Acesti teribili candidati si ideile lor naucitoare

Gata, mai sunt doar câteva zile până la startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Candidaţii sunt pregătiţi de marea bătălie. Unii şi-au prezentat deja principalele mesaje, alţii mai pritocesc încă după idei cu care să rupă gura lumii. Evident, principala luptă se va da între candidaţii USL şi ARD, primii având un clar avantaj. Nu e de neglijat nici PP-DD, care ar putea obţine, în urma redistribuirilor, unu sau două mandate de parlamentari.

Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, chiar vede candidaţii USL ca pe nişte locomotive electrice (putea spune şi TGV-uri), faţă de cei ai ARD, pe care i-a comparat cu locomtivele cu cărbuni. Optimist, Bojin crede că toate cele 14 „locomotive electrice” vor câştiga confruntarea din 9 decembrie. Rămâne de văzut dacă profeţia lui se va adeveri. Până atunci să vedem cu ce idei sau proiecte pornesc la drum aceste „locomotive”. Vorbim doar de acelea care au ieşit deja la bătaie.

Senatorul PSD Ilie Sârbu vine, odată la patru ani, cu aceaşi placă prăfuită, cuvântul de ordine fiind Banatul. Ca orice bucureştean care se respectă, pe socrul de premier nu-l doare gura să vândă Banatul bănăţenilor. „Alături de oameni, acasă în Banat” sună sloganul lui Sârbu, a cărui casă e Banatul doar în campaniile electorale. Colegul său de partid, deputatul Dorel Covaci, pune mai mare accent – poate şi din cauza vârstei! – pe spiritualitate, vorbind de Ţara Făgetului ca despre un tărâm al „credinţei şi dragostei”. Impresionant, nu?

Mai noul lor coleg de partid Gheorghe Ciobanu şi-a găsit deja o temă de campanie: lupta împotriva corupţiei. Nu râdeţi, e pe bune, fostul vameş e îngrozit de corupţia generalizată din timpul guvernării PDL. Că a făcut şi el parte din aceeaşi guvernare nu mai contează. În schimb, Matei Suciu, contracandidatul lui Vasile Blaga, pare prins într-un program intensiv de terapie individuală, dar şi de grup. „Îl bat pe Blaga!”, e sloganul şi ideea sa fixă din care nu-l mai scoate nimeni. Cel mai coerent până acum pare a fi Sorin Grindeanu, cu a sa campanie de ajutorare a Spitalui de Copii.

Trecând la partea liberală a „locomotivelor” lui Bojin, până acum cele mai combatante au fost cele care răspund la numele de Ben-Oni Ardelean şi Horia Cristian. La primul se vede că e paraşutat de la Bucureşti, astfel că mesajele sale au fost haotice, sărind de la o chestiune la alta. Mai întâi, a promis că va face un Muzeu al Revoluţiei la Timişoara. Dacă întreba în stînga sau dreapta, afla că există un Memorial al Revoluţiei, care tot muzeu este. Apoi, a promis că va face din România un „paradis fiscal”.

Aşa se întâmplă când nu te doare gura să promiţi tot ce-ţi trece prin cap, iar idei mai aplicate îţi lipsesc cu desăvârşire. El are şi un blog de campanie, unde se bate în „meandrele concretului” cu Ion Iliescu: „Viitorologia comunistă se baza pe un planificator minuţios urmărit în realizarea sa, ce avea să valideze astfel în mod cât se poate de precis predicţiile conducătorilor iubiţi”. E clar, nu? În schimb, Horia Cristian e mai pragmatic. Deja şi-a atras „simpatia” mămicilor pe care le-a trimis la muncă, în „fabrici şi uzine”, ca să nu-şi mai piardă vremea cu o chestiune atât de inutilă, precum creşterea unui copil.

Probabil mai obosite, „locomotivele cu cărbuni” ale ARD încă nu au demarat, cu puţine excepţii. Primul a fost Tiberiu Lelescu, care vrea să facă din zona Făgetului o „Bucovină a mănăstirilor”. Se pare că se bate cu Dorel Covaci pe aceeaşi temă, ceva mai transcedentală. Ca în cazul lui Covaci, o fi şi vârsta! Revoluţionarul bucureştean Teodor Mărieş o dă înainte cu „Jos comunismul!”, crezând că timişorenii sunt atât de desueţi şi au rămas încremeniţi în acelaşi proiect din 1990.

Adrian Orza crede că se bate şi acum cu Nicolae Robu pentru Primăria Timişoara, astfel că nu-l scoţi din obsesiile şi frustrările sale. Curios, niciun mesaj încă de la liderul PDL, Vasile Blaga, candidat pe un colegiu de senator din Timiş. Cât despre candidaţii PP-DD, lucrurile vor fi clare. Ne vor da câte 20.000 de euro de căciulă, vor readuce în ţară sabia lui Ştefan cel Mare şi îl vor prinde pe cel care l-a ucis pe Mihai Eminescu. Toate cele trei puncte sunt prinse în programul partidului. Una peste alta, până acum idei foarte puţine, multe fixe. Dar campania n-a început şi mai pot apărea şi proiectele reale.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

Alin a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:27 )

de departe USL-ul are cea mai competenta echipa! 😀

 
Andrei Popa a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:32 )

Faza cu Horia Cristian si mamicile e scoasa din context, si se bate apa-n piua cu ea aiurea: Horia Cristian a punctat asupra unei probleme importante (inexistenta in UE) si anume lipsa unor variante pentru tinerele mamici sa poata face cariara dupa ce copilasii au implinit o anumita varsta! Dupa ce stau in concediu de maternitate cu copiii le e foarte greu sa gaseasca 2 lucruri: un loc de munca (intr-o societate obsedata de „experienta” in domeniu), respectiv o gradinita la care sa isi poata lasa linistita copilul pe timpul zilei..ce sa zic de programe after school implementate in Romanaia, cele gratuite nu exista iar cele contra cost … sunt foarte scumpe…si cum sa-ti permiti din alocatia pt copil?

 
nana a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:35 )

mecla pocaitului ardelean spune multe. acum 4 ani era hunedoarean iar acum spunbe ca e timisoarean si banatean. de fapt el e un parvenit care are parghii la bucuresti si nu are nicio treaba cu timisoara. fata lui spune totul despre el, il tradeaza. amin!

 
@nana a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 14:46 )

las-o ca macaie! 😉 permite-mi sa te lamuresc: vorbesti aiurea, insa uneori la comanda = aiurea , nu-i vina ta …

 
carla a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 15:06 )

Ben-Oni Ardelean are idei foarte bune…ideea e ca se inista asupra unora dintre declaratii si se distorsioneaza in asa mod incat sa provoace unele reactii. faza e ca daca e sa fim sinceri si corecti Ben-Oni Ardelean e un tip capabil, cu tinuta, discurs si idei realizabile

 
adrian a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 15:20 )

de unde dracu ati auzit voi de beni asta? serios acum, chiar nu aveti masura si echilibru in comportament si exprimare. sau poate vorbim de amantele lui, asa se poate explica de unde il cunoasteti, ce chiloti poarta si daca isi face cruce.

 
radu m a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 15:36 )

Cand alte judete nu au ce sa faca cu indivizi gen Ben Oni si Maries( sau cum il cheama ) in judetele lor , cand acolo nu sunt buni de nimic , i trimit la Timisoara sa candideze . Rusine , chiar nu mai are Timisoara oameni de valorosi si capabili sa ne reprezinte interesele orasului-judetului.

 
harap alb a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 17:20 )

aveti grija ca ies imediat la iveala postacii liberali si pocaiti si incep adevarate ivective. liberalii si pocaitii, adevaratii maestri ai jignirilor.

 
Ileana Cosanziana a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 18:53 )

@Harap Alb nici daca ai fi ultimul barbat de pe planeta nu m-as f…e cu tine. Ba esti de o prostie rara! Esti o combinatie de Boc si Orza atat esti de infect!

 
alina a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:19 )

Sincer… de PDL-isti si taranisti m-am lamurit demult. Cum??? Simplu…e destul sa intreb pe oricine pe strada. Liberalii incep sa fac treaba buna in Timisoara si tot pe ei ii voi vota. PDL-ul a adus numai deservicii orasului

 
Mirelus a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:21 )

Frumos articol… a uitat sa ne precizeze si portretul robot al „candidatului ideal”. Ca pana acum nu avem din cine alege din tot ce spune…sau era doar funny improscatul cu noroi???

