Standurile cu mâncare gătită de la Târgul de Crăciun al Primăriei Timișoara oferă tot felul de delicatese pentru pofticioși. Există însă și paradoxuri: de exemplu, kilogramul de jumări costă, în unele locuri, mai mult decât un kilogram de jambon! Oferta cuprinde și hamsii, care teoretic ar fi trebuit să dispară de pe tarabe.
Hamsiile s-au transformat, la Timișoara, într-o mâncare bună pe orice vreme. Nu contează că vine Crăciunul, și lumea poftește la jambon și cârnați, hamsiile sunt la locul lor pe tarabe. Luni seară, la deschiderea Târgului de Crăciun organizat de primărie, mirosul de pește prăjit îl concura la greu pe cel de colaci secuiești și vin fiert cu mirodenii. A sesizat nefirescul situației și primarul Nicolae Robu, care a cerut ca hamsiile să fie retrase din oferta comercianților. „Le-am dat dispoziție luni seară să nu mai vândă hamsii, pentru că nu este acesta momentul potrivit pentru hamsii. Am considerat că este nepotrivit”, a declarat, marți, edilul. Teoretic, sună bine. Practic însă, cel puțin trei comercianți din zona cu mâncare gătită vindeau, marți la prânz, peștișori prăjiți, la prețul de 5 lei/100 grame. Poate apucaseră să-i gătească înainte să vină interdicția de la primărie… În orice caz, prețurile sunt cel puțin paradoxale. Jumările costă între 40 și 50 lei kilogramul, fiind mai scumpe, în general, decât cârnații și la același preț cu… jambonul!
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook