Stirile din ziua: 17 decembrie 2014

La Timisoara s-a auzit, din nou, „Iliescu, vinovat pentru mortii din Banat” / FOTO

La Timisoara s-a auzit, din nou, „Iliescu, vinovat pentru mortii din Banat” / FOTO

Ca în fiecare an, suporterii echipei de fotbal ASU Poli s-au adunat în Piața Maria, pentru marșul de comemorare a eroilor căzuți la Revoluția din 1989. Peste 500 de persoane au strigat pentru libertate, îndreptându-se către Cimitirul Eroilor, unde au depus coroane în memoria celor uciși de gloanțe în urmă cu 25 de ani.

In jur de 500 de revolutionari, onorati de CJ Timis, Lorin Fortuna a scos o parte dintre ei din sala

Nicio aniversare a Revoluției din 1989 fără un scandal cât de mic între revoluționari. Miercuri a fost rândul festivității de la Consiliul Județean Timiș, unde o parte din participanți a părăsit sala din cauza discursului lui Lorin Fortuna. Primarul Nicolae Robu a lipsit, deoarece era plecat la București.

26 de milioane de euro pentru Timisoara, atrase de parlamentarii PDL

Parlamentarii PDL de Timiș au reușit să impună în comisiile reunite trei amendamente la bugetul de stat prin care vor fi alocate 26 de milioane de euro pentru tot atâtea proiecte din Timișoara. Este vorba de o sală de sport polivalentă, un bazin olimpic și reabilitarea termică a mai multor clădiri.

Cerere din Germania: portile Catedralei sa nu mai fie inchise niciodata!

Un timișorean stabilit în Germania cere oficial ca porțile Catedralei Mitropolitane din Timișoara să nu mai fie niciodată închise. Lucian Attila Blaga a trimis o scrisoare deschisă Patriarhiei Române, Mitropoliei Banatului, Ministerului Culturii, Primăriei Timișoara și altor instituții, așteptând sprijin de la toți timișorenii pentru realizarea demersului.

Dupa 25 de ani, 17 decembrie ramane cea mai trista zi / FOTO

În urmă cu 25 de ani, timișorenii erau deja în toiul Revoluției, iar pe 17 decembrie 1989 s-au pierdut primele vieți omenești. Miercuri, la un sfert de secol de la tragicele evenimente de atunci, familiile, prietenii și câțiva oficiali ai orașului s-au adunat în Cimitirul Eroilor pentru a-i omagia pe cei care și-au pierdut viața pentru libertate.

Robu si Busoi asteapta indrumare de la Iohannis privind votul la presedintia PNL

Biroul Permanent Național al PNL va alege joi președintele care va sta la cârma partidului până în 2017, în cursă fiind înscriși Teodor Atanasiu și Ludovic Orban. Din PNL Timiș vor vota Nicolae Robu și Cristian Bușoi, cei doi așteptând o sugestie de la Klaus Iohannis pentru a vedea pe mâna cui vor merge.

Martinescu i-a cerut demisia lui Bojin, presedintele CJ i-a transmis sa se uite in oglinda

Democrat-liberalul Marius Martinescu i-a cerut președintelui CJ Timiș, Titu Bojin, să-și dea demisia. În plus, fostul primar al Lugojului a solicitat ca lui Bojin să-i fie retras dreptul de semnătură pentru actele care vizează închiderea de an al CJ. Cererea n-a întrunit destule voturi pentru a intra pe ordinea de zi, dar a iscat un schimb aprins de replici între cei doi.

Eroilor tacuti

Un sfert de secol. Atât a trecut de când pe străzile Timișoarei începea să adie mirosul libertății și al morții. Cu excepția lui Nicolae Ceaușescu, condamnat și executat în decembrie 1989, toți vinovații pentru crimele făcute de Armată și Securitate în acele zile sunt liberi ori au murit bucurându-se de pensii mari și libertate.

Concurs cu cantec la Teatrul „Merlin”: petitie on-line pentru sustinerea actualului director

Cu premii internaționale, în jur de 25.000 de spectatori pe an, dar și cu o sală de spectacole renovată, Eva Labadi a pierdut concursul pentru postul de manager al Teatrului pentru copii și tineri „Merlin”. Acesta s-a desfășurat luna trecută, iar Labadi a fost considerată nepotrivită pentru funcție, clasându-se a doua, în urma liderului de sindicat.

17 decembrie 1989, ziua primilor morti pentru libertate / FOTO

Acum 25 de ani, la Timișoara mureau, pentru libertate, primii oameni. Pe 17 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu a convocat şedinţa Comitetului Politic Executiv, unde toată lumea a fost de acord ca în demonstranții de la Timișoara să se tragă cu gloanţe adevărate. Au murit atunci 59 de oameni, iar alte câteva sute au fost răniți. 17 decembrie este zi de doliu în orașul de pe Bega.

apa calda

Fara apa calda si caldura

p style=”text-align: justify;”>Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări urgente, va întrerupe miercuri, între orele 11 și 14, furnizarea apei calde și a căldurii la Punctul Termic Păltiniș. Vor fi afectați cei care locuiesc în imobilele de pe străzile 1 Decembrie, Feldioara, Feurbach, Fucsik, Gh. Doja, Ghirlandei, Independenței, Izvorului, Mihai Viteazul, Memorandului, N. Bălcescu, Păltiniș,

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat, miercuri, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Parcului (p), Cerna, Viorelelor, Magnoliei (p), Înfrățirii (p), orele 9 – 18; Săcălaz (p), Lovrin (p), Pesac, orele 9 – 18; Lugoj – str. Bocșei (p), Rozelor, Oituzului (p), Primăverii (p), Bistrei), orele 9 – 18; Jabăr (p), orele 8 – 17; Parța

Top