 
Rosian a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:35 )

PENTRU TOTI CO0MENTATORI CU MULT RESPECT intr-un cuvint totim aveti dreptate in felul vostru pro si contra vedeti asa sunt si politicieni,adica ii asculti pe toti si faci ce Bunul DUMENZEU spunje ca este bine pentru ce a creat el pe,pamant cu drag va inbrati9sez pe toti……hai la treaba voi hotariti, ce spuneti asa am sa fac…pe curind

 
Laura a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 19:35 )

Imi pare rau dar nu pdl a fost la primarie sa faca ceva pt Timisoara
s au facut multe in judet !!!!!
Dar Horica asta ce a facut 4ani la Bucuresti pt Timisoara??????
Apoate numai pe plan sentimental !!!!!

 
@Laura a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 21:00 )

PDL a fost la guvernare… tocmai de aceea Timisoara a fost 16 ani codasa la imparteala bugetului, fie si prin prisma unei izolari prin alegerea unei administratii taraniste. Se stie cat e de iubit Banatul in Bucuresti.Tocmai de aceea ar cam trebui sa ne invatam lectia si sa votam pragmatic. Daca nu vom repeta experienta marginalizarii.

 
Antoniu a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 21:54 )

Doua adevaruri sunt aici din tot ce a scris Ino: ca Ilie Sarbu e acasa, in Banat, numai la alegeri, si ca Orza traieste tot cu frustrarea ca se lupta cu Robu.

Parca vad orasul plin de Robu peste o saptamana. O sa aiba Orza un dejavu. :)))))

 
Horia a spus: (noiembrie 2nd, 2012 at 23:36 )

Cine este acest Horia Cristian ne spuneti si noua oamenii din Timisoara,ca nu am auzit de el

 
anghel a spus: (noiembrie 3rd, 2012 at 14:18 )

horia cristian e un bou. o stie si mamicuta lui.

 
Colegiul IV a spus: (noiembrie 4th, 2012 at 15:01 )

in sfarsit dupa o lunga perioada de tmp Timisoara si timisul o sa poata redevenii ce a fost …scapam odata pentru totdeauna de pdl..iar cat despre ppdd trebuie sa ai o mare problema sa pui stampila pe asa ceva serios..adica bertea fost militian mega obscur a ajuns sa conduca aceasta grupare alienata…inteleg

 
RUSINE a spus: (noiembrie 5th, 2012 at 20:11 )

Cea mai frumoasa campanie e a vicelui,si-a pus fata aia buhaita pe spitalul de copii,sperand ca strange voturi din durerea unor parinti necajiti

 
NO NAME a spus: (noiembrie 13th, 2012 at 14:01 )

De ce sa-l votam pe Mircea Purceld? Pentru ca timp de 8 ani cat a fost parlamentar PRM de Timis nu a facut nimic pt. cei care l-au votat sau pt. timiseni in general ci a profitat de functia pe care o detinea !!! Pt. a se imbogati. pentru ca dupa ce nu mai fost deputat in 2008 a declarat ca este somer si nu are venituri si a incasat de la camera deputatilor salariul in avans pe 6 luni dupa ce nu mai era deputat !!! adica un fel de salarii compesatorii !!!. Pentru ca prietetenul Ostaficiuc l-a angajat la Directia de drumuri si poduri unde a acordat un contract de consultanta juridica concubinei sale Rodica Cozac o cunoscuta avocata , care e o celebra , cotract in valoare de 400000 euro.!!! Pentru ca a fost exclus din PRM pt. ca nu isi facea treaba iar el a mintit ca si-a dat el demisia !!!si ca nu a fost exclus… Pentru ca odata ce a fost numit interimar a si inceput sa faca pe dictatorul…..la alegerile locale a pus candidatii dupa bunul plac pe principiul ca ,,Eu sunt Seful!!!!” vezi de exemplu D-nul cumnat Pintea….
Ce a facut domnul CONSILIER LOCAL PURCELD MIRCEA pentru CETATENII TIMISOAREI si pentru PARTID (PPDD) ???
A AVUT TUPEUL SA VOTEZE IN CONSILIUL LOCAL INFINTAREA TERASELOR SI BARURILOR IN PARCURI !!!
FOARTE DUBIOS ca dupa 8 luni de la instalare tot PRESEDINTE INTERIMAR ESTE….Se zvoneste ca dupa alegerile din 09..12.2012 in caz de nereusita pleaca din Partid…
Din ordinul lui carnetele de partid s-au vindut cu 5 lei in loc de 2 lei , diferenta de 3 lei sa o folosesca in campanie , fa-ti domnule campanie pe banii tai daca vrei sa fi mare senator!!!
INTR-UN ARTICOL DIN Renasterea Banateana ai spus cu gurita ta ca ,,CEL MAI BINE E SA FI CONSILIER LOCAL,PT CA AI 64 ANI si NU CANDIDEZI SA FI DEPUTAT SAU SENATOR”…DC TE-AI RAZGANDIT ???SETEA DE PUTERE E DE VINA?
Apropo….la 64 de ani ce mai vrei? lasa pe altii mai tineri….sau te-ai invatat sa fi mare domn!!!!La masina care o are TM51 CZW nici acuma in 2012 nu si-a dat jos insemnele de,, libera trecere ” decand era deputat , adica din 2008….CZW ce inseamna=Cozac Rodica ….W????
IN CONCLUZIE : SA AJUTAM ACEST CADAVRU POLITIC SA AJUNGA UNDE IE LOCUL ….ADICA LA LADA DE GUNOI A POLITICII ROMANESTI!!!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

