Stirile din ziua: 18 decembrie 2014

CNADNR, cu ochii pe soferii care incearca sa fenteze rovinieta

CNADNR, cu ochii pe soferii care incearca sa fenteze rovinieta

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă că au fost puse în funcţiune 18 noi puncte fixe de control al valabilității rovinietei. În Timiș sunt deja trei astfel de puncte, care, susțin oficialii CNADNR, nu pot fi evitate de șoferi.

Scandal la Sacalaz: localnicii, disperati ca in zona ar putea incepe prospectiunile

Câteva zeci de locuitori din Săcălaz au ieșit în stradă joi, pentru a-și exprima nemulțumirea că în comuna lor ar putea începe prospecțiunile petroliere. Protestatarii s-au adunat în fața căminului cultural, unde ar fi trebuit să aibă loc o ședință de consiliu local, care însă nu s-a mai ținut. Oamenii spun că primarul Ilie Todașcă și-ar fi dat deja acceptul pentru aceste operațiuni.

Bojin nu cauta alt consilier, dar crede ca sunt „suficient de multi” cei care-l iubesc

Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, nu se grăbește să caute un înlocuitor pentru fostul său consilier, Stelu Iordache. Acesta a demisionat săptămâna trecută, motivându-și decizia prin nivelul scăzut al salariului pe care îl primea. Oricum, Bojin nu crede că ar avea prea mult de căutat.

uvt

Universitatea de Vest, din nou intr-un top international

Universitatea de Vest din Timișoara a ajuns din nou în topurile internaționale în ceea ce privește performanțele în învățământul superior. UVT se numără printre primele 50 de universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală. Totul a fost publicat într-un top 100 al QS Quacquarelli Symonds, editorul QS World University Rankings.

Mai multe echipe din Liga I, interesate de doi jucatori de la Poli!

Parcursul bun din Liga a II-a al lui Poli a atras atenţia câtorva echipe din primul eşalon, care au pus ochii pe câţiva jucători timişoreni. Un mijlocaş şi un atacant din lotul pregătit de Dan Alexa interesează în mod deosebit. Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Voluntari, ASA Târgu Mureş sau CSU Universitatea Craiova sunt echipele care s-au interesat de cei doi jucători.

CJ Timis a renuntat la banii europeni pentru Muzeul Banatului

Consolidarea și reabilitarea Muzeului Banatului sunt oprite oficial și urmează să fie întocmit un nou proiect, pentru finanțare europeană pe exercițiul bugetar 2014-2020. Consiliul Județean Timiș a preferat să renunțe la vechiul proiect de transformare a clădirii în castel, deoarece acesta era prost întocmit.

PSD a pierdut (si) Mitropolia Banatului

Până pe 16 noiembrie, PSD era imens, era monstruos și înspăimântător. Și se pregătea ca, după prezidențiale, să fie ceea ce era înainte și mai mult decât atât. Adică să-și ducă la capăt controlul asupra a tot ce mișcă în țara asta, de la Justiție, Biserică, Poliție, până la presă, grădinițele de copii, traficul de țigări și poatea chiar… Facebook.

aquatim

Fara apa rece la Mosnita Noua

Aquatim anunță că joi, între orele 9 și 14, va întrerupe furnizarea apei reci în Moșnița Nouă. Se va lucra la intersecția străzilor Berarilor cu Praga, pentru repararea unui hidrant defect. La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la robinete. Consumatorii sunt rugați să nu folosească apa în scopuri menajere

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Șagului (p), Bd. Liviu Rebreanu (p), orele 9 – 17; Grabaț – ferma 4 Smithfield, Agricola San Giorgio, ANIF, orele 9 – 17; Nădrag, orele 9 – 17; Buziaș (p), Duboz (p), orele 8 – 17; Dudeștii Noi – str. Hodoniului nr. 46,

Top