scoate nimeni. Cel mai coerent până acum pare a fi Sorin Grindeanu, cu a sa campanie de ajutorare a Spitalui de Copii.

Trecând la partea liberală a „locomotivelor” lui Bojin, până acum cele mai combatante au fost cele care răspund la numele de Ben-Oni Ardelean şi Horia Cristian. La primul se vede că e paraşutat de la Bucureşti, astfel că mesajele sale au fost haotice, sărind de la o chestiune la alta. Mai întâi, a promis că va face un Muzeu al Revoluţiei la Timişoara. Dacă întreba în stînga sau dreapta, afla că există un Memorial al Revoluţiei, care tot muzeu este. Apoi, a promis că va face din România un „paradis fiscal”.

Aşa se întâmplă când nu te doare gura să promiţi tot ce-ţi trece prin cap, iar idei mai aplicate îţi lipsesc cu desăvârşire. El are şi un blog de campanie, unde se bate în „meandrele concretului” cu Ion Iliescu: „Viitorologia comunistă se baza pe un planificator minuţios urmărit în realizarea sa, ce avea să valideze astfel în mod cât se poate de precis predicţiile conducătorilor iubiţi”. E clar, nu? În schimb, Horia Cristian e mai pragmatic. Deja şi-a atras „simpatia” mămicilor pe care le-a trimis la muncă, în „fabrici şi uzine”, ca să nu-şi mai piardă vremea cu o chestiune atât de inutilă, precum creşterea unui copil.

Probabil mai obosite, „locomotivele cu cărbuni” ale ARD încă nu au demarat, cu puţine excepţii. Primul a fost Tiberiu Lelescu, care vrea să facă din zona Făgetului o „Bucovină a mănăstirilor”. Se pare că se bate cu Dorel Covaci pe aceeaşi temă, ceva mai transcedentală. Ca în cazul lui Covaci, o fi şi vârsta! Revoluţionarul bucureştean Teodor Mărieş o dă înainte cu „Jos comunismul!”, crezând că timişorenii sunt atât de desueţi şi au rămas încremeniţi în acelaşi proiect din 1990.

Adrian Orza crede că se bate şi acum cu Nicolae Robu pentru Primăria Timişoara, astfel că nu-l scoţi din obsesiile şi frustrările sale. Curios, niciun mesaj încă de la liderul PDL, Vasile Blaga, candidat pe un colegiu de senator din Timiş. Cât despre candidaţii PP-DD, lucrurile vor fi clare. Ne vor da câte 20.000 de euro de căciulă, vor readuce în ţară sabia lui Ştefan cel Mare şi îl vor prinde pe cel care l-a ucis pe Mihai Eminescu. Toate cele trei puncte sunt prinse în programul partidului. Una peste alta, până acum idei foarte puţine, multe fixe. Dar campania n-a început şi mai pot apărea şi proiectele reale.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

Alin a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:27 )

de departe USL-ul are cea mai competenta echipa! 😀

Andrei Popa a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:32 )

Faza cu Horia Cristian si mamicile e scoasa din context, si se bate apa-n piua cu ea aiurea: Horia Cristian a punctat asupra unei probleme importante (inexistenta in UE) si anume lipsa unor variante pentru tinerele mamici sa poata face cariara dupa ce copilasii au implinit o anumita varsta! Dupa ce stau in concediu de maternitate cu copiii le e foarte greu sa gaseasca 2 lucruri: un loc de munca (intr-o societate obsedata de „experienta” in domeniu), respectiv o gradinita la care sa isi poata lasa linistita copilul pe timpul zilei..ce sa zic de programe after school implementate in Romanaia, cele gratuite nu exista iar cele contra cost … sunt foarte scumpe…si cum sa-ti permiti din alocatia pt copil?

nana a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:35 )

mecla pocaitului ardelean spune multe. acum 4 ani era hunedoarean iar acum spunbe ca e timisoarean si banatean. de fapt el e un parvenit care are parghii la bucuresti si nu are nicio treaba cu timisoara. fata lui spune totul despre el, il tradeaza. amin!