ASU Poli

Amicale cu goluri pentru Ripensia Timișoara și ASU Politehnica

ASU Politehnica a întâlnit Reșița, într-un amical de gală ce poate deveni derby-ul banatului în campionat, în timp ce Ripensia a întâlnit divizionara a treia, ACS Dumbrăvița. Ambele partide au avut goluri, dar și parte de același deznodământ, remiza. În Ciarda Roșie, Ripensia a întâlnit de dimineață Dumbrăvița, echipă ce nu de mult s-a reunit,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Amicale cu goluri pentru Ripensia Timișoara și ASU Politehnica

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

CCIAT pregătește o vizită la Londra

CCIAT pregăteşte o vizită la Londra

Firmele din Timiş sunt aşteptate să participe la o vizită în Marea Britanie. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș pregătește, pentru perioada 18-23 septembrie, o misiune economică la Londra. Va fi organizată o vizită la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde vor avea loc întâlniri cu firme...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIAT pregăteşte o vizită la Londra

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un nou accident mortal a avut loc astăzi în vestul țării, de această dată pe DN7, în apropierea localității Tătărăști din județul Hunedoara. În urma impactului cu tirul, bărbatul care se afla pe motocicletă a murit pe loc. Potrivit Centrului InfoTrafic, motociclistul circula pe sensul de mers Arad – Hunedoara, când a pierdut controlul direcției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Motociclist, spulberat de un tir. Bărbatul a murit pe loc
Accident rutier în Timișoara, în urma căruia două autoturisme au fost avariate în proporție semnificativă, iar două persoane au fost rănite. Incidentul s-a produs din pricina unui tânăr șofer care a intrat în intersecție deși semaforul din fața sa arăta culoarea roșie. Conducătorul auto vinovat circula pe strada Gheorghe Lazăr și se îndrepta înspre b-dul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Accident în Timișoara, din cauza unui tânăr care a trecut pe roșu: mașini avariate, două persoane rănite
Mai mulţi experţi ai Comisiei Europene au vizitat, împreună cu cei de la Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) amplasamentul lucrărilor cuprinse în proiectul „Amenajare complexă râu Bârzava și afluenți pe sector Bocșa – Gătaia – Denta, județul Caraș-Severin și județul Timiș”. Proiectul este propus spre finanțare prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Finanţare europeană pentru protecţia la inundaţii. Experţii Comisiei Europene au vizitat zona râului Bârzava
Timişoara scapă, cel puţin deocamdată, de probleme mai mari legate de titlul de Capitală Culturală Europeană, dar analiza făcută de specialiştii Comisiei Europene arată clar cu degetul ceea ce ştiam deja: lipsa finanţării publice. În rest… totul merge bine, dar cu o mică întârziere. Cel de-al doilea raport de monitorizare publicat de Comisia Europeană pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul Timişoara Capitală Culturală 2021 merge excelent, doar că duce lipsă de bani publici
Primăria Timişoara lucrează în această perioadă la modificarea semnificativă a circulaţiei rutiere din zona centrală a oraşului. Afectată este zona de la pasajul Michelangelo până la Punctele Cardinale, dar şi în sens invers, pe strada Luther, ceea ce va duce la dispariţia staţiei de taxi de la hotelul Continental şi la mutarea staţiei de autobuz...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se schimbă total circulaţia în zona hotelului Continental. Dispare staţia de taxi, iar staţia de autobuz se mută 
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com