Stirile din ziua: 2 decembrie 2014

Timisoreanul Mircea Criste, votat adjunct al Avocatului Poporului

Timisoreanul Mircea Criste, votat adjunct al Avocatului Poporului

Conducerea Parlamentului a votat marți numirea a doi noi adjuncți ai Avocatului Poporului. Este vorba de Mircea Criste și Constanța Ștefănescu, ambii fiind propuși de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea. Vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a afirmat că legea a fost modificată astfel încât Avocatul Poporului îi propune pe cei doi adjuncți, care sunt votați apoi în birourile permanente reunite.

Robu a dat „interzis” la hamsii in centrul Timisoarei! Doar teoretic / FOTO

Standurile cu mâncare gătită de la Târgul de Crăciun al Primăriei Timișoara oferă tot felul de delicatese pentru pofticioși. Există însă și paradoxuri: de exemplu, kilogramul de jumări costă, în unele locuri, mai mult decât un kilogram de jambon! Oferta cuprinde și hamsii, care teoretic ar fi trebuit să dispară de pe tarabe.

Premiera la Timisoara: cel mai mare targ traditional banatean se deschide joi

În această săptămână, timișorenii sunt invitați să participe la un târg inedit, dedicat în exclusivitate tradițiilor bănățene. Evenimentul va fi găzduit de Centrul Regional de Afaceri, iar vizitatorii vor putea să descopere mai multe despre meșteșugurile și gastronomia din Banat.

Extinderea strazii Podeanu incepe la anul si costa peste 1,7 milioane de euro

Extinderea la patru benzi a străzii Podeanu, promisă de astă primăvară, intră într-o nouă fază. A fost scos la licitație proiectul tehnic, cu detaliile de execuție, practic ultimul pas înainte de licitația pentru lucrarea propriu-zisă. Aceasta va scoate din bugetul local peste 1,7 milioane de euro.

Santierul de la Michelangelo ar putea fi gata doar la primavara! S-a inceput totusi asfaltarea

Pe șantierul de la subpasajul Michelangelo s-a lucrat chiar și în ziua liberă de 1 Decembrie, cu „dispensă” de la ITM. Chiar și așa, primarul Nicolae Robu admite că lucrarea ar putea să nu fie terminată decât la primăvară. Totul depinde acum de condițiile meteo, fiindcă, practic, de lucrat ar mai trebui doar trei săptămâni.

„Donatia de marti”: aparat de 5.500 de euro pentru diagnosticarea unei boli rare

5.500 de euro, pentru un aparat care ajută la diagnosticarea unei maladii genetice – acesta este cadoul pe care îl primește Asociația Națională Române de Mucoviscidoză, de la câteva companii timișorene. Totul, de Giving Tuesday, celebrată pentru a doua oară la Timișoara.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. E. Cuteanu nr. 26, orele 9 – 16; Giarmata Vii – str. Cerna (p), Viorelelor (p), Parcului (p), Înfrățirii (p), orele 9 – 16; Parța (p), Biled nr. 136/A, Răchita (p), orele 9 – 16; Lugoj – Micro 4 Bl. 3-13, 18, 22,

Artificiile si Proconsul au pus punct Zilei Nationale la Timisoara / FOTO

Timișorenii au rezistat eroic în fața frigului pătrunzător și ploii mărunte care a căzut luni seară, pentru a sărbători Ziua Națională. Cu muzică populară, dar și cu rock, finalul lui 1 Decembrie a fost marcat de un spectaculos foc de artificii, pornit, și de această dată, din Parcul Central.

Top