@nana a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:46 )

las-o ca macaie! 😉 permite-mi sa te lamuresc: vorbesti aiurea, insa uneori la comanda = aiurea , nu-i vina ta …

carla a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 15:06 )

Ben-Oni Ardelean are idei foarte bune…ideea e ca se inista asupra unora dintre declaratii si se distorsioneaza in asa mod incat sa provoace unele reactii. faza e ca daca e sa fim sinceri si corecti Ben-Oni Ardelean e un tip capabil, cu tinuta, discurs si idei realizabile

adrian a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 15:20 )

de unde dracu ati auzit voi de beni asta? serios acum, chiar nu aveti masura si echilibru in comportament si exprimare. sau poate vorbim de amantele lui, asa se poate explica de unde il cunoasteti, ce chiloti poarta si daca isi face cruce.

radu m a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 15:36 )

Cand alte judete nu au ce sa faca cu indivizi gen Ben Oni si Maries( sau cum il cheama ) in judetele lor , cand acolo nu sunt buni de nimic , i trimit la Timisoara sa candideze . Rusine , chiar nu mai are Timisoara oameni de valorosi si capabili sa ne reprezinte interesele orasului-judetului.

harap alb a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 17:20 )

aveti grija ca ies imediat la iveala postacii liberali si pocaiti si incep adevarate ivective. liberalii si pocaitii, adevaratii maestri ai jignirilor.

Ileana Cosanziana a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 18:53 )

@Harap Alb nici daca ai fi ultimul barbat de pe planeta nu m-as f…e cu tine. Ba esti de o prostie rara! Esti o combinatie de Boc si Orza atat esti de infect!

alina a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:19 )

Sincer… de PDL-isti si taranisti m-am lamurit demult. Cum??? Simplu…e destul sa intreb pe oricine pe strada. Liberalii incep sa fac treaba buna in Timisoara si tot pe ei ii voi vota. PDL-ul a adus numai deservicii orasului

Mirelus a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:21 )

Frumos articol… a uitat sa ne precizeze si portretul robot al „candidatului ideal”. Ca pana acum nu avem din cine alege din tot ce spune…sau era doar funny improscatul cu noroi???

Rosian a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:35 )

PENTRU TOTI CO0MENTATORI CU MULT RESPECT intr-un cuvint totim aveti dreptate in felul vostru pro si contra vedeti asa sunt si politicieni,adica ii asculti pe toti si faci ce Bunul DUMENZEU spunje ca este bine pentru ce a creat el pe,pamant cu drag va inbrati9sez pe toti……hai la treaba voi hotariti, ce spuneti asa am sa fac…pe curind

Laura a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:35 )

Imi pare rau dar nu pdl a fost la primarie sa faca ceva pt Timisoara
s au facut multe in judet !!!!!
Dar Horica asta ce a facut 4ani la Bucuresti pt Timisoara??????
Apoate numai pe plan sentimental !!!!!

@Laura a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 21:00 )

PDL a fost la guvernare… tocmai de aceea Timisoara a fost 16 ani codasa la imparteala bugetului, fie si prin prisma unei izolari prin alegerea unei administratii taraniste. Se stie cat e de iubit Banatul in Bucuresti.Tocmai de aceea ar cam trebui sa ne invatam lectia si sa votam pragmatic. Daca nu vom repeta experienta marginalizarii.

Antoniu a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 21:54 )

Doua adevaruri sunt aici din tot ce a scris Ino: ca Ilie Sarbu e acasa, in Banat, numai la alegeri, si ca Orza traieste tot cu frustrarea ca se lupta cu Robu.

Parca vad orasul plin de Robu peste o saptamana. O sa aiba Orza un dejavu. :)))))

Horia a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 23:36 )

Cine este acest Horia Cristian ne spuneti si noua oamenii din Timisoara,ca nu am auzit de el

anghel a spus: (noiembrie 3rd, 2012 at 14:18 )

horia cristian e un bou. o stie si mamicuta lui.

Colegiul IV a spus: (noiembrie 4th, 2012 at 15:01 )

in sfarsit dupa o lunga perioada de tmp Timisoara si timisul o sa poata redevenii ce a fost …scapam odata pentru totdeauna de pdl..iar cat despre ppdd trebuie sa ai o mare problema sa pui stampila pe asa ceva serios..adica bertea fost militian mega obscur a ajuns sa conduca aceasta grupare alienata…inteleg

RUSINE a spus: (noiembrie 5th, 2012 at 20:11 )

Cea mai frumoasa campanie e a vicelui,si-a pus fata aia buhaita pe spitalul de copii,sperand ca strange voturi din durerea unor parinti necajiti

NO NAME a spus: (noiembrie 13th, 2012 at 14:01 )

