Stirile din ziua: 9 decembrie 2014

„Intamplator”, primarul Lugojului a castigat tombola balului Rotary Lugoj

„Intamplator”, primarul Lugojului a castigat tombola balului Rotary Lugoj

Primarul PSD al municipiului Lugoj, Francis Boldea, este un adevărat norocos. El a câștigat nu mai puțin de trei premii, inclusiv premiul cel mare, la Balul Clubului Rotary din localitate.

Telemaratonul Speranței a adunat peste 14.000 de euro pentru copiii bolnavi! Strangerea de fonduri continua

Cea de-a XXI-a ediție a Telemaratonului Speranței, care și-a propus să strângă fonduri pentru copiii și tinerii care suferă de boli musculare și neuromusculare progresive, a arătat, din nou, că timișorenii sunt deschiși să-i ajute pe cei aflați în nevoie. Cei care vor să ajute se pot implica în continuare. Tot ce trebuie să facă este să dea un telefon.

impozite

Contracte de peste 60 de milioane de lei pentru dezvoltare regionala, semnate la Timisoara

La Timișoara au fost semnate, marți, trei contracte care vizează dezvoltarea regională a zonei de vest. Două dintre ele sunt pentru spitalul din Sebeș, respectiv un bloc de aproape 100 de apartamente din Deva. Cel de-al treilea, cu valoare de peste 12 milioane de euro, „merge” către Spitalul Județean din Timișoara, mai exact către modernizarea ambulatoriilor acestuia.

Petre Tutea va avea strada, iar Bd. Bulbuca redevine Bd. Rebreanu

Două străzi vor primi denumiri nou-nouțe, iar un bulevard va reveni la vechea denumire de acum 20 de ani. În plenul de marți, consilierii locali au votat propunerile înaintate de executivul primăriei. Una dintre cele două străzi, aflată în centrul Timișoarei, va purta numele lui Petre Țuțea.

Nesimtire: doi deputati PSD de Timis isi doresc pensii speciale

Un grup de 11 parlamentari PSD, în frunte cu deputatul Anghel Stanciu, a inițiat un proiect de lege prin care aleșii vor primi pensii speciale, cuantumul fiind în funcție de numărul de mandate. Printre cei 11 parlamentari se regăsesc și doi deputați PSD de Timiș, Dorel Covaci și Sorin Stragea.

Ripensia vrea un mijlocas de la Politehnica si un fost atacant din Liga I

Ripensia Timişoara se mişcă repede pe piaţa transferurilor și este aproape să semneze cu un fost atacant din Liga I şi cu un mijlocaş care a trecut pe la Viitorul Constanţa. De asemenea, Ripensia vrea şi un mijlocaş care a evoluat cu succes în ultimul an la Politehnica Timişoara, echipa cu care clubul ce are în palmares patru titluri se bate pentru întâietate în Liga a IV-a Timiş.

Umbra „acvariului” pluteste inca pe la primarie! Expropriere si 150.000 de euro, in loc de un teren

Acum doi ani, pentru a scăpa de „acvariul” din Piața Victoriei și a intra în posesia subpasajului, primăria oferea proprietarilor acestora trei terenuri. Schimbul complet nu s-a făcut însă nici până azi. Lipsește o hotărâre de guvern, așa că acum se recurge la expropriere și despăgubire în bani, pentru o parte din subpasaj. UPDATE: 21 de consilieri locali au votat „pentru” și doi s-au pronunțat împotrivă.

Pace la deconcentrate! Bojin nu face schimbari pana nu se linistesc apele la guvern

Directorii de deconcentrate liberali care se tem pentru funcțiile lor pot să răsufle ușurați, cel puțin de sărbători. Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a declarat că până în ianuarie nu se pune problema să facă schimbări majore. Totul depinde de… cum va arăta guvernul.

parcare bega

Zero interes pentru o parcare in centru! Primaria o va face pe bani proprii

SDM nu va mai face, în asociere cu un partener privat, parcarea supraetajată din spatele magazinului Bega. La opt luni de când societatea a primit contractul de concesiune pe 49 de ani pentru terenul respectiv și după două licitații la care nu s-a prezentat nimeni, cei 23 de consilieri prezenți la plenul de marți au votat în unanimitate pentru retragerea concesiunii.

Peste 500.000 de euro de la bugetul local pentru bisericile din Timisoara

Niciun plen de consiliu local fără vreun proiect de finanțare a diverselor biserici din Timișoara. După ce, la finele lui noiembrie, aleșii au alocat 100.000 de lei pentru Biserica Ucraineană, marți, pe ordinea de zi sunt alte trei lăcașuri de cult, pentru care se propune suma totală de 440.000 de lei. Banii vor proveni dintr-o rectificare bugetară.

apa calda

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, în vederea efectuării unor lucrări de către Enel S.A., va întrerupe marți, între orele 9 și 13, furnizarea apei calde și a încălzirii la centrala termică Freidorf. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele de pe străzile Ardealul, I. Slavici și Văliug.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ardealul (p), Ioan Slavici (p), Văliug (p), Calea Șagului (p), A. Kathrein, O. Cotruș, orele 9 – 14; Bencecu de Sus nr. 184, orele 9 – 14; Săcălaz (p), Lugoj – str. Făgetului (p), orele 9 – 17; Gătaia – str. Bârzăvii, Carpați,

Top