De ce sa-l votam pe Mircea Purceld? Pentru ca timp de 8 ani cat a fost parlamentar PRM de Timis nu a facut nimic pt. cei care l-au votat sau pt. timiseni in general ci a profitat de functia pe care o detinea !!! Pt. a se imbogati. pentru ca dupa ce nu mai fost deputat in 2008 a declarat ca este somer si nu are venituri si a incasat de la camera deputatilor salariul in avans pe 6 luni dupa ce nu mai era deputat !!! adica un fel de salarii compesatorii !!!. Pentru ca prietetenul Ostaficiuc l-a angajat la Directia de drumuri si poduri unde a acordat un contract de consultanta juridica concubinei sale Rodica Cozac o cunoscuta avocata , care e o celebra , cotract in valoare de 400000 euro.!!! Pentru ca a fost exclus din PRM pt. ca nu isi facea treaba iar el a mintit ca si-a dat el demisia !!!si ca nu a fost exclus… Pentru ca odata ce a fost numit interimar a si inceput sa faca pe dictatorul…..la alegerile locale a pus candidatii dupa bunul plac pe principiul ca ,,Eu sunt Seful!!!!” vezi de exemplu D-nul cumnat Pintea….
Ce a facut domnul CONSILIER LOCAL PURCELD MIRCEA pentru CETATENII TIMISOAREI si pentru PARTID (PPDD) ???
A AVUT TUPEUL SA VOTEZE IN CONSILIUL LOCAL INFINTAREA TERASELOR SI BARURILOR IN PARCURI !!!
FOARTE DUBIOS ca dupa 8 luni de la instalare tot PRESEDINTE INTERIMAR ESTE….Se zvoneste ca dupa alegerile din 09..12.2012 in caz de nereusita pleaca din Partid…
Din ordinul lui carnetele de partid s-au vindut cu 5 lei in loc de 2 lei , diferenta de 3 lei sa o folosesca in campanie , fa-ti domnule campanie pe banii tai daca vrei sa fi mare senator!!!
INTR-UN ARTICOL DIN Renasterea Banateana ai spus cu gurita ta ca ,,CEL MAI BINE E SA FI CONSILIER LOCAL,PT CA AI 64 ANI si NU CANDIDEZI SA FI DEPUTAT SAU SENATOR”…DC TE-AI RAZGANDIT ???SETEA DE PUTERE E DE VINA?
Apropo….la 64 de ani ce mai vrei? lasa pe altii mai tineri….sau te-ai invatat sa fi mare domn!!!!La masina care o are TM51 CZW nici acuma in 2012 nu si-a dat jos insemnele de,, libera trecere ” decand era deputat , adica din 2008….CZW ce inseamna=Cozac Rodica ….W????
IN CONCLUZIE : SA AJUTAM ACEST CADAVRU POLITIC SA AJUNGA UNDE IE LOCUL ….ADICA LA LADA DE GUNOI A POLITICII ROMANESTI!!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 18283 cazuri

5451
active
1202
decese
11630
vindecate

Situația globală

Total: 5557781 cazuri

2876216
active
348313
decese
2333252
vindecate

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

Aconnect - Digitalizam Romania

Politica vezi arhiva Politica

dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

fotbal Liga 1

UEFA îngăduitoare! Termen prelungit pentru comunicarea planului de reluare. Liga 1 se poate restarta luna viitoare

UEFA a prelungit până la 1 iunie termenul acordat asociaţiilor naţionale pentru comunicarea planului de reluare a competiţiilor, informează, luni, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. „Federaţia Română de Fotbal s-a adresat săptămâna trecută forului continental pentru prelungirea termenelor fixate de UEFA, în conformitate cu situaţia de la nivel naţional privind măsurile de distanţare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UEFA îngăduitoare! Termen prelungit pentru comunicarea planului de reluare. Liga 1 se poate restarta luna viitoare
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

banner-iulius-town_728x90

Economic vezi arhiva Economic

Iulius Town Timisoara

Demers pentru redeschiderea mall-urilor. Pierderi estimate de 750 de milioane de euro

Nouă proprietari de mall-uri din Bucureşti şi 24 de oraşe au semnat o scrisoare adresată Guvernului Orban, prin care solicită redeschiderea centrelor comerciale. Semnatarii reprezintă 52 de mall-uri cu 4.600 de chiriaşi. Printre semnatarii scrisorii se numără şi Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Town Timişoara. Anunţul privind acesată scrisoare deschisă adresată Executivului a fost făcut de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Demers pentru redeschiderea mall-urilor. Pierderi estimate de 750 de milioane de euro

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus care au murit a ajuns la 1.202 în România. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, în această după-amiază alte cinci decese. A murit un bărbat, de 84 de ani, din judeţul Vrnacea. Comorbidități: HTA, Stenoza hepatica, nefropatie cronica, BPOC, lobectomie pulmonara superioara stanga (TBC). A murit un bărbat,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România trece pragul de 1.200 de morţi din rândul persoanelor infectate cu coronavirus/ Update. Alte trei decese
Complexul Multiplexity, care a fost „arma” Timişoarei în câştigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021, are acum un proiect desemnat pentru a deveni realitate. Concursul a fost organizat de Ordinul Arhitecţilor din România, iar câştigător a fost desemnat proiectul numărul 50, realizat de un birou de arhitectură din Cluj. În perioada 21 – 24...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost anunţat câştigătorul concursului de proiectare pentru Complexul MultipleXity/FOTO
UEFA a prelungit până la 1 iunie termenul acordat asociaţiilor naţionale pentru comunicarea planului de reluare a competiţiilor, informează, luni, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. „Federaţia Română de Fotbal s-a adresat săptămâna trecută forului continental pentru prelungirea termenelor fixate de UEFA, în conformitate cu situaţia de la nivel naţional privind măsurile de distanţare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UEFA îngăduitoare! Termen prelungit pentru comunicarea planului de reluare. Liga 1 se poate restarta luna viitoare
Nouă proprietari de mall-uri din Bucureşti şi 24 de oraşe au semnat o scrisoare adresată Guvernului Orban, prin care solicită redeschiderea centrelor comerciale. Semnatarii reprezintă 52 de mall-uri cu 4.600 de chiriaşi. Printre semnatarii scrisorii se numără şi Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Town Timişoara. Anunţul privind acesată scrisoare deschisă adresată Executivului a fost făcut de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Demers pentru redeschiderea mall-urilor. Pierderi estimate de 750 de milioane de euro
Luni a avut loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul acesteia a fost stabilită lista unităților administrativ teritoriale cuprinse în zona de 30 km ca perimetru în jurul municipiilor Timișoara și Lugoj unde este permis accesul fără obligativitatea completării declarației pe propria răspundere. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De la 11 la 29! A fost definitivată lista comunelor unde nu se mai cer declarații pentru deplasarea în afara localității
Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat decesul altor cinci persoane care erau confirmate cu coronavirus. Numărul persoanelor infectate care au murit a ajuns la 1.193 în România. A murit o femeie, de 36 ani, județul Constanta. omorbidități: HTA. A murit o femeie, 68 ani, județul Suceava. Comorbidități: Boala Renala cronica stadiul. V, Dializă....
Citeşte tot articolul Citeste articolul COVID-19. România a ajunge la 1.193 de decese/ Update. Alte patru decese.
În data de 23 mai, Ana-Maria Trifoi, o adolescentă de 15 ani, ar fi plecat de la domiciliul său de pe strada Freziei din localitatea Periam, iar până în prezent nu a mai revenit. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au demarat căutările pentru descoperirea minorei. Aceasta are ca semnalmente: înălțime  1.70 m, aproximativ 50 kg.,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Adolescentă de 15 ani, din Periam, dipărută de acasă
Societatea timişoreană de termoficare caută firmă care să transporte deşeurile municipale, de la staţia de sortare a oraşului, operată de Colterm, spre deponeul de la Ghizela. Suma oferită este una de 4,7 milioane de lei. Colterm Timişoara caută un operator de transport, care să preia deşeurile rezultate în urma operaţiunilor desfăşurate la staţia de sortare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm dă 4,7 milioane de lei pentru transportul gunoaielor timişorenilor la Ghizela
Ministerul educaţiei a stabilit calendarul examenului de Bacalaureat pentru actuala sesiune, programată în această vară. Acesta a fost aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, prima probă, cea la Limba şi literatura română, urmând să aibă loc pe 22 iunie. Înscrierile sunt programate în perioada 3 – 10 iunie, iar între 11 şi 17...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost stabilit calendarul oficial pentru noua sesiune de Bacalaureat. Se aplică o serie de condiţii cu totul speciale